Begonnen met waterkefir

Begonnen met waterkefir


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

na lange tijd bedenken hoe en wat besloot ik deze week toch maar te gaan bestellen.

Op de onlinekefirshop heb ik mijn eerste zakje verse kefir gekocht. Levendenorganismen. Je moet er dan nog wel mee aan de slag. Je hebt nodig een wekpot, plastic zeef, dadels of vijgen, citroen, bronwater en kristalsuiker De dadels en citroen moeten biologisch zijn. 

Je doet de kefir in de wekpot 4 delen water 2 dadels ik deed er 5 kleine eetlepels suiker bij. De citroen doe ik er later bij. Omdat ik in dit dorp geen biologische kon vinden. Inmiddels zit alles bij mij al in een wekpot voor het raam in het licht, maar niet in de zon. 

Waar is het goed voor? Boost voor je imuunsysteem! Er zitten verschillende vitaminen in oa vitC, B12, K2 goed voor het calciumtransport! En het allerbelangrijkste vol probiotica. Heb al verschillende verhalen gelezen. Mensen voelen zich aanzienlijk fitter, slanken af, betere stoelgang, gezondere huid en ga zo maar door. Je kunt zelf van je lactose intolerantie af komen!!! Ik ga morgen mijn eerste glaasje drinken. Eerlijk gezegd best spannend aangezien je het ziet bruisen en die kleine kefir stukjes borrelen soms omhoog en dan weer omlaag. 

Zijn er meer mensen die het gebruiken?
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb dit voor zo'n 2 jaar terug ook gedaan. Ik had uiteindelijk waterkefir korrels in overvloed. Ik bewaarde ze wel in de koelkast. Helaas kon ik er niemand blij mee maken met de waterkefir korrels in mijn directe omgeving en ook de waterkefir drankje vond men niet echt lekker. Ik vond het altijd wel super lekker, zelfs nog lekkerder dan de melkkefir. Door privé omstandigheden binnen mijn gezin enz. ben ik er mee opgehouden, omdat mijn aandacht daar enorm heen ging en ik daardoor de tijd en aandacht niet meer schonk aan de waterkefir gebeuren.
Misschien ga ik ooit wel weer de draad ermee oppakken.
| 18:48 |
Ja dat ken ik!! Overvloed aan korrels. Iedereen wilt eraan in mijn omgeving maar durven nog niet... Ik ben inmiddels al een tijdje bezig en merk echt verbetering in mijn huid en algehele gezondheid
| 11:03 |
Ik heb dit een paar jaar geleden in huis gehad. Vond het eerlijk gezegd niet lekker en de kefir deed op een gegeven moment niets meer. (Ligt vast aan mij).
| 17:55 |
Ja dat kan! Volgens mij moet je hem koelen als je even niets doet en ik doe er altijd bio suiker bij
| 11:04 |
Bedankt voor de tip. Inmiddels geen kefir in huis en die is vrij prijzig...
| 11:15 |
Geweldig spul, het leeft echt.
Voor de smaak moet je even experimenteren. Zelf deed ik er altijd vijgen en een schijfje citroen bij.
Bedenk dat het ook na de oogst door-fermenteerd dus niet te lang laten staan, of juist langer laten staan met een nieuw ingrediënt .
Succes ermee, proost.
| 23:35 |
Goeie tip! Ik zal dat eens doen
| 11:04 |
Ik vond het zalig! Smaakte wat mij betreft naar rivella :) heb helaas geen goede plek in huis om het makkelijk te maken anders was ik het zeker blijven doen...
| 02:17 |
Ik ken het niet, ziet er wat vreemd uit, maar veel succes ermee. :-)
| 19:03 |
Dankje! Morgen de eerste slok
| 21:05 |
:-)
| 17:37 |
Ik gebruik het niet. Succes.
| 14:01 |
Bedankt!
| 14:07 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen