×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Bij mama Agnes op de koffie

Bij mama Agnes op de koffie


Het was gisteren weer vrijdag en dan wrijven we 's middags in onze handen want er komt weer een spannend scrabble-partijtje eraan.

Mama Agnes had de koffie al klaar staan, het scrabble-bord lag open en we waren na eerst wat bij te babbelen weer druk bezig om wat woordjes te leggen.

Ondertussen was Adèle 'Hello' aan het zingen en ik hoorde ook af en toe Elvis Presley zijn topnummers zingen. Nee, Elvis is niet dood, althans zijn muziek nog niet.

Ik toonde haar zoals gewoonlijk de reacties op haar blog die ik schrijf en ze vond het weer echt leuk om jullie reacties te lezen op haar Vlaamse uitspraak. Ik heb ook niet vergeten om haar de groeten te doen, Miranda en ik moest zeker en vast jullie ook de groeten doen;

Na rijp beraad waren we het eens. En hier volgt ze dan:

Quote

't jinnè woarrè in, 't andrè woarrè ut

 Mama Agnes

Deze week vind ik het persoonlijk eigenlijk niet zo moeilijk. Je mag terug aan een lichaamsdeel denken die we al behandelt hebben in één van de vorige bijdragen.

Ja, het gaat over het oor (weet je wel, hoe linker hoe flinker en hoe rechter hoe slechter). Het is eentje die ik dikwijls gehoord heb in mijn jeugd en met reden. Ze is met dank en veelvoud overgenomen door mijn vrouw nu.

Ik ben nogal een 'vergeetpot'. Ken je dat. Dat is een potje en als je er iets in plaatst dan wordt het altijd vergeten. Ik ben soms zo verstrooid dat ik onthoud van 's middags tot de klok twaalven slaat. Mijn vrouw zegt dat het niet verbeterd is met ouder te worden. Ja, 't zal wel, maar dan heb ik altijd een excuus hé.

Om het even te vertalen en dan zullen jullie het zeker begrijpen. Het klinkt als volgt: Het ene oor in, het andere oor uit. Dus als men mij soms iets verteld, is het zo weer weg uit mijn hoofd. Maar dat is niet met alles hoor, vooral met de zaken die te maken hebben met werk, haha...dat was maar een grapje hoor! (niet!)

Ik hoop dat mama Agnes je weer een beetje Vlaams heeft bijgebracht en ik moest van haar zeggen: 'Tot volgende week, hou jullie goed!'

©  Rudi J.P. Lejaeghere x mama Agnes


Voor andere artikelen van dezelfde schrijver tik dan hier!

Wil je ook op Yoors bloggen en artikels schrijven? 

Meld je dan nu aan via de knop rechtsboven.

Bij Yoors wordt uw inbreng omgezet in opbrengst.

Bij aanmelden krijg je gratis 100Yp.

Petrage
Wat leuk dat je dat doet
10-12-2016 22:59
10-12-2016 22:59 • 1 reactie • Reageer
Rudi
Dank je wel, Petrage, voor de fijne reactie. :)
11-12-2016 07:58
11-12-2016 07:58 • Reageer
Pepol
Ja,ik doe vrijwilligers werk met een vrouwtje en die heeft geen stop-knop,dus als die begint te teuten...man-o-man,mijn oren gaan helemaal slap hangen en inderdaad alles gaat het ene oor in en het andere er net zo snel weer uit.Groetjes aan je moeder:)
10-12-2016 13:07
10-12-2016 13:07 • 1 reactie • Reageer
Rudi
doe ik zeker, Pepol, maar mijn moeder heeft wel een stop-knop hoor, maar dat zie je niet op de foto (haha) :)
10-12-2016 14:56
10-12-2016 14:56 • 1 reactie • Reageer