×

Yoors


Inloggen
×

YoorsSpetter spater lekker in het water

Spetter spater lekker in het water


Vroeger als klein "paardenmeisje"  toen ik een jaar of 5/6/7 was droomde ik er altijd van, om op het strand in de zee of een meertje te gaan zwemmen met een paard...
Want ach welk "paardenmeisje" wil dat nou niet... In elke paarden film die ik keek kwam het voorbij, maar helaas is het er toen nooit van gekomen om dit te gaan doen en mijn droom te vervullen.

Gister samen op stal met een stalgenoot afgesproken om een wat langere rit te gaan maken, waarbij we ook water tegen zouden komen JIPPIE!!!!
Op stal aangekomen Raisja uit het weiland gehaald, haar gepoetst en opgezadeld. Nog even beide snel de paardjes en onszelf ingespoten tegen steekvliegen etc. en hop we konden op pad. 
Ik moet zeggen het was best even gek om weer in het zadel te zitten, aangezien ik de laatste tijd heel veel ritten zonder zadel maak, maar het ging verassend goed.

 

En ja hoor dan komen we aan bij het meertje. Ik krijg er meteen kriebels van in mijn buik, omdat ik het nu al zooooooo leuk vind. Nu ik er over schrijf komt alweer een glimlach op mijn gezicht.
Afgestapt, zadel afgedaan en dan hup het water in zou je denken. Nou daar dacht Raisja even anders over. Er stonden twee vissers bij het water en die vond ze van afstand toch wel erg eng eruit zien... Ja geef toe het zijn net spoken/enge monsters wie weet wat die wel niet allemaal doen. Mevrouw ging dus met geen mogelijkheid dichter bij het water..
Ik moet zeggen ik heb ook erg om de Poolse vissers gelachen want die waren toch ook wel erg onder de indruk van Raisja hoe groot ze was. Afijn daar stond ik dan langs de kant...

 

Ik ben toen rondjes met Raisja gaan lopen om haar op haar gemakt te stellen tot de vissers weg waren en langzamerhand kwamen we steeds dichter bij het water.  Van de eigenaar van Rais wist ik dat ze een waterratje is dus dat moest ook wel goed komen. Paarden spiegelen heel vaak het humeur of gedrag wat jij vertoond dus ik dacht ach oude stal schoenen, 3 kwart broek, lekker weer ik ga ervoor. Langzaam liep ik stukje bij beetje het water in.

 

En ja hoor mevrouw kwam vrolijk mij achterna gehold. En toen ja je raad het al toen was het hek van de dam en waren we beide zeikkie nat haha

Daarna even laten drogen, weer opgezadeld en naar stal toe gereden.
Wat een topdag zeker voor herhaling vatbaar :)