×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Lekkage van mijn stoma

Lekkage van mijn stoma


Het is erg als het je overkomt, lekkage van je stomazakje. Het overkwam me drie nachten achter elkaar. De laatste nacht was het ergste. Alles zat eronder, mijn pyjama, maar ook de lakens en het dekbed. 

Ik ben snel opgestaan en in de kast mezelf verschoond. In die kast staat een chemisch toilet, een kastje, een afvalbak met deksel en al mijn spullen om me te verschonen, maar er ontbreekt een ding: water.

Ik maak me zo schoon mogelijk met vochtige doekjes, doe een nieuw zakje op mijn stoma en sta in die tussentijd op een celstofmatje. 

Als ik dan alles heb gedaan dan wil ik me zo snel mogelijk wassen. Nu moet ik naar de slaapkamer hiernaast waar we zelf een klein wastafeltje hebben geplaatst omdat daar een aan en afvoer zat. Alleen: koud water.

Om midden in de nacht, in je blootje naar beneden te gaan is nou niet een uitdaging, daar is de douche, maar je bent vies en wilt zo weinig mogelijk vies maken. 

Ik vraag me af, we wonen in een huurwoning, of we de verhuurder om een wastafel kunnen vragen. 

Dan heb je nog je bed, wat onder de shit zit, het is moeilijk om dat schoon te krijgen. 

Ik heb een man die een lintje verdiend! Hij verschoont het bed, stopt alles in de wasmachine en zorgt ervoor dat ik me niet schuldig voel. Hij toont begrip en zegt dat hij hetzelfde van mij zou verwachten als het hem zou overkomen. Zonder hem zou ik hier niet kunnen blijven wonen. Mijn man is mijn mantelzorger geworden. Samen genieten we nog van het leven.

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Beste B. Levensgenieter
Bedankt voor de pluim. Samen komen we er wel uit.
08-03-2018 15:41
08-03-2018 15:41 • Reageer
Schorelaar
Vreselijk, en een hoop gedoe, koud omdat je bed verschoond moet etc. Fijn dat je een lieve man hebt. Is er een verklaring? Nieuw materiaal, iets met je huid? Ik hoop dat het vanaf nu weer goed gaat.
26-02-2018 23:31
26-02-2018 23:31 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Nee, het materiaal is goed, maar mijn darmen niet, die produceren teveel. Ik durf haast niet te gaan slapen, bang dat hij overloopt
27-02-2018 11:35
27-02-2018 11:35 • 2 reacties • Reageer
diniedezeeuw
Mijn vriendin heeft er tijdelijk eentje. Wat een drama zeg. Ze durft nauwelijks ergens heen. Sterkte!
26-02-2018 21:12
26-02-2018 21:12 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Het is vervelend, hoop dat ze er snel af mag
27-02-2018 11:33
27-02-2018 11:33 • Reageer