Wanneer moet ik mijn rijbewijs verlengen

Wanneer moet ik mijn rijbewijs verlengen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In principe krijg je bericht wanneer je rijbewijs is verlopen of in elk geval dat je deze voor een bepaalde datum moet verlengen. Na die datum mag je niet meer autorijden, rijden met een verlopen rijbewijs is een duur grapje! Duurder dan een nieuw rijbewijs aanvragen.

Zelf dacht ik geen nieuwe meer te hoeven aanvragen. Mijn man rijdt altijd en ik gebruik medicijnen die mijn rijvaardigheid beïnvloeden. Maar sinds enkele weken gebruik ik al geen slaapmedicatie meer en misschien straks ook geen morfine meer, dus waarom zou ik me eigenlijk zo afhankelijk opstellen? Ik ga mijn rijbewijs alsnog verlengen!

Het kost niets meer, ik moet wel mijn identiteitsbewijs meenemen, mijn oude rijbewijs en een goede pasfoto. 

Dit kan ik aanvragen bij het gemeentehuis. Wel even kijken naar de openingstijden van het gemeentehuis!

Ja, je hebt een hoop geld betaald om het te halen en om het dan zomaar te laten verlopen.... ik ben een beetje in slaap gesukkeld en me te afhankelijk opgesteld van anderen. Dat is niet nodig, ik moet weer worden wie ik was, een vrouw die heel goed voor zichzelf kan zorgen! Daar hoort mijn rijbewijs zeker bij. 

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!



Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Glaasje op, laat je rijden.👍
| 08:38 |
Volgens mij is het verlengen iedere 10 jaar. Mijn vriendin heeft haar rijbewijs ook laten verlopen door omstandigheden en kwam er 1 jaar na dat ze het moest verlengen erachter en dacht dat ze weer opnieuw examen moest doen. Navraag gedaan op het gemeentehuis kon ze gewoon een nieuwe rijbewijs aanvragen mits ze het oude rijbewijs kon overhandigen. Dol blij was ze toen ze het nieuwe document in handen had en zei, het voelt net of je voor het eerst je rijbewijs kunt ophalen.
| 16:40 |
Ja verlopen betekend niet dat je je rijexamen over moet doen, gelukkig!
| 21:56 |
Misschien even bij vermelden Belgie of Nederland, dat verschilt nog al wat.
| 23:25 |
Nederland, België valt ook onder de eu, dus de richtlijnen Ijn hetzelfde
| 11:27 |
Nee, dat is (helaas/gelukkig) niet zo. Richtlijnen en wetgeving zijn 2 dingen.
De wetgeving omtrent mijn omgeruilde Nederlandse naar Portugese rijbewijs zijn anders dan die in Nederland.
Ik mag hier in Portugal b.v. met mijn autorijbewijs een motor tot 125 cc rijden, in Nederland niet.
In Nederland is de geldigheidsduur van een rijbewijs weer anders dan in Belgie.
| 13:43 |
Nederland heeft dit aangepast volgens de europesche richtlijnen, je zou denken dat België dat ook zou doen
| 14:48 |
Dat mogen de lidstaten zelf weten bij richtlijnen.
Hetzelfde als bij kinderzitjes, in dat geval heeft Nederland een aanpassing gemaakt.
In de Europese Richtlijn staat dat kinderen kleiner dan 150 cm vervoerd moeten worden in een (EU-)goedgekeurd en passend kinderbeveiligingsmiddel, maar in Nederland geldt dan kleiner dan 135 cm.
Maakt het er allemaal niet gemakkelijker op.
| 16:44 |
Ja, dat is inderdaad verwarrend!
| 19:42 |
Wat bedoel je met "het kost niets meer" ?
| 20:12 |
Het is niet duurder als ik het nu nog doe.
| 11:26 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen