Mozaïek Zonnige dag

Mozaïek "Zonnige dag"


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Dit is het tweede mozaïekwerk dat ik gemaakt heb.

Ik mozaïek bij mijn buurvrouw/vriendin Marian, zij is kunstenares en zij heeft een heel atelier met alle spullen die ik nodig heb om te kunnen mozaïeken.

Ook dit werk is weer op trespa plaat. Trespa plaat leent zich goed voor werken die je graag buiten wilt hangen. Het materiaal werkt niet en het is weerbestendig.

Ik begin altijd met een beetje een grove tekening te maken op de plaat. De plaat is 60 x 40 cm.

Tijdens het mozaïeken veranderen er nog wel eens wat dingen omdat iets dan net niet past.

Ik ben een type dat van dieren, planten, kleuren houdt dus ik maak dan ook graag fleurige werkjes.

De tekening is klaar, dan kan ik gaan mozaïeken.


Het begin is er. De Hortensia is klaar en de stippen van de paddenstoelen zitten er ook op. Die stippen heb ik met glimmende kralen gedaan. Het is altijd leuk om met verschillende materialen te werken. Zo ziet het werk speels uit. Ik knip de tegels ook zelf met een nijptang en gebruik dus geen voorgesneden speciale mozaïek steentjes. Als je die gebruikt, vind ik het te netjes worden en ik vind het juist leuk dat je kunt zien dat het handwerk is en dat niet elk steentje hetzelfde model of maat heeft. Er gaat best wat tijd in zitten dus ik doe steeds een klein stukje, het ligt net aan de tijd die Marian en ik hebben.Na een week weer verder gegaan met het werk. Het begint nu al vorm te krijgen. De blaadjes van de Hortensia zijn klaar, de paddenstoelen zijn klaar en het vogeltje. Het vogeltje vond ik nog vrij moeilijk, vooral die pootjes om die tak en het staartje. Het ziet er makkelijk uit op de foto en dat was in mijn hoofd ook zo maar de praktijk wees toch uit dat ik de steentje een paar keer opnieuw heb moeten plakken voordat ik tevreden was.Kijk, hier zie je waarom ik het werk "Zonnige dag" genoemd heb. Hier is de zon, best sterk aanwezig door de oranje kleur die ik heb gebruikt en de stukjes spiegel. Vooral oranje is een belangrijke kleur in mozaïek werken. Ook al gebruik je kleurige steentjes, toch haalt de kleur oranje net even meer sjeuigheid naar boven in je werk. Die wijsheid heb ik niet van mezelf hoor, dat heb ik van Marian geleerd.

Inmiddels staat de boom er ook op. Lekker speels met verschillende kleuren groen en kralen.  Nu de boel nog opvullen.
Het mozaïekwerk is nu klaar, dat moet alleen nog gevoegd worden met buiten voegsel. Voegen kan pas nadat de lijm, waar de steentjes mee geplakt zijn,  goed droog is. Dit duurt een paar daagjes.


Dit is hem dan. Mozaïekwerk "Zonnige dag". 

Het is gevoegd met buitenvoegsel en hij hangt inmiddels te pronken in mijn tuin, net zoals mijn mozaïekwerk  "Vlinders" en mijn latere gemaakte maar hier op Yoors eerder geplaatste "Huisnummerbord".

Mozaïeken heeft een paar voordelen. Je hebt een leuke ontspannende hobby, Je kunt je eigen creativiteit daarin naar voren laten komen. Je kunt je tuin maar ook je huis opleuken. In de tuin is het voordeel dat de platen niet zo snel verkleuren in de zon zoals de meeste tuinposters dat na 1 jaar hangen al doen.

Ik ben er weer blij mee. Volgende keer mijn derde werk in een blog.

Verder schrijf ik graag foodblogs. Die vind je hieronder.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Erg leuk dat je zo' fijne uitleg geeft over hoe je het gemaakt hebt, is mooi geworden!
| 20:33 |
Wauw!?!?!? Dat is mooi!!!!
| 02:42 |
Thnx :-)
| 05:29 |
Wat is dat mooi geworden
| 19:11 |
Dank je wel.....:-)
| 19:20 |
Ik vind het heel knap
| 18:38 |
Oh wat lief dat je dat zegt. Het valt wel mee hoor, als je iets leuk vindt, is het niet zo moeilijk.
| 18:47 |
Dat helpt al een stuk ja :)
| 19:46 |
Wat leuk! En wat heerlijk om een buuf met atelier te hebben!
| 17:22 |
Ja ik ben ook heel blij met haar.
| 17:48 |
Ik wil nog een keer de losse stuc aan de buitenkant van het huis vervangen door mozaïk! Misschien toch volgend jaar maar eens mee beginnen!
| 17:52 |
Ja, geweldig. Marian, mijn vriendin buurvrouw waar ik mozaïek, heeft binnen een hele gemozaïekte wand. Met een palmboom, flamingo's, strand, zee, echt heel mooi.
| 18:49 |
Wow, heel mooi, Sannie, veel werk waarschijnlijk. :)
| 17:12 |
Veel maar wel leuk en ontspannen werk.
| 17:48 |
dat kan ik gerust geloven :)
| 21:07 |
Ik vind hem schitterend.
| 15:48 |
Dank je wel.
| 17:49 |
Hele leuke deze
| 15:40 |
Dank je wel....:-)
| 17:49 |
Deze is ook mooi.
| 14:49 |
Dank je wel....:-). De mooiste (voor mij persoonlijk dan) moet nog komen. Daar ben ik nu nog mee bezig.
| 14:51 |
Hij is prachtig! En je blogs gaan er ook steeds mooier uitzien!
| 14:48 |
Ik ga steeds meer ontdekken met kleuren en lettergrootte enzo. Hahahahahah.
| 14:49 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen