×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Gastric bypass

Gastric bypass


Bovenin; Oranje jurk is genomen op 26 mei 2017

 Midden; grijs witte jurk is genomen op 14 juni 2017

Onderin; is genomen op 7 september 2017

Hallo allemaal,


Ik ben weer terug van weggeweest.

Hierbij ga ik jullie vertellen over mijn overgewicht en mijn keuze om een gastric bypass te nemen.


Vanaf mijn 14e werd ik een emotie eter, en aangezien mijn ouders toen die tijd al gescheiden waren en vaders vaak moest werken moest ik voor mijn broertje en me zelf koken. Dit gebeurde natuurlijk niet waardoor de frituurpan dagelijks werd gebruikt.

Ik sportte er wel bij maar dat werkte alleen maar averechts, ik werd flinker en flinker dat ik uiteindelijk op mijn 16e 116 kilo woog, erg veel voor een meisje wat ook nog maar 1.66 cm is.

Hierdoor kreeg ik veel klachten en probeerde maar om af te vallen. Uiteindelijk was ik rond mijn 18e weer onder de 100 en ik kon me geluk niet op.

Maar weer kwamen de emoties waardoor ik weer flink ging eten en mijn gewicht weer omhoog ging.  Mijn zelfvertrouwen was zo laag dat ik bijna elke dag wel huilend naar bed ging, want ik kon geen bikini aan of leuke korte truitjes. En ja ik stopte alles onder mijn neus, Maar als je zelf niet gelukkig bent en ietsje gelukkiger word door zoete troep dan gaat dat wel erin!

In 2014 had mijn schoonzusje de gastric bypass operatie laten doen, en aangezien ze in Antwerpen toen de tijd woonde zag ik hun niet zo vaak, totdat ik in 2015 haar weer zag en schrok me te pletter! Ik dacht waar is dat volle meisje gebleven?!?.

Uiteindelijk gaf ik zelf toe dat ik het ook wel wilde want ik had letterlijk elke dieet, diëtiste al gehad. Dokter gebeld en die verwees mij gelijk door na het zien van mijn gewicht!(130 kilo).

Niet iedereen komt in aanmerking voor een gastric bypass of een sleeve dus moesten er veel onderzoeken gedaan worden en bijeenkomsten gevolgd worden.

Na alles te doorstaan kreeg ik het verlossende woord dat ik 27 mei 2017 de operatie gastric bypass zou krijgen. Ik woog toen(129.7 kilo)

Nu is het September dat ik dit schrijf en ben ik tot nu toe al 22 kilo kwijt, ik sport 2 dagen in de week en let erg op wat ik eet en drink, want heel veel mag je natuurlijk niet meer en je moet heel veel aanpassen, Zo mag je niet meer eten en drinken te gelijk!

Ik ben er super blij mee dat ik dit heb gedaan want heb weer energie voor 10, ik heb nog wel mijn mindere dagen maar dat uit ik niet meer in eten maar in kletsen met mijn vriendin. Maar voel me gewoon een stuk gelukkiger dan voorheen en mijn zelfvertrouwen komt ook steeds meer terug!

Zijn er toevallig nog meer mensen die ook zo,n operatie hebben gedaan? 


Groetjes!!


Isla de Ka
22 kilo is een flinke prestatie! knap dat je de stap hebt gezet om je level zo om te gooien :))
25-09-2017 20:04
25-09-2017 20:04 • Reageer
IcBucketlist2happinezz
Super goed nieuws tot nu toe!
24-09-2017 21:52
24-09-2017 21:52 • Reageer
frieke
ja ik heb het ook ondergaan, 22 februari 2017, woog 127 , nu ondertussen terug 95 , hoop dat er nog wat kilo's afgaan al moet ik zeggen dat ik tot hiertoe super tevreden ben , succes verder
20-09-2017 16:27
20-09-2017 16:27 • Reageer