DIY: Knutselen met toiletpapier rollen

DIY: Knutselen met toiletpapier rollen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb er weer een aantal knutselrijke dagen opzitten. Omdat er nog 1 lege muur is op mijn slaapkamer wou ik hier graag een persoonlijk schilderijtje ophangen, zo goedkoop mogelijk. Terwijl ik op pinterest aan het zoeken was naar opbergmogelijkheden voor mijn badkamer kwam ik dit ideetje tegen. DIT MOEST IK HEBBEN!

Gelukkig was ik al ongeveer een jaar lege toiletrolletjes aan het verzamelen om te hersenwerken met Pukkie. In een vorige blog kon je al lezen dat ze dit erg graag doet. Dus mijn collectie was redelijk groot. Gelukkig maar, want ik heb zomaar eventjes 13 wc-rollen gebruikt en dan nog 4 lege rollen van keukenrol.

Neem 1 wc-rolletje, duw dit voorzichtig plat en knip het in 4 gelijke delen. Daarna kun je van de 4 delen terug 1 geheel maken door ze aan mekaar te bevestigen. Bekijk bovenstaande foto voor een duidelijke werkwijze.

Nadien heeft alles een nachtje mogen drogen zodat alles goed aan mekaar kleeft en je de bloemetjes goed kunt hanteren zonder dat ze uit mekaar vallen.

Bij Action heb ik vervolgens een spuitbus gekocht om de bloemetjes te overspuiten. Want zeg nu zelf, zo een grijs/bruine kartonkleur met tekst was nu niet echt aantrekkelijk. Nee, ik wil er graag een gouden kleurtje op. Maar zoals je op de foto kunt zien is het niet echt mooi goud geworden. Eerder zilver met hier en daar wat gouden stukjes. Vreselijk lelijk!!

Helaas, ook na een 2e laag ziet het er nog steeds niet uit. Dus ben toch verplicht om het handmatig te moeten verven.

Ik zet de trend van recycleren verder en hergebruik een canvas opnieuw. We hebben deze gekregen nadat iemand hier mee heeft geknutseld. Deze persoon heeft deze roze geverfd en had er vanalles op gekleefd.

Ik ben voor zwarte acrylverf gegaan die ik nog thuis had liggen. Dit om de kleur van de bloemen goed te laten uitkomen.

Intussen heb ik de bloemen opnieuw geverfd, een heel karwei moet ik zeggen! Ik ben nogal perfectionistisch, dus ieder hoekje en kantje moest fatsoenlijk gedaan worden. Links zie je het uiteindelijke resultaat, rechts het misbaksel.

Om dan uiteindelijk te eindigen met mijn persoonlijke kunstwerkje! Mijn initiaal in de vorm van een bloem, gemaakt op een gerecycleerde canvas van lege toiletrollen (met ook nog eens restjes verf).Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Super leuk! Ik ga het delen ;-)
| 20:20 |
Dankjewel. Ik kan bevestigen dat het een knutselwerkje is wat houdbaar is. Hangt nog steeds perfect aan de muur.
| 20:32 |
Mooi kunstwerkje resultaat van dit recylage materiaal. En mooi gedetailleerd uiteengezet - dus iedereen aan 't knutselen, op naar je eigen kunstwerkje!
| 22:57 |
Dankjewel voor het compliment Luc
| 10:29 |
Wat leuk! Ga ik delen
| 15:17 |
Thanks!
| 21:03 |
Leuk gedaan!
Ziet er mooi uit
| 10:54 |
Dankjewel!
| 21:03 |
Heel leuk gedaan! Heb ook een tas voor met rolletjes liggen om nog eens wat mee te gaan doen. Binnenkort toch maar weer eens op pinterest kijken
| 14:04 |
Ja, daar zitten mooie ideetjes. Het ene kost al wat meer tijd dan het andere, maar dan heb je ook wat he
| 19:58 |
Heel erg leuk gedaan. Ik ga nu ook maar beginnen met w c rollen sparen
| 09:51 |
Duurt wel eventjes als je een klein gezinnetje hebt :) Je kan misschien aan familie en vrienden nog vragen of ze er wat voor je willen bijhouden?
| 10:31 |
Super leuk gedaan!!
| 09:23 |
Dankjewel :)
| 10:30 |
Leuk gedaan hoor!
| 08:37 |
Dankjewel :)
| 10:30 |
Leuk gedaan groetjes an
| 23:10 |
Dankjewel
| 07:19 |
Wat een heerlijk recycle project!
| 23:27 |
Dankjewel, heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk te hergebruiken
| 07:21 |
Gepind op dit bord met heel veel ideeën wat je met wcrollen kunt doen: nl.pinterest.com/TipsvanIngrid/wc-rollen/
| 09:46 |
Dankje, ik ga je pinterest volgen :)
| 09:53 |
Leuk!
| 10:02 |
Strak plan! Leuk geworden.
| 08:02 |
Dankjewel
| 08:13 |
Mooit uitgewerkt idee.
| 08:02 |
Thanks!
| 08:13 |
Dat is nou leuk ga kijken of ik er ook zo veel geduld voor heb top
| 18:36 |
Ja, geduld moet je inderdaad wel hebben hiervoor. Haha :p
| 18:59 |
leuke dingen die jij maakt
| 18:14 |
Dankjewel :) Ik hou me graag creatief bezig.
| 18:15 |
Wauw deze had ik niet verwacht, echt heel erg leuk gemaakt
| 17:40 |
Dankje, tekst is er net bijgezet. Op de gsm is het scherm te klein hiervoor.
| 17:52 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
Dier, Tuin & Natuur
Kooikersplas Houten
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen