×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Mirena Spiraal; de juiste keuze?

Mirena Spiraal; de juiste keuze?


Wat is een Mirena Spiraal?

 

Wie  zou het erg vinden en dan bedoel ik natuurlijk de vrouwen onder ons… om niet meer ongesteld te worden. Elke maand een week lang een memopauze. Verschrikkelijk. De meeste onder ons gebruiken de pil, prikpil, spiraaltje noem maar op. Jarenlang slikte ik de pil en ben sinds vorig jaar zomer overgestapt naar de Mirena spiraal. Heb ik nu spijt gekregen? Want is de Mirena spiraal de oplossing voor vele vrouwen? Eerste instantie wel…. Maar op de langere termijn niet.


Wat is een Mirena spiraal?
 Dat is een kunststof ankertje dat in de baarmoeder geplaatst wordt. Aan het ankertje zitten er twee draadjes aan vast en die uit de baarmoedermond moet hangen. Let op; dit is heel anders dan een koperspiraaltje. De koperspiraal geeft geen hormonen af wat een Mirena spiraal wel doet.  

 Wat doet het voor je?
  
Het zorgt ervoor dat je niet zwanger word en helpt de menstruatieklachten  te verminderen. Ook weinig tot aan geen bloedverlies. (nou is dat per vrouw verschillend, de ene kan juist meer bloedverlies hebben en de ander niet). Mijn ervaring; het moment dat ik de spiraal kreeg, stopte ik ook met het bloeden. Maar nou komt het…Is de Mirena spiraal wel goed voor je? Niet meer hoeven bloeden. Niet meer het gevoel te hebben ik word ongesteld. Altijd mijn maandverband, tampons klaar leggen, pak repen van chocola,  mijn waterkruikje naast mijn bed leggen, noem maar op.

 De eerste paar maanden moet ik wel toegeven. Ik had minder last van stemmingswisselingen. Ik weet nog toen ik de pil slikte ik best wel vaak chagrijnig was of ik huilde zomaar uit het niets. Natuurlijk de hormonen doen zeker wat met je lichaam. Je bent dan tien keer gevoeliger dan normaal. Ik was het ook helemaal zat om elke dag weer de pil moeten slikken. En hele tijd dat negatieve gevoel waarmee je om moet gaan. Ik wou het niet meer. De Mirena spiraal, die gaf veel minder hormonen af. Dus ideaal natuurlijk voor elke vrouw. Helaas is dat ook verschillend. Het hangt van jouw lichaam af, of die het afstoot of accepteert.

 Ik ben er wel blij mee MAAR…..ik ga hem toch eruit halen. Waarom? Nee ik wil nog niet zwanger worden. Maar sinds ik de spiraal heb, begonnen er allerlei vage klachten langzaam naar voren te komen.  Zo had je het natuurlijk niet door dat het eigenlijk door de Mirena spiraal kwam . Ik begon heel langzaam aan te komen. Normaal denk je dan je wordt ouder. Maar daarna kreeg ik zomaar rugklachten, en de uren slaap die ik nodig had ging van 6 uurtjes naar meer dan 8 uurtjes per dag. Mijn libido ging van 10 naar ZERO. Het idee van niet meer ongesteld worden is wel heerlijk maar ik besef me nu wel waar gaan al die bacteriën naartoe dan? Elke maand verschoond jouw lichaam tegen bacteriën en viezigheden en dat gebeurt niet als je niet ongesteld wordt. En dat baart mij ook heel veel zorgen. (LOL BAART, HAHAH FLAUW).

 Maar goed even terugkomend. Genoeg redenen voor mij om het eruit te halen. Dinsdag haal ik het eruit en ik weet zeker dat dat de beste oplossing voor mij is. Ik zal voorlopig niks innemen of gebruiken. Ik wil even mijn lichaam rust geven en kijken wat er dan gaat gebeuren.

 Ik zeg niet neem geen Mirena Spiraal, maar let wel op de vage klachten die je hebt en misschien er nog over moet nadenken of je het wilt behouden of voor iets anders wilt gaan. Ik heb er wel van genoten maar ik volg toch mijn gevoel en die zegt ERUIT MET DIE HANDEL.

 Ben heel benieuwd naar andere lezers wat jullie hiervan vinden en jullie ervaringen ervan.

Quote

“The human body is the best work of art.”

Sandra Suzannakippepootje
hoi ik heb ook een mirena spiraal dit is al de vierde die ik heb ...ik heb ook wel wat klachtjes ondervonden maar nu gaat het prima allhoewel ik echt nog wel last van huilbuitjes heb en peiodes dat ik veel chocolade naar binnen sla maar verders geen onwijze buikpijn meer niet meer ongie ...mijn huilbuien waren vele malen erger zonder dus ben ik er nu redelijk tevreden mee ...groetjes an en succes met jou beslissing
04-12-2016 12:15
04-12-2016 12:15 • 1 reactie • Reageer
Sandra Suzanna
Hey halloo als jij het goed aanvoelt en het is prima dan hou je het gewoon. Ik wil hem ook eigenlijk wat langer houden maar sinds ik de spiraal heb ben ik heel snel ben aangekomen en geen gram afgevallen plus veel buikkrampen.. Voor mij is het even weer te checken of het daar aan kan liggen. Had hiervoor diane pil gehad of die micro 50 en daarmee had ik heel erg last van stemmingswisselen en door de spiraal juist minder dus het heeft goede voordelen en nadelen. Fijn dat jij hetgoed ervaart.
04-12-2016 16:15
04-12-2016 16:15 • 1 reactie • Reageer
Xandra
Ik kende iemand die zo een spiraal liet steken en weken aan een stuk begon te bloeden. Ze had er best veel last van en liet die dus ook verwijderen. Ik twijfelde erover maar sindsdien, heb ik toch maar beslist om het niet te doen. En ja, ik neem momenteel niets (nee, geen zwanger wens). Mooie blog!
03-12-2016 14:23
03-12-2016 14:23 • 2 reacties • Reageer
Sandra Suzanna
Vervelend ja het kan ook heel anders gaan ja. Het is verschillend. Ik moet wel zeggen de spiraal was best een goede optie geweest maar doordat ik niet van die vervelende kwaaltjes afkom gaat hij er helaas eruit. Dankjewel voor de compliment
04-12-2016 16:17
04-12-2016 16:17 • Reageer
kippepootje
ik heb dat ook gehad en heb hem toen laten verwijderen bleek dat hij toen er niet goed in was gezet ...later weer geprobeerd en nu tevreden groetjes An
04-12-2016 12:17
04-12-2016 12:17 • Reageer