×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Mozaïek werk Vlinders

Mozaïek werk "Vlinders


Dit was mijn allereerste mozaïekwerk.

Misschien hadden jullie mijn gemozaïekte huisnummerbord al gezien hier op Yoors maar dit is mijn allereerste mozaïek werk dat ik gemaakt heb. Ik heb het geluk dat mijn buurvrouw/vriendin Marian kunstenares is zodat ik bij haar thuis kan mozaïeken. Als je het namelijk zelf heel uitgebreid wilt doen, heb je zo vreselijk veel materiaal nodig. Bij Marian thuis liggen kralen,tegels en andere materialen in alle kleuren,maten en soorten. Als je thuis zo'n voorraad zou willen hebben, heb je echt een apart kamertje nodig. Marian maakt zelf bij haar werk ook veel gebruik van andere materialen zoals stof, verf, glas, bloempotten enz. Ik hou het (tot nu toe) nog redelijk simpel wat materiaal betreft. Ik gebruik trespa plaat (dat kan namelijk buiten hangen en het materiaal werkt niet), kant en klare tegel lijm, wandtegels, kralen, stenen, spiegel en buitenvoegsel. Al mijn mozaïek werkjes hangen namelijk buiten.
Dit is mijn allereerste werk. Ik wilde graag iets vrolijks en op internet vond ik het plaatje met de vlinders. Die vlinders heb ik met potlood op de plaat een beetje nagetekend, je moet toch een beetje weten wat je moet mozaïeken. Het begin was er!


De eerste stenen en kralen zitten er op geplakt. Je ziet wel meteen dat de vlinders op de tekening niet helemaal gemozaïekt kunnen worden zoals de tekening omdat er na het opplakken van de stenen, toch te weinig ruimte over blijft op sommige plekken. Gaandeweg het mozaïeken, wordt het getekende plaatje net even anders. Dat geeft niks, het gaat om het uiteindelijke resultaat. de tekening op de plaat is maar een soort kladje.Je ziet het zonnetje lekker schijnen over de plaat. Als het mooi weer is zitten we bij Marian lekker in de tuin, bakkie koffie erbij en gaan met die banaan. Het mozaïeken gaat dan lekker snel omdat je ondertussen heerlijk in het zonnetje zit. Hier beginnen de vlinders al vorm en kleur te krijgen. 


Oh ja, de plaat is 60 x 40 cm dus best groot.Ik zoek de kleuren tegels uit die ik wil hebben, die sla ik met een hamer grof kapot en dan knip ik de stukjes tegel met een nijptang. Zo is niet elk stukje gelijk en krijgt het werk een speelse uitstraling.

De vlinders zijn klaar. Nu de rest nog leuk invullen.Ik ben een echt kleurenmens en heb felle, frisse kleuren gebruikt in de plaat. Hij komt ook buiten te hangen dus het moet een zonnig plaatje worden. Ik hou zelf niet zo niet van oranje maar Marian gaf mij de tip om wel een beetje oranje te gebruiken. Oranje haalt namelijk  de andere kleuren naar boven en fleurt het werk net iets meer op. Ik heb inderdaad een stukje oranje gedaan, daar zou ik dus zelf nooit voor gekozen hebben maar ik ben achteraf heel blij met de tip en het resultaat. Dat oranje stukje springt er inderdaad mooi uit.

Het mozaïek werk is hier klaar maar het is nog niet gevoegd. De lijm moet eerst heel goed drogen, het liefst een paar dagen alvorens te voegen. Ik weet niet of het op de foto goed zichtbaar is maar in de vlinders heb ik een deel spiegel gebruikt. Het lijkt misschien grijs op de foto maar in het echt schittert het heel mooi.
Hij is helemaal af, gevoegd en wel. Hij hangt in mijn tuin te pronken. Het mozaïeken is echt leuk en ontspannen om te doen, het staat leuk in de tuin, de plaat verkleurt niet zo snel als dat tuinposters dat vaak wel doen van de zon.

Ik ben er erg blij mee. Ik heb na deze nog meer werkjes gemaakt. Daar zal ik later een blogje over schrijven. Hier onder zal ik de link naar het eerder door mij geplaatste huisnummer bord zetten.