×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Wraak nemen

Wraak nemen


Stelt het je gerust als je iemand terug kunt pakken voor wat ze je hebben aangedaan? Heb je gevoelens bij het terugpakken van iemand, gevoelens van euforie? Of ben je juist iemand die er niets om geeft, het maar laat voor wat het is en eigenlijk de wijste van het hele verhaal is.

Voor mezelf kan ik me wel bedenken hoe ik in elkaar zit. Nee, ik was niet wraakzuchtig, maar ineens was ik het wel, ik moest en zou me wreken op die mensen die me zoveel kwaad en ellende hadden berokkend. Die mijn familie opzadelde met ellende, omdat ze mij wilden pakken. Dat was de druppel. 

Later besefte ik me pas, dat diegene zelf eigenlijk vol wrok zat en zijn eigen wraak ergens kwijt moest. Dat ik nu net voor zijn voeten kwam, kwam hem goed uit. Ik was een goed slachtoffer, vooral omdat er meerdere dingen gaande waren en ik een zwakte toonde. Het was olie op het vuur, maar het vuurtje doofde toch langzamerhand en hoe meer ik me er tegen verzette, hoe hoger de vlammen weer oplaaiden. Ik besloot het vuurtje maar te laten doven. Dat heb je als je niet wraakzuchtig bent.

Het is niet gemakkelijk om alles maar over je kant te laten gaan, toch denk ik dat je soms eerst tot tien moet tellen, nadenken, voordat je iets doet en niet al te impulsief reageren. Het had op een rechtszaak uit kunnen draaien en ik had deze gewonnen, maar wat heb ik eraan? Een schadevergoeding en weer een hoop heisa in de tent? Weer veel gedoe, veel dingen die boven komen, het verleden weer oprakelen, de pijn, de ellende en net nu ik zo ziek werd en weinig energie had, kon ik me veel beter concentreren op de mooie dingen in het leven. 

Ach, die mensen heb ik allang vergeven, zij kunnen er niets aan doen, ze hebben hun eigen problemen en reageren dit op anderen af. Voor mij is het over, ik ben de positieve kant opgeslagen, bemoei me met niemand meer, die denkt mijn leven te kunnen inrichten en te leven. Ik leef mijn eigen leven, met of zonder jou, maar dat ligt aan jou, niet aan mij. 

Zo in het leven staan, maakt je gelukkig, het leven is te kort om vol wrok te blijven zitten. Je krijgt er kanker van, dat zei laatst iemand tegen mij. Nee, die wist het niet, maar het bleek waar te zijn. Weg met de negatieve invloeden op mijn leven, kom op, iets positiefs, ik wil nog een tijdje van het leven genieten!
Ben
Je hebt iedereen de kans gegeven om het te lezen.
08-04-2017 17:59
08-04-2017 17:59 • Reageer