Cartoon tekenen

Cartoon tekenen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Terwijl ik aan het wachten ben tot mijn klei voor de zeepletters goed gedroogd is (zie vorige 2 blogs), wil ik me even op iets anders concentreren. Vaak zie je bij lettering dat er ook bij getekend wordt. Aangezien ik, ehh, niet zo goed kan tekenen... wil ik daar ook wat aandacht aan besteden. Vandaar dat ik vandaag een boek heb gekocht: "Cartoon- en animatietekenen". Voor maar 5 euro bij de BoekenVoordeel!

In dit boek worden verschillende stijlen besproken en wordt er ook aandacht gegeven hoe je bijvoorbeeld verschillende uitdrukkingen kan tekenen. Verder dan de 1e 2 pagina's ben ik nog niet gekomen, omdat ik ook even wilde oefenen met die verschillende uitdrukkingen! Wat ik wel jammer vind, is dat het boek de uitdrukkingen alleen met de ogen laat zien. De rest van het gezicht laten ze niet zien, terwijl dat toch ook een best belangrijk onderdeel is! Ik heb dus de ogen geprobeerd te plakken in een gezichtje. Nog best lastig zonder voorbeeld, maar in de meeste gevallen is het best goed gegaan, al zeg ik het zelf! Alleen het typetje "giechelend" lukte me echt niet. Boos  vond ik toch wel het lastigst van degene die wel gelukt zijn, maar inmiddels ben ik daar toch tevreden mee! Dit is het resultaat van een avondje tekenen:

schetsen 2
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk hoor! Vroeger tekende ik ook veel, vooral tekende ik karikaturen van bv's over van op het internet. Ik ga je zeker volgen. :)
| 01:02 |
Dat ziet er echt al ontzettend goed uit! Blijven oefenen :)
| 10:51 |
dank je wel! ik ben zelf ook heel tevreden! nu kan ik tenminste een dag later nog steeds herkennen wat ik getekend heb.. haha!
| 10:55 |
Haha dat lijkt me wel fijn ja! Het belangrijkste is nog dat anderen ook kunnen herkennen wat je getekend hebt! Zover geraak ik nooit ;p
| 10:57 |
Valt toch wel mee met het niet kunnen tekenen?!
| 06:36 |
Met behulp van een boek (en een gum!) lukt het best goed ja! Nu nog proberen zonder na te tekenen, of zelf andere emoties in een gezicht krijgen!
| 07:49 |
Dat hindert toch niks je hoeft niet academisch geschoolt te zijn als het plezier ervan er maar af straalt dat is veel belangrijker dan strakke lijnen en juiste proportie
| 09:57 |
Klopt, maar toch lijkt het me leuk om uit mijn hoofd iets te tekenen wat herkenbaar is!
Zonder voorbeeldje lukt me dat namelijk niet. Daarom gebruik ik dit boek om er beter in te worden en om nieuwe dingen te leren. Daar heb ík plezier in!
| 10:54 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen