Levensles 2016

Levensles 2016


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik wil in het kader van de uitdaging 'levensles 2016' ook wel iets schrijven.


Het is soms moeilijk om open en vrij te spreken over de fouten die je hebt gemaakt, over de zaken die je hebben pijn gedaan, over de verkeerde weg die je volgt.


2016 zal ik optekenen als het jaar waar ik mij eindelijk gerealiseerd heb dat je niet eindeloos iets tegen je zin kan doen. Een mens kan sterk zijn en op sommige momenten moeten we wel eens door de zure appel bijten. Dat klopt, maar je kan dat niet iedere dag weer opnieuw en opnieuw doen. Het zuur van de appel vreet aan je en binnenin teert het goede in je op. Alle geluk, tevredenheid, je weerstand, teert weg en maakt plaats voor zuurheid, kwaadheid en onbegrip.

Totdat je breekt. Dit is het punt waar je moet kiezen. De weg verder gaan op het pad van zelfvernietiging of kiezen voor een andere weg.

2016 zal ook het jaar zijn dat ik heb gekozen voor een andere weg. Voor mij is het een pad van genezing, een innerlijke ommekeer die mijn ogen weer heeft doen opengaan voor de schoonheid rondom mij, voor de genegenheid van de mensen die mij liefhebben en die ik ook heel graag zie.

Het is ook iets dat ik wil meegeven aan iedereen die hier op Yoors vertoeft, leest en schrijft: geniet van elke dag, geniet van het goede in de mensen en laat het slechte links liggen, zonder dat we dat donkere vuur zuurstof geven zal het uitdoven.© Rudi J.P. Lejaeghere


Wil jij me volgen, geef een seintje, ik volg je dan ook!

 

Voor andere artikelen van dezelfde schrijver tik dan hier!

Wil je ook op Yoors bloggen en artikels schrijven? 

Meld je dan nu aan via de knop rechtsboven.

Bij Yoors wordt uw inbreng omgezet in opbrengst.

10.000 Yp is gelijk aan 10 Euro op je bankrekening

Bij aanmelden krijg je gratis 125Yp.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Prachtig Rudi en groot gelijk heb je. Ik wil ook niet eeuwig blijven doen wat ik nu doen ( werk gerelateerd ) maar veel liever een eigen bedrijfje starten met mijn hippiebusjes. Hopelijk lukt me dat in 2017..
| 09:04 |
Ik wens je er alle geluk bij, het is als je jong bent dat je er moet voor gaan. Dank je wel voor de reactie. :-)
| 09:06 |
Dat is een wijze levensles.
| 14:25 |
Dank je wel, Ingrid, is het zeker. :-)
| 10:06 |
Mooi verwoord, 2016 was ook boor jou dus een leerzaam jaar. Op naar 2017 dat het maar een mooi, liefdevol maar vooral gezond jaar mag worden
| 13:56 |
Daar ben ik ook voor in, vooral gezondheid is van het allergrootste belang, bedankt Annet voor de mooie reactie. :-)
| 20:17 |
Dat is een mooie!
| 13:24 |
Dank je wel, Chris. :-)
| 13:31 |
WoW wijze levensles...ik ga er de komende dagen eens goed over nadenken want veel gebeurd....
| 12:36 |
Ja, een jaar lijkt dan weer zo kort, maar als je even achteruit kijkt en de som maakt, zie je dat er toch weer veel gebeurd is. :-)
| 13:03 |
Dat is zeker dat...
| 19:04 |
:-)
| 10:41 |
Wijze lessen dus!?
Dat je maar ver mag klimmen in het nieuwe jaar
| 12:30 |
Dank je wel, Daantje. :-)
| 13:03 |
Een mooie terugblik
| 12:23 |
Dank je wel, Forever. :-)
| 13:03 |
Ja, mooie levensles!
| 11:39 |
Dank je wel, Kim. :-)
| 11:47 |
2016 was voor jou dus een leerzaam jaar.
| 11:26 |
Heel leerzaam, als je maar wil luisteren natuurlijk haha :-)
| 11:47 |
Oud spreekwoord zegt: wie niet horen wilt, moet voelen.
| 11:55 |
ja, zo is het :-)
| 13:06 |
2016 was voor mij een jaar van afsluitingen van therapie pijn verdriet vebaastheid en zeker gemis van dierbaren die mij zo lief zijn en ( door eigen schuld) stilzwijgend voorbij lopen .maar ook van pijn en deels eenzaamheid . Niet zo.n fijn jaar geweest zover.
| 11:18 |
Dan wordt 2017 bijna zeker beter, Johan. :-)
| 11:48 |
Ga ik wel van uit
| 13:07 |
tuurlijk :-)
| 13:08 |
Mooi Rudi, ik hoop dat je die weg omhoog verder zult kunnen voortzetten.
| 11:00 |
Ik ben het zeker, Peter, dank je wel :-)
| 11:48 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen