×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
optimistisch ziek zijn

optimistisch ziek zijn


Volop optimisme vertel ik mijn kinderen dat ik ziek ben. Niet met een treurig gezicht, maar juist met een lach. Ik vertel ze over de kanker, maar ik vertel er meteen bij, dat ik die ga overwinnen. Natuurlijk ga ik winnen, ik heb al 10 jaar klachten en leef nog steeds, dus waarom zou ik dan nu ineens wel direct dood gaan?

ik zie bezorgde gezichten, toch probeer ik de bezorgdheid een beetje weg te drukken. Ik begin meteen maar ergens anders over en het beladen onderwerp is even vergeten. 

Als iedereen weg is, voel ik toch weer een beetje dat benauwde gevoel. Het is niet zomaar iets wat ik hen heb moeten vertellen, maar ze weten ook dat ik een vechter ben en niet in de watten gelegd wens te worden. Het leven moet gewoon doorgaan en het liefst zo leuk en gewoon mogelijk.

Positief ziek zijn, een nieuwe uitdrukking, maar we houden hem erin!

(gelukkig bleek dat er na onderzoek toch geen kankercellen waren gevonden, dus gelukkig kon ik iedereen weer geruststellen).
Albert van den Berg
Gelukkig dat de uitslagen goed waren.
13-04-2017 20:19
13-04-2017 20:19 • Reageer
Ben
Kinderen horen wel eens een noodkreet maar willen dit niet. Ben nog steeds blij met jou.
13-04-2017 13:02
13-04-2017 13:02 • Reageer