Huisnummer bord van mozaïek

Huisnummer bord van mozaïek


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn.  Ik heb al een paar blogjes geplaatst over lekkere gerechten die ik gemaakt heb maar koken is niet mijn enige hobby. Ik vind het ook super leuk om te mozaïeken. Dat doe ik bij een buurvrouw/vriendin van mij, Marian Bogaart die kunstenares is. Een deel van haar schitterende werk kun je bekijken op http://marianozart.nl/. Mijn liefde voor het mozaïeken heb ik door haar gekregen. Er hangen nu al een paar leuke projecten die ik gemaakt heb in mijn tuin. Dit is de eerste die ik met jullie wil delen. Deze hangt namelijk naast mijn voordeur, één van de eerste dingen die je ziet als je bij mij de tuin in loopt.


De mozaïekwerkjes die ik tot nu toe heb gemaakt, heb ik allemaal op trespa plaat gemaakt. Dat is een watervaste plaat en het voordeel is, dat het materiaal niet "werkt" als het vochtig wordt, zoals met hout wel het geval is. Hout is dus geen optie als je de werkjes buiten wilt hangen. 


Er zijn vast gaatjes in de plaat geboord zodat er later niet door het gemozaïekte werk geboord hoeft te worden. Ik heb het huisnummer erop getekend en ik wilde het wat speels maken. Dat heb ik gedaan door middel van de spiegeltjes. Een kleine vierkante en het hart (dat zijn dus spiegeltjes, ik weet niet of dat heel duidelijk naar voren komt op de foto). Het hart was een spiegel van een make-up spiegeltje en toen ik hem pakte om hem voor het mozaïekwerk te gebruiken, brak hij. Het toeval wilde dat hij heel mooi brak in een hele mooie lijn. Ik besloot dus de spiegel toch te gebruiken, het maakte het geheel juist nog speelser.

Ik werk graag met verschillende materialen dus ik gebruik in mijn mozaïek kralen, tegels en spiegel. Het nummer heb ik van zwarte glimmende kralen gemaakt.

Zoals je ziet is het nummer anders uitgevallen dan ik getekend had op de foto hierboven maar zo gaat het altijd bij mij. Ik teken het globaal en op het moment dat ik de tegels, spiegels of kralen ga plakken, pakt het altijd net even anders uit. Dat geeft niks, het komt altijd goed.
Hier zie je dat ik de geboorde gaatjes opgevuld heb met gebroken saté stokjes. Dat doe ik om zo mooi om de gaatjes heen te kunnen werken waar, als het werk klaar is, de schroeven in moeten om het op te hangen.  De tegels zijn niet voorgesneden of geknipt. die knip ik allemaal zelf met een nijptang. Op die manier worden alle stukken verschillend en is het duidelijk handwerk. 


Ik wilde graag fleurige kleuren en ik heb ervoor gekozen de kleuren een beetje in elkaar overlopend uit te zoeken. Je krijgt hier al een beetje een idee hoe het gaat worden.


Mijn huisnummer bord is hier klaar op het voegen na. Helaas is deze foto wat donker uitgevallen zodat je niet goed ziet hoe vrolijk het bord geworden is. De hele zijkant heb ik afgewerkt met kralen. Nu moet de lijm een paar dagen goed drogen alvorens er gevoegd kan worden.


Hier zie je het bord zoals het naast mijn voordeur hangt. Hij is gevoegd met buitenvoegsel en mijn man heeft de gaatjes die ik open had gelaten voor de schroeven met wat acrylaatkit dicht gesmeerd zodat de schroeven beschermd zijn en niet zichtbaar. Ik ben erg blij met mijn bord, het is fleurig en uniek en dat is juist het leuke van iets zelf maken en zelf bedenken, dat niet iedereen hetzelfde heeft. Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel mooi gemaakt, zeer origineel
| 23:32 |
Hallo,

Kunt u mij vertellen hoe u aan het trespa plaatje bent gekomen? Ik wil ook namelijk een huisnummerbord maken, maar ik kan nergens kleine plaatjes vinden.
Ik hoop dat u mij verder kunt helpen.

Mvg, Maaike Luth
maaikeluth@hotmail.com
| 10:29 |
Mijn vriendin geeft workshops in mozaïeken en zij had toen een partij van die platen.
| 11:44 |
Erg leuk idee en ook deze is mooi geworden haha :)
| 20:35 |
Wow, zoiets is uniek voor de verkoop hoor!!
| 14:41 |
Oh wat een lief compliment, dank je wel.
| 14:43 |
Welgemeend!
| 14:45 |
*Bloos*
| 14:47 |
Echt niet nodig (maar herkenbaar, ik bloos wat af, wel minder dan vroeger)
| 14:48 |
Zo mooi geworden San :-)
Plaatje
| 02:04 |
Dank je wel. Het staat ook fleurig.
| 09:36 |
Crea Bea, wat een geduld....... Mooi hoor!
| 09:11 |
Dank je wel....:-)
| 10:26 |
Heel mooi geworden
| 19:00 |
Dank je wel. Het leukste vind ik dat er maar eentje van is.
| 19:25 |
Dank je wel voor de duidelijke uitleg. Mooi gemaakt
| 17:41 |
Dank je wel, in vind het ook leuk om te doen.
| 17:59 |
Goed gemaakt weer eens wat anders
| 17:15 |
Dank je, inederdaad, is een uniek huisnummer bord die niemand anders heeft.
| 17:58 |
Heel erg leuk gedaan,ben er sinds afgelopen zomer ook wat mee bezig geweest,erg leuk om te doen:)
| 16:11 |
Super leuk om te doen. Heel ontspannen en je houdt er nog iets leuks aan over ook.
| 16:19 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen