×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Je bed als beste vriend tijdens een depressie

Je bed als beste vriend tijdens een depressie


Vandaag doe ik niet mee

Slechte dag gehad vandaag. Hoe energiek ik gisteren was... daar was vandaag weinig van te merken. Geprobeerd om (zoals afgesproken met mijn therapeut) om 09.00 uur op te staan. Mislukt… Gisteravond er alles aan gedaan om relaxed naar bed te gaan en goed te slapen. Kopje thee, gedoucht, schone pyjama, nog wat gelezen en mijn telefoon vermeden. Heb goed geslapen, maar het lukte me niet om wakker te worden. Door de gordijnen heen zag ik dat het buiten grauw en grijs was, niet bepaald aanlokkelijk om vrolijk uit bed te springen. De discussie in mijn hoofd met mezelf begon…'Ik heb toch voldoende uur geslapen?' 'Waarom voel ik me dan zo intens moe?' 'Kom op', 'iedereen moet opstaan en aan het werk.' 'Maak iets van deze dag, er zijn al zo veel dagen verloren gegaan!' 'Ga schrijven!' 'Als ik nou eens een lekker ontbijtje maak met gebakken ei en verse sinaasappelsap, de krant erbij pak en een pot koffie zet?' Sinds kort lukt het me weer om het nieuws te volgen, een paar korte nieuwsartikelen moet wel lukken. 'Ik moet niet meteen teveel willen, ' houd ik mezelf voor. 'Misschien een rondje lopen in het park?' Volgens mijn therapeut is het goed om naar buiten te gaan om zo de cirkel te doorbreken. Buitenlucht en de natuur maakt minder somber. De kleur groen schijnt iets met je hersenen te doen. 'Nee, ik wil niet, ik kan niet, ik ben moe, mijn spieren doen zeer, ik doe mijn ogen dicht en laat me maar gewoon.' De discussie met mezelf heeft me nog vermoeider gemaakt. Mijn lunchafspraak van vanmiddag zeg ik af. Ik wil niet naar buiten. Ik wil niet meedoen vandaag.

Zet mij maar uit...

'Ga weg, zon!' Heel de dag heb je je niet laten zien, heel de dag heb ik op mijn bed gelegen, verstopt onder de dekens. Nu kom je ineens om de hoek kijken en leuk doen. De wereld is niet mooi buiten, je doet maar alsof. Nu ben je te laat, laat mij vandaag maar. Ik hoop dat je morgen ook schijnt, dan ga ik proberen er een goede dag van te maken. 'Misschien kan ik toch nog wat van mijn dag maken door te gaan hardlopen?' Mijn therapeut is juist zo trots op me dat ik me heb aangesloten bij een hardloopclubje. 'Als ik nou gewoon mijn bed uitga, mijn hardloopspullen aantrek en ga?' 'Niet denken, maar doen.' Ik denk te veel… Ik word er gek van. Ben alweer moe. Ik ga slapen.
Spourieloekie
Oh wat heftig :(
20-12-2016 06:45
20-12-2016 06:45 • Reageer