×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Een nieuwjaar , nieuwe kansen

Een nieuwjaar , nieuwe kansen


Afgelopen jaar is een flinke gebeurtenis geweest voor mij, ik ben er achter gekomen dat ik fibromyalgie heb en ben nog steeds aan het leren hoe ik daar mee om moet gaan. Op de een of andere manier kan ik her ook maar nog steeds niet accepteren dat ik fibro heb. Maar ik weet het wel dus we passen ons daar wel op aan.

Iederen dag leer ik weer nieuwe dingen over fibro en leer ik er steeds beter mee om te gaan , volopig wil ik nog niet aan de pillen omdat ik anders op latere leeftijd aan gigantische zware pillen moet en dat zou ik echt niet willen. Ik ben totaal niet iemand die de hele tijd maar een pilletje neemt voor van alles

Gelukkig helpt mijn vriend wel met dingen waar ik te veel pijn voor heb of waar ik te moe voor ben.

Zoals het huishouden en de zware klussen zoals onderanderen de kerst boom opruimen. Soms legt dit wel druk op onze relatie maar gelukkig snappen we het wel van elkaar en komt het altijd weer goed.

Dit jaar ben ik ook weer lekker aan het werk en kan ik mijn gedachten heerlijk op wat anders zetten en niet alleen maar tussen 4 muren zitten , geloof me dat is echt niet fijn. Ik werk nu halve dagen en meer zullen het er ook helaas niet worden want dan ben ik mijn lichaam aan het overbelasten, en dan ben ik weer verder van huis. Wel merk ik erg aan mijn lichaam dat als ik gewerkt heb dat ik als ik weer thuis ben bijna niet wakker kan blijven en gewoon even moet slapen , dat vind ik wel erg vervelend omdat ik graag nog zoveel wil doen met mijn dag inplaats van de hele tijd maar slapen. Mijn werk weet wel dat ik reuma heb maar heb ze er niet te veel over verteld omdat ik bang ben dat ze me daarop gaan ontslaan, ik heb namelijk al meerdere banen aan me voorbij zien gaan door die stomme fibro.

Gelukkig is mijn werk wel tolerant en er werken meerdere mensen met chronische problemen dus dat ik wel mijn voordeel. Toch moet ik zeggen dat ik me soms wel eens een kluns voel op het werk hoor hihi want soms dan als mijn handen/armen heel veel pijn doen laat ik wel eens wat vallen , maar gelukkig kan ik dat altijd zonder problemen oplossen en opruimen zonder dat ik er gezeur over krijg.

ik ben ook weer begonnen aan mijn hobby en dat is schilderen , ik doe dat wel een heel stuk rustiger als dat ik het voor heen deed maar ik geniet er wel heerlijk van en het brengt een stuk meer rust in mijn lijf, wat uiteraard heel goed is voor de fibro.

Toch vraag ik me wel eens af of de andere mensen met fibro ook een ding hebben waar bij ze tot rust komen, of een soort van life hacks die ze uitvoeren om wat makkelijker te leven. en wat helpt hun ? Maar daar zal ik vanzelf wel achter komen denk ik .
 Sabrina van den Heuvel
Helaas.... pillen helpen ook niet, halen soms alleen de scherpe kantjes er vanaf
20-01-2017 22:19
20-01-2017 22:19 • Reageer
Ilexstingsalot
Het moest een hele shock zijn dit te weten te komen. Maar toch wens ik je een manier om ermee om te gaan toe en dat je ondanks dit toch nog vele gelukkige momenten mag beleven!
20-01-2016 11:52
20-01-2016 11:52 • Reageer
Tsunamiii
Hey sampertje, Ik heb ook fybromyalgie.. en eigenlijk qua life hacks heb ik weinig voor je behalve probeer prioriteiten te stellen.. sommige echt leuke maar intensieve dingen zijn het waard om de dagen erna "last" te hebben! En andere weer niet.. luister naar je lichaam. Mag ik vragen wat voor pillen je zou krijgen? Ik (en mijn moeder die ook fybro heeft) hebben ze aan de amitryptaline willen zetten maar verder word je alleen maar vertelt "er is niks voor of tegen, probeer je dieet te veranderen of verhuis naar een warm land" heel frustrerend. En dat terwijl ik steeds meer mensen hoor over fybro. Mooi om te lezen dat je je hobby's weer oppakt, aangezien fybro ook vaak een stressgerelateerde ziekte word genoemd is ontspanning en een uitlaatklep erg belangrijk!
17-01-2016 15:18
17-01-2016 15:18 • 1 reactie • Reageer
Sampertje
Hallo Tsunamiii , Ik zou tramadol krijgen maar dat zag ik niet zitten omdat het een morfine achtige pil is. Ik kan met zekerheid zeggen dat het weinig met stress te maken heeft omdat ik van rust en geen stress helaas geen minder pijn krijg. wel is het fijn om een uitlaat klep te hebben inderdaad omdat eigen acceptatie er eigenlijk niet in zit hihi. Wat je zegt prioriteiten stellen daar ben ik al aan begonnen en dat is inderdaad wel fijn dat je daar toch wel een stukje mee voor uit komt. Mijn moeder heeft het trouwens ook maar ik weet niet meer wat voor pillen zij neemt. Amitryptaline wil ik ook liever niet aan zitten omdat ik dan mijn werk niet meer mag uitvoeren aangezien ik op mijn werk met machines aan het werk ben. Hoe doe jij dat dan eigenlijk ? Of kan je niet meer werken door de fybro?
19-01-2016 19:23
19-01-2016 19:23 • 1 reactie • Reageer
Ingrid Tips en meer
Ik ken ook een aantal mensen die FM hebben, lijkt me heel naar.
12-01-2016 20:15
12-01-2016 20:15 • 1 reactie • Reageer
Sampertje
Het is vervelend om je aan te moeten passen maar gelukkig kun je je er wel op aan passen anders is het niet te doen.
12-01-2016 21:04
12-01-2016 21:04 • 1 reactie • Reageer