×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Een goed lopend bedrijf

Een goed lopend bedrijf


Dan denk je dat je bedrijf het goed doet, maar doordat er 2 mensen zijn, die dwarsliggen ga je er aan onderdoor!

Gek genoeg denken veel mensen dat ik failliet ben gegaan, maar dat is niet het geval! Doordat ik ziek werd ging ik samen met een ander bedrijf. CT Uitzendservice werd Best Logistiek en Chauffeurs. Alleen hebben ze me een oor aangenaaid, de franchise was beklonken, maar ik wist niet dat ze mij zomaar uit konden schrijven bij de KvK. Dat deden ze dus, zonder mij daarvan op de hoogte te stellen van te voren. Ik kon verder als vestigingsmanager voor Best en ik zou een jaarcontract krijgen.

Alles bij elkaar bleek me te nekken, ik werd ziek, heel ziek!

Wat ging eraan vooraf?

Na een huwelijk van bijna 27 jaar gingen we uit elkaar. Het was geen vechtscheiding, maar ook geen scheiding waarvan je zegt dat het zonder slag of stoot ging. Al met al liet ik veel en nam hij veel! Van het meubilair kreeg ik niets, mijn spulletjes van vroeger, maar ook de herinneringen aan mijn grootouders en gekregen spullen van mijn familie zijn waarschijnlijk verkocht op naar de stort gegaan. Jammer, ik had zo graag de schriftjes van de lagere school nog eens doorgebladerd en de zelfgemaakte doopjurk ingelijst, maar het mocht niet zo zijn. Het heeft me pijn gedaan dat ik de hond, die ik zelf had opgevoed, waar ik elke dag flink wat kilometers mee liep, niet mee mocht nemen. Maar ik kon niet langer leven met een alcoholist. Ik wilde ook een leven en besloot, na een periode die heel heftig was om te scheiden!

In die periode was ik bezig met een opleiding in de zorg, waar ik ook al in de facilitaire zorg werkte, nu een bbl opleiding, wat betekende dat ik veel werkte en weinig inkomsten had. Maar ik vond een onderkomen, na een lange, zware zoektocht en deed mijn best de eindjes aan elkaar te knopen. Niemand was er voor me, ik moest het zelf doen! Ja, mijn jongste zus heeft me een keer opgehaald en heeft boodschappen voor me gedaan, wat echt niet had gehoeven, maar ze stond erop! Later zijn ze samen, mijn zusje en haar man nog eens geweest en werd me een lening aangeboden. Ik heb dit geweigerd, gelukkig kon ik mijn eigen boontjes wel doppen.

Het is me weleens voor de voeten gegooid, dat zij die boodschappen voor me had gedaan en dat ik een ondankbaar schepsel was. Jawel, iets wat je krijgt, daar moet je dan je leven lang voor bloeden! Maar dat terzijde....

Ik had mijn opleiding, de schriftelijke binnen 11 weken klaar, nu de stage nog! Maar die ging ook goed en binnen een half jaar had ik mijn diploma op zak! Alleen, ik had dan wel mijn diploma, maar een vaste baan zat er niet in dus bleef ik in mijn facilitaire functie werken.

Intussen had ik via een chatbox iemand leren kennen, we gingen na een tijdje telefonisch tot er een afspraakje volgde.

Het gaf problemen in de familie, mensen die een volwassen vrouw de les willen lezen! Mensen die oordelen, veroordelen en je de grond instampen voor het oog van je kinderen. Die mensen hebben me zoveel pijn gedaan dat die niet meer welkom zijn in mijn leven. Dat maakte wel dat ik ineens heel eenzaam was, ik stond er alleen voor, al realiseerde ik me dat ik dat voordien ook al stond.

De man die ik ontmoette was een vrachtwagenchauffeur die zichzelf verhuurde. Hij noemde zichzelf “directeur”, maar ik kwam er al snel achter dat hij niet deugde, maar hoe snel dat ook was, het was al te laat. Ik was al met hem getrouwd en hij had al 10.000 euro van me opgemaakt omdat hij schulden had. Maar dat was maar een gedeelte, er waren nog veel meer schulden en uiteindelijk was alles wat ik had op. Ik was gestopt met mijn werk om mee te gaan op de vrachtwagen om internationale vrachten te leveren. Maar nabeen tijdje had hij daar geen zin meer in. Ik moest maar wat verzinnen, hoewel hij al met een idee kwam: een uitzendbureau!

Het moest mijn bureau worden, hij kreeg toch geen lening meer en het lukte, ondanks dat ik geen inkomen had, wilde de bank een lening verstrekken op basis van zijn inkomsten! Ze hadden waarschijnlijk niet getoetst of hij schulden had!

Het bedrijf liep goed, zo goed dat de bank me zelf beloonde met het halveren van de terug te betalen rente.

Maar het was van korte duur, het bedrijf liep goed, maar mijn man haalde veel geld uit het bedrijf en hij financierde vooral de hobby van hem en zijn zoon, wat echt heel veel geld kostte. Toen ik er een stokje voor stak, werd hij boos. Hij had al vaker zijn losse handjes getoond en me bedreigd met de meest nare dingen, dus ik wist dat dit eng ging worden. Ik had niet door dat hij allang bezig was zich in te dekken. Hij was in die tussentijd al afschriften aan het ontvreemden en andere bewijsstukken, zoals de kwitantie van de deurwaarder van 10.000 euro. Toen hij dat voor elkaar had, ging hij weg en nam mijn auto mee. Wat er toen allemaal gebeurde zal ik niet uitgebreid vertellen, hij heeft me bedreigd, ik heb aangifte gedaan, ik ben bij de rechter geweest, hij kreeg een huisverbod, ik vroeg de scheiding aan, maar hij wilde niet tekenen.

Na een jaar sprak de rechter de scheiding uit.

Ook had ik een opdrachtgever die veel personeel vroeg. Hij betaalde echter slecht en ik moest hem steeds aanmanen. Een incassobureau moest het achterstallige innen, maar die deed ook niet veel, dus ik besloot die elke dag te bellen met de vraag naar de vorderingen van de zaak. Ze werden gek van mij, maar het hielp niet. Een bezoek echter wel, maar het was te laat! De opdrachtgever was opgepakt wegens drugshandel en moest 6 jaar zitten. Mijn dossier ging in de safe tot hij weer vrijkwam. Dat was dan dik 30.000 euro...

De scheiding was erdoor, nu moest ik nog verder met mijn ex, ik moest mijn spullen en geld terug, dik 20.000 euro!

Ondanks zijn verweer, kreeg ik gelijk van de rechter. Hij ging in beroep, maar verloor. Dus mijn advocaat stelde een deurwaarder aan. Helaas deed die niets coor mensen die toevoeging hadden. Mijn ex zei dat ik mijn spullen, het weinige wat er nog was, terug had gekregen. De deurwaarder geloofde hem, ik heb niets gehad!

Het geld daar deed de deurwaarder geen moeite meer voor, ik moest maar gaan betalen, want mijn toevoeging was niet meer geldig.

Het was hard werken in het Uitzenbureau, vooral als je er alleen voor staat. Maar ik trof een nieuwe werknemer, die samen met mij de handen uit de mouwen stak. De band werd sterker en sterker. Uiteindelijk zijn we met elkaar getrouwd. Maar ik was ziek, ik werd alsmaar zieker! En toen het voorstel kwam om samen te gaan met Best, leek dat de beste oplossing.

Maar ik raakte weer alkes kwijt, mijn bedrijf, mijn woning en mijn gezondheid!

Gelukkig had ik een jaarcontract, dus een inkomen, want ik werd zo ziek dat ik een aantal keren ben opgenomen in het ziekenhuis. Het was een keet zo erg, dat men dacht dat ik het niet zou halen.

Al met al, nu 10 jaar later, geen cent teruggezien van waar ik recht op had. Arag, het incassobureau is het dossier kwijt! Mijn ex leeft gewoon in weelde verder en heeft een nieuw slachtoffer gevonden. Mijn eerste ex heeft iemand gevonden die bij hem past... en ik?

Ik betaal nog steeds terug aan een schuld die ik heb bij de bank, maar door een deurwaarder is overgenomen. Dat zal ik de rest van mijn keven wel moeten doen, want ook al heb ik altijd trouw betaald, GGN heeft me te kennen gegeven dat ABN AMRO me niets kwijt wil schelden. Ik zal met een groot bedrag moeten komen, wil ik daarvoor in aanmerking komen.

Mijn lichaam werkt niet goed meer, ik heb door mijn darmziekte een stoma opgelopen, ik ben psychisch aardig opgeknapt nu we uit de stad zijn vertrokken, mijn longen en hart werken niet goed meer en ik ben heel erg moe van alles!

Verder ben ik gelukkig met mijn huidige man, mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben een heerlijke woning en wonen in een heel klein gehucht. Samen kunnen we nog iets maken van het leven en ook al was het een roerige tijd, levenservaring heb ik wel!

Mijn familie heb ik afgeschreven, ze hebben me allemaal laten vallen! Maar eenzaam voel ik me alleen nog maar in mijn pijn, die valt niet te delen.
Ben
Gelukkig heb je 2 uitspraken van de Rechtbank.
08-08-2018 16:07
08-08-2018 16:07 • Reageer
Memvan3
Dat was een krachtig verhaal. Heel veel sterkte.
06-07-2018 17:38
06-07-2018 17:38 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Dankjewel! Het gaat ook wel goed nu hoor, maar het is ook wel fijn om het eens te ventileren!
06-07-2018 19:05
06-07-2018 19:05 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Wat een ellende, sterkte...
06-07-2018 16:09
06-07-2018 16:09 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Ja, een hoop tegenslag, maar mij krijgen ze er niet onder! Dankjewel voor je medeleven
06-07-2018 19:06
06-07-2018 19:06 • Reageer