×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Ik deed zaken met een drugshandelaar!

Ik deed zaken met een drugshandelaar!


Een uitzendbureau

Mijn eigen bedrijf, een uitzendbureau, speciaal voor chauffeurs en transport. Het liep lekker, het was behaarlijk druk in het begin, maar op een gegeven moment kwam de klad er een beetje in. Er werden niet zo vaak meer chauffeurs op uitzendbasis gezocht, af en toe nog eens een keer, maar vaak was het seizoenwerk, zoals kleding bezorgen of een enkele rit naar het buitenland. Een paar bedrijven waren echt vaste klanten, maar er vielen er ook weer een paar af, of sommige klanten namen personeel over. Dat kon, want na een paar keer het contract te verlengen was het aan hen of ze de chauffeur zelf wilden aannemen of ik zou het moeten doen. Meestal werd de chauffeur voor vast aangesteld, want wanneer je toch 3 keer een contract met een half jaar verlengd, dan bevalt de chauffeur toch wel goed!

De transportwereld

Maar de transportwereld stortte in. Er kwamen meer mensen uit het Oostblok, die voor minder geld aan het werk gingen en er waren bedrijven die die mensen wel wilden aannemen. Ik vertikte het om mensen onder het minimum te betalen, dus was het geen optie om die mensen via mijn bedrijf aan te nemen. 

Alternatief

Daarvoor zocht ik een alternatief, want ik moest wel mijn brood verdienen. Nu kwam er toevallig iemand bij me langs, die schepen schoonmaakte. Hij vroeg of ik misschien iemand voor hem had, die dat werk ook zou kunnen doen, liefst iemand die wat jonger was, want het was nogal zwaar werk en de persoon moest ook wel een beetje lenig zijn. Ik was alweer blij, dat ik in elk geval een vacature kon uitschrijven. 

Hij vertelde me, dat zijn schoonzoon op zoek was naar schoonmaakpersoneel op de bouw, misschien kon ik ook alvast daar eens naar uitkijken, want die zou ook vast binnenkort bij me langskomen voor personeel. Dit was helemaal geweldig.

Natuurlijk trok ik alles zoveel mogelijk na, dat deed ik bij het personeel, maar ook bij mijn klanten. Ik zat er echt niet op te wachten dat iemand een oplichter of een wanbetaler was, maar ik kon niets vinden wat ten nadele van deze mensen geschreven of te boek stond. Ook mijn boekhouder zorgde ervoor, dat hij zich goed in deze zaken verdiepte en ook hij zag geen aanleiding om geen zaken met deze figuren te gaan doen.

Het ging prima. De jongeman, die binnenkwam, in een lange leren jas, had een vrij slecht gebit, maar was wel netjes en aardig. Hij vertelde dat hij een paar mensen nodig had en dat hij eigenlijk zijn bedrijf wilde uitbreiden naar meer personeel, maar dat het liefst deed via een uitzendbureau, want dan had hij die administratie ook niet. Ik vond het prima natuurlijk!

Personeel

Hij had ook steeds meer personeel nodig, de betalingen liepen in het begin ook goed en de bank was trots op me, die vond dat het bedrijf het prima deed! Ikzelf was ook trots, ik werkte keihard om de zaak goed draaiende te houden. maar ineens bleven de betalingen achterwege. na een paar keer gebeld te hebben, of een aanmaning te hebben gestuurd, kwam hij ineens weer even binnen met wat contant geld. Ik schreef dan keurig een kwitantie uit, maar hij betaalde nooit genoeg, zodat er op een gegeven moment wel een groot bedrag open bleef staan. 

Ik vertelde hem, dat ik geen personeel meer kon leveren, als hij niet betaalde. Hij kwam weer eens met 1000 euro aan, maar het was te weinig. Ik vertelde hem, dat er nu eerst wat meer betaald moest worden, voor hij weer mensen kreeg. Hij was het er niet mee eens en vocht aan, dat er nog zoveel openstond, hij kwam zelfs met zijn advocaat, een advocaat die no cure, no pay voor hem werkte. 

Die wilde mijn boeken inzien. Dat mocht, maar niet samen met de klant. Vreemd genoeg begreep de advocaat daar niets van, hij wilde samen met de klant in mijn boeken kijken, dat weigerde ik en hij ging onverichter zake weer terug naar zijn kantoor. 

Al snel bleek, dat de advocaat had afgehaakt, ik denk dat hij al had begrepen dat er iets niet klopte. Ik nam mijn incassobureau in de arm en vroeg hen de zaak op zich te nemen. helaas was dit een slecht bureau, zij deden niet dat waar zij voor betaald werden en ik heb dan ook verschillende malen gebeld en ben er zelfs een paar maal naar toe gegaan. 

Te laat

Toen ze eindelijk de moeite namen om iets te ondernemen, was het al te laat. De vogel bleek al een half jaar niet meer op het oude adres te wonen en toen ze eindelijk het nieuwe adres hadden ontdekt, bleek dat hij net was opgepakt, wegens drugshandel! Het bleek ook nog niet eens zo'n kleintje te zijn! Hij kreeg 5 jaar gevangenisstraf. Ik kon fluiten naar mijn geld, meer dan 30.000 euro is hij me nog schuldig. Nee, ik zal het nooit meer krijgen, ook al komt hij vrij, maar als ik het had geweten, dan was ik nooit met hem in zee gegaan. 

In de zakenwereld is het goed oppassen, je kunt eigenlijk niemand vertrouwen. Nu ik gestopt ben met het uitzendbureau, is er ook niemand meer, uit die wereld, waar ik nog wat van heb gehoord. Klanten vinden je alleen maar belangrijk als je ook daadwerkelijk wat voor ze kunt betekenen. Doordat ik ziek werd, moest ik wel stoppen, het was meteen einde van de zakenwereld en de mensen die ik daarin kende. Later en eigenlijk pas nog, hoorde ik van een aantal bedrijven dat ze failliet waren gegaan. Ik heb mijn schouders maar opgehaald, nee, ze lieten mij ook vallen toen.......toch vind ik het sneu...
lolah
Wat een heftig verhaal!
11-07-2017 13:12
11-07-2017 13:12 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Gelukkig is het allemaal geweest en heb ik het achter me kunnen laten. De schulden betaal ik uit eigen zak, ik had het goed kunnen hebben, maar dankzij dit soort figuren ben ik berooid achter gebleven. Zo langzamerhand klim ik weer op en kom ik weer tot mezelf, word ik weer wie ik was.
11-07-2017 13:21
11-07-2017 13:21 • Reageer
Piteke van der Meulen
Oh wat een drama om mee te moeten maken. Ik kijk regelmatig naar programma's over oplichting en heb echt met de mensen te doen die daarvan slachtoffer zijn geworden.
10-07-2017 11:42
10-07-2017 11:42 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Echt het is best eng als je terugkijkt naar alles wat er gebeurd is. Gelukkig is het geweest, de drugshandelaar is achter de tralies verdwenen, maar intussen wel alweer vrij en uiteindelijk kan ik nog aankloppen voor die 30.000 euro, maar er is niemand die de handschoen opneemt en ik verdien te weinig om een advocaat te kunnen betalen of een deurwaarder, verdien weer teveel voor toevoeging, dus in dat opzicht blijft het zo, dat de oplichter gewoon wegkomt met 30.000 euro en mijn ex man met 20.000 euro. Ook al heeft de rechter gesproken, ik krijg geen medewerking van wie dan ook, je krijgt alleen je recht als je geld hebt.
10-07-2017 12:18
10-07-2017 12:18 • Reageer
Ben
Erg, dat je vertrouwen is geschaad.
10-07-2017 11:41
10-07-2017 11:41 • Reageer