×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Het alfabet in gips

Het alfabet in gips


Het heeft even stilgelegen, maar ik ben er weer mee aan de slag gegaan! Toen ik in Wageningen bij de Marktkraam was geweest, had ik er weer helemaal zin in om mallen te gaan maken. Dus had ik een mooi lettertype uitgetekend, uitgeknipt en op een ondergrondje getekend zodat ik van gips er een 3d figuur van zou kunnen maken. De letters LOVE had ik al eerder gemaakt, dus die kon ik mooi overslaan.

Dacht ik….

Toen na een week de gipsen letters waren uitgehard, pakte ik alle letters die ik al van gips had er bij. (ik had nog niet alles gemaakt, het is nog best een karwij namelijk!). Wat blijkt.. ben ik zo stom geweest om de maten niet goed op te meten!

Daarna ging ik ook nog even wat beter nadenken. Stel dit gaat echt wat worden, en er komt een webshop. Dan wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk versturen: via de brievenbus! Maar de nieuwe letters waren ook nog eens best aan de dikke kant, dus dan zou ik er niet al te veel verpakking omheen kunnen doen.

Kortom, ik kwam even in een dipje. Maar goed, dipjes zijn er om er weer uit te komen! Dus inmiddels heb ik nieuwe reepjes vinyl gemaakt, 1,5 cm hoog, om ervoor te zorgen dat ze allemaal dezelfde hoogte krijgen, die goed door een brievenbus past. Ik heb het alfabet verdeeld over 3 dagen, en ze zijn inmiddels klaar! 

Zoals je ziet, zijn sommige qua vorm al helemaal prima, terwijl andere er toch nog een beetje maf uitzien. Klopt! Het is best moeilijk om vinyl precies de juiste vorm te maken, dus hier en daar heb ik het wat ruimer gepakt. Dat betekent alleen wel dat ik straks als het goed droog is (duurt een week ongeveer), ik er nog even met een vijl langs moet om ze de juiste vorm te maken.

Ze liggen inmiddels al sinds zondag/maandag/dinsdag te drogen, dus ik ga morgen kijken of de eerste al droog genoeg zijn! Best spannend of dit gaat lukken zo!
Alexandra
Super leuk idee!
18-01-2018 22:52
18-01-2018 22:52 • Reageer
An creatief
Ze zijn erg mooi geworden
30-08-2017 13:22
30-08-2017 13:22 • Reageer
Mirelle-Creametkids
Leuk idee hoor, en al doende wordt het steeds beter! Ik vind ze zo al mooi! ;)
17-08-2017 21:12
17-08-2017 21:12 • Reageer
An
Erg leuk gedaan groetjes an creatief
18-06-2017 22:00
18-06-2017 22:00 • Reageer