Onze oplossing voor het probleem: Schoenen in de gang

Onze oplossing voor het probleem: Schoenen in de gang


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

We kennen het allemaal wel denk ik, je ruimt steeds je schoenen netjes op maar dan sluipt het er toch weer in dat je ze bij de deur in de gang uit trekt en ze daar laat staan, de intentie is dan wel om ze snel op te ruimen maar ja, de meeste mensen weten hoe het werkt. Dat gaat een tijdje goed en vóór je het weet staan er weer teveel schoenen en dat is een naar gezicht. Mijn man had de oplossing. Helaas is deze oplossing niet voor iedereen, je moet namelijk wel wat loze ruimte hebben achter je wand in je gang en je moet gipsen wanden hebben. Als je muren van beton zijn gaat het helaas niet lukken. Toch wil ik het met jullie delen voor de mensen die er misschien wel iets mee kunnen.


Wij hebben namelijk een oud gerenoveerd huis en de wanden zijn dus van gips. Achter de gipsplaten zit dan wat loze ruimte. Mijn man heeft daar gewoon een groot gat uit gezaagd en het isolatiemateriaal weg gehaald. Zodoende kwam er mooi ruimte om schoenen kastjes in te bouwen. Onze gang is namelijk veel te smal om schoenenkastjes zo neer te zetten ook al zijn die maar 15 cm diep.Dit is natuurlijk een doorn in onze ogen. Een gang vol schoenen.


Zo willen we het graag zien, een keurig opgeruimde gang.Dit was voor ons dus de oplossing. Wij hebben twee kastjes gekocht van 15 cm diep. Mijn man heeft een gat in de muur gezaagd precies op de maat van de twee opgestapelde schoenen kastjes, het isolatie materiaal weg gehaald en de kastjes in de muur weggewerkt.Om geen lelijke zaagrand te zien aan de zijkanten van de gipsen platen  heeft mijn man dit afgewerkt met sierlijsten rondom die later geverfd zijn in de kleur van de muur in de gang.Hier zie je een beetje hoever de kastjes in de muur weg gewerkt zitten. De kastjes zijn 15 cm diep en ze zitten 11 cm in de muur weg gewerkt.Aan de buitenkant blijven de kastjes nog maar 4 cm uitsteken. Ideaal dus voor kleine gangen.Zoals jullie zien kun je op deze manier dus heel veel schoenen kwijt en is je gang netjes opgeruimd. Hier zie je duidelijk hoe weinig de kastjes uitsteken en dat het geen enkele belemmering is voor de trap die er naast zit.

Ik ben in ieder geval heel blij met deze oplossing en ik hoop in ieder geval een paar mensen te kunnen bereiken met dit idee die de mogelijkheid hebben, technische gezien, om dit ook te maken.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
briljant, mooi ook hoe de kast met de verwarming kleurt. En technisch Heel knap. 3 yp verdiend !
| 16:27 |
Slim idee! Hoe ziet het er aan de andere kant van de muur uit?
| 20:33 |
Dat is de buitenmuur. Daar is niks mee gebeud. Het is gewoon gemaakt in de holle ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur.
| 09:32 |
Echt super handig!
| 22:25 |
Ja ik ben er ook elke dag blij mee, als ik naar mijn opgeruimde gang kijk...;-)
| 05:10 |
Goed idee en ziet er mooi uit
| 17:21 |
Dank je wel.
| 18:53 |
Ik vermoed dat de woningvereniging er niet blij mee zou zijn als ik een stuk muur uitbrak daarvoor ;)
Bij ons staat een schoenenrek onder de kapstok.
| 10:16 |
Ik ga hier pas tussen 6 plankjes de deur uit ooit dus dan is het jammer voor de woningbouwvereniging, hahahahaha.....;-) Ik heb geen plek voor een kapstok en ook geen plek voor een schoenenrek, de foto's die je ziet, dat is mijn hele gangetje.
| 10:31 |
Ah zo :)
| 12:21 |
Kijk dat is nou handig
| 19:18 |
Ik ben er ook erg blij mee.
| 09:44 |
Leuk San

Ook maar even lid geworden hier:-)
| 17:49 |
Oh wat leuk Amsterdamse mams. Jij hebt ook zat te bloggen denk ik. Welkom hier.
| 21:51 |
:-)) ja ik schrijf graag over van alles en nog wat
Dat deed ik al op mijn Tallsayn
Deel mijn foto's ook regelmatig
| 02:02 |
Ik kijk uit naar je blogs.
| 09:36 |
En ik naar de jouwe:-)
Volg je altijd graag op facebook dat weet jij wel, maar dit is nog ffies leuker
| 09:38 |
Ja ik vind het ook leuk hier op Yoors. Had ik helemaal niet verwacht.
| 09:40 |
Ik weet hoe leuk het is schrijf al jaren.
En volgens mij mag ik mijn eigen geschreven stukjes en foto's die ik daar heb .
Ook gewoon hier plaatsen dan.
Bij die andere site mocht ik niet mijn eigen stukjes copieren van een eigen andere site, dat vond ik altijd al een beetje raar.
| 09:44 |
Dat zal je hier wel gaan lukken denk ik. Veel blog plezier maar dat komt wel goed.
| 09:47 |
Super leuk idee!
| 16:41 |
Dank je wel. Alle credits moeten naar mijn man, hij heeft het bedacht. Ik heb het alleen geblogd en ben er blij mee. Ik geef al die complimenten aan hem door.
| 16:44 |
Mooie oplossing. Fijn zo'n handige man.
| 15:47 |
Ja daar ben ik ook erg blij mee. Ik lekker koken, hij handige dingen maken...;-)
| 16:13 |
Mooie strakke oplossing!
| 15:40 |
Dank je wel, vond ik ook, zo is het altijd netjes in de gang.
| 16:12 |
Erg creatief en mooie oplossing!
| 14:52 |
Dank je wel.
| 14:55 |
Dit zijn hele mooie posts. Kun je veel Yp mee scoren.
| 14:57 |
Oh echt? Dat zou leuk zijn natuurlijk.
| 15:07 |
Je ziet nu toch al je Yp oplopen met al deze reacties ?
| 15:17 |
Ja, hahaha, heel grappig.
| 16:13 |
Een verdraaid slimme manier om je schoenen op te bergen en de ruimtes optimaal te benutten.
| 14:08 |
Ja, je wordt creatief als je niet heel erg groot woont.
| 14:16 |
Handige man die van u, helaas heb ik niet dat geluk ;)
| 14:01 |
Ja dat is inderdaad wel een fijne bijkomstigheid, dat mijn man in huis alles kan maken. Wat zijn ogen zien, maken zijn handen. Ik ben wat dat betreft een echte geluksvogel.
| 14:16 |
Nou wat super handig bedacht .. Top !!
| 13:37 |
Ja hè Busje, die Frans van mij kan wel wat. je moet wel als je niet zo groot woont. Je wordt er steeds creatiever van.
| 13:49 |
Wauw, slim idee! Helaas bij ons niet mogelijk, dus staan er altijd een rij schoenen naast mijn bed :-)
| 12:34 |
Dat moet geen probleem zijn, daar heb je alleen zelf "last" van, dat is lekker uit het zicht van anderen.
| 12:38 |
Klopt, ik zie het alleen zelf :-)
| 12:47 |
Hele goede oplossing!
| 11:40 |
Ja leuk bedacht hè?
| 11:43 |
Wat een prachtige oplossing
| 11:28 |
Dank je wel, ik ben er ook blij mee. Altijd een keurig opgeruimd gangetje, het is daar al niet zo groot dus als er dan nog schoenen staan is het helemaal zo rommelig en klein. Dit was een top idee van mijn man.
| 11:30 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen