×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn allerbeste vriendin

Mijn allerbeste vriendin


Mijn vriendin

Er zijn niet veel die haar kennen, ze is altijd een beetje op de achtergrond, maar ik kan altijd op haar aan. Zij kent mijn diepste geheimen en steunt me door dik en dun. We hebben samen veel pret, maar we delen ook ons verdriet, we doen heel veel dingen, eigenlijk doen we alles samen. Zonder haar, zou ik verloren zijn, zonder haar had ik het niet gered. We zijn al vriendinnen van jongs af aan en niemand zal ooit tussen ons komen, wie niet met mij door één deur kan, kan het ook niet met haar en andersom is het precies hetzelfde. Wij zijn twee handen op één buik!

Opgroeien

We groeiden samen op, ze troostte mij, wanneer ik het weer eens moeilijk had, wanneer mijn vader me weer eens flink had geslagen en getrapt, wanneer ik weer eens gestraft werd, omdat ik niet in het gareel liep. Ze vond me er altijd leuk uitzien, ook al waren anderen het er niet mee eens. Ze liet me mezelf zijn en vond ook dat ik mezelf moest blijven. Dat vind ze nog steeds, we zijn echt hartsvriendinnen. Ook op school, wanneer ik weer eens niet mee kon doen, was zij bij mij en zat de pauze samen met mij uit. Later, op de middelbare school, had ze net zoveel plezier als ik, wanneer er weer een jongen belangstelling toonde, we gingen vaak samen op pad, af en toe ging er nog een andere vriendin mee, maar toch waren we het meest samen. Ook wanneer mijn ouders er weer achter waren gekomen, dan steunde ze me en streelde zacht de blauwe plekken.

Volwassen

Ook in de periode van mijn huwelijk, was ze mijn steun en toeverlaat, ze hielp me om de juiste keuzes te maken. Ze steunde me na elke operatie die ik onderging, ze steunde me, toen ik na een operatie voor 3 maanden naar een verpleeghuis moest, waar ik niet op gerekend had. Ik voelde me zo verloren, tussen al die oude mensen, maar zij was er, elke dag, zij beurde me op en hielp me door die periode heen. Ze spoorde me aan om mijn best te doen, weer te kunnen lopen, gaf me steeds weer een duwtje in de goede richting. En of het nu pijn deed of niet, ze bleef aandringen om door te gaan. Ach, we hebben ook wel gelachen, gelachen om het onbegrip van anderen, mensen die met de rolstoelduwer praatten, in plaats van met mij, want als je in een rolstoel zit, dan kun je blijkbaar ook niet praten, ach zo zijn mensen, we hadden er veel schik om.

Kinderen

Ze was er toen er kinderen kwamen, ze hield mijn hand vast, bij elke wee, ze was gelukkig toen mijn kinderen het eerste levenslicht zagen en ze deelde mee in mijn vreugde. Ook toen mijn huwelijk dreigde te stranden, was zij er en hielp me beslissingen te nemen, beslissingen die niet gemakkelijk waren, maar die wel genomen moesten worden. Beslissingen voor mijn toekomst en voor de toekomst van de kinderen, ook al waren die bijna allemaal al volwassen. Ze hielp me bij mijn studie, ze hielp me bij mijn stage en bij mijn werk. Zij wekte me, elke morgen, na 3 uurtjes slaap, want ik moest weer aan de slag en zij hielp me om het allemaal vol te houden. Zij wist als geen ander, dat ik mijn diploma op mijn sokken zou halen en ze kreeg gelijk, binnen een half jaar was ik klaar en kreeg mijn diploma, terwijl de anderen allemaal nog een half jaar moesten leren.

Na de scheiding

Toen er een nieuwe man in mijn leven kwam, was ze blij voor me en zei me, dat ik me niets van anderen aan moest trekken. Ze waren het niet met me eens, het was te vroeg en eigenlijk wilden ze niet dat er weer een nieuwe man in mijn leven kwam, maar toch zette ik door, veel onbegrip en zelfs ruzie met mijn ouders, maakten dat het alleen maar moeilijker maakte om gelukkig te mogen zijn. Toch gaf zij aan, dat ik voor mezelf moest gaan, dat ik het verdiende en ik deed wat zij mij aanraadde.

Eigen weg

Ik ging mijn eigen weg, had een eigen zaak en het liep heel goed, maar ook zij, had net als ik, door dat mijn nieuwe partner me leeg wilde plukken. Hij had al een paar keer zijn ware aard getoond en geld geëist voor zijn zijspanteam. Er moest gesponsord worden en dat geld moest uit mijn bedrijf komen, maar ik weigerde soms, want ik kon niet alles in het team stoppen. Dan werd hij heel boos en sloeg, of ging gooien met van alles, kortom het was dan een drama, maar mijn vriendin zei me voet bij stuk te houden, niet toe te geven en ik hield voet bij stuk, totdat de bom barste. We waren het erover eens, met die man werd ik niet gelukkig en zij stond me bij, toen ik besloot te scheiden. Een lange weg, een moeilijke weg en veel verdriet, ook voor mijn zoon en dochter, die beide de dupe werden van deze man, omdat ook hun hobby van ze werd afgenomen, zij waren allebei bakkenist en hij gooide ze uit het team, om mij te kwetsen, maar toch hielp mijn vriendin me om door te zetten en er niet aan toe te geven.

De toekomst

De toekomst werd voor mij een moeilijke weg, ik werd ziek en het bedrijf werd verkocht. De man, die mij gelukkig zou maken, bleek een regelrechte oplichter en liet me zitten met torenhoge schulden en ook hij nam het oordeel van de rechter niet serieus, hij verdween en ging met een nieuwe vrouw een avontuur aan, wat ook haar duur kwam te staan. Maar mijn vriendin hielp me, zij steunde me en vertelde me steeds weer, dat ik het goed had gedaan. Ook wanneer ik weer eens verging van de pijn en erover dacht om een eind aan het leven te maken, dan wees ze me erop dat dat niet kon en niet mocht, zij kon toch ook niet zonder mij en ik niet zonder haar? Ze liet me de mooie dingen van het leven zien en ik hield me daaraan vast. De toekomst ligt open en mijn vriendin zal er altijd voor me zijn.

Geluk

Weinig geld, een klein huis, een nieuwe partner, ziek, maar wel gelukkig. Ik bedank haar steeds voor haar optreden, ik heb een geweldige vriendin en ben heel trots op haar. Ik wens iedereen zo'n vriendin, een vriendin die er voor je is, door dik en dun! Ik zie haar straks weer, als ik in de spiegel kijk.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.lofeonemy
een lieve vriendin
12-01-2018 13:14
12-01-2018 13:14 • Reageer
Annelies Wetzelaer
Wat een lieve vriendin! Ze gaat er altijd voor je zijn, wat er ook gebeurt. Echt heel hartverwarmend, hoe zij je hielp, door al je moeilijkste ervaringen te komen. Je bent een hele sterke vrouw!
12-12-2017 14:53
12-12-2017 14:53 • 1 reactie • Reageer
Ben
Klopt als een bus Annelies.
23-12-2017 17:00
23-12-2017 17:00 • Reageer
GeGe
Wat fijn dat ze er voor jou is dat is echte vriendschap
12-12-2017 13:57
12-12-2017 13:57 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Helemaal geweldig!! Haar kun je absoluut vertrouwen.
12-12-2017 13:31
12-12-2017 13:31 • 1 reactie • Reageer
Ben
Ben het met je eens Ingrid.
23-12-2017 17:00
23-12-2017 17:00 • 1 reactie • Reageer
Ben
Een niet te vervangen vriendin. Verder heb je VERSCHRIKKELIJK geleden; MAAR je hebt je er doorheen geslagen.
12-12-2017 12:57
12-12-2017 12:57 • Reageer
Schorelaar
Wat een top vrouw (en wat een zwaar leven)
12-12-2017 12:48
12-12-2017 12:48 • 1 reactie • Reageer
Ben
Goed gelezen Schorelaar.
23-12-2017 16:59
23-12-2017 16:59 • Reageer