×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Vervolg zeepletters maken

Vervolg zeepletters maken


Vorige week woensdag bedacht ik me, dat ik voor moederdag zelfgemaakte zeepletters wilde gaan maken. En dan bedoel ik ook echt zelfgemaakt! Dus na even googlen vond ik hoe je zelf een mal kan maken, om die vervolgens met gietzeep te vullen. Heb je deze gemist? Je kan hem op wordpress (klik hier) of via Yoors nog even snel lezen!

Inmiddels ben ik een week verder, en heb ik weer nieuwe dingen geleerd over klei en siliconenkit!

De eerste poging om een mal te maken is behoorlijk mislukt. De één had ik veel te dun gemaakt, de ander werd maar niet droog, en weer een ander brak de klei af, en zat de kit helemaal vast aan de klei... Geen groot succes dus! Ik kwam er achter dat ik beter niet had kunnen wachten tot de klei extra droog was. Die klei nam namelijk heel veel vocht op, waardoor het helemaal misging. 

Vandaag was het daarom tijd voor poging 2. Ik had nieuwe letters gekleid, omdat de oude dus kapot waren gegaan. In plaats van 2 dagen wachten, heb ik dit keer maar 12 uur gewacht, zodat het (hopelijk) wat minder droog zou zijn. Daarnaast had ik 3 hartjes gemaakt als proefmodellen. De eerste 2 gingen tegelijkertijd. De één ingesmeerd met extra olijfolie, de ander met kokosolie. Het voordeel van het laatste is, dat het er niet afdruipt, maar dat het op kamertemperatuur stolt, waardoor er een mooi dof wit laagje ontstaat. Conclusie, beide werkten eigenlijk prima! Ik vond alleen de kokosolie net even wat prettiger werken. Maar voor wie dit zelf wil proberen en alleen olijfolie heeft: dat kan ook gewoon!

Verder heb ik vandaag ook geëxperimenteerd met 2 soort siliconenkit. De ene was een transparante van Spectrum, en de ander een grijze van Pattex. En dat was omdat ik graag wilde experimenteren, maar omdat de eerste (en goedkoopste) op was toen ik nieuwe moest halen! Maar uiteindelijk was het maar goed ook, want die "dure" (scheelt een euro, maar toch!), was toch wel een stuk beter! De transparante viel uit elkaar in het water, terwijl de grijze mooi bij elkaar bleef. Verder was het ook veel beter te bewerken toen ik het om de kleivormpjes heen ging vouwen.

Na het drama van poging 1, was dit toch een heel mooi resultaat! Inmiddels heb ik van alle 4 de letters een mal, dus laat de gietzeep maar komen!!

Nog even een fotootje van de kleivormpjes en de mallen:
_PetitCorbeau_
Heel mooi! :D
26-04-2017 10:43
26-04-2017 10:43 • Reageer