×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Help! Ik heb rijangst...

Help! Ik heb rijangst...


Ik ben al een tijdje bezig om te leren autorijden, maar dat proces loopt dus helemaal niet zoals gepland. Toen ik er 2 jaar geleden mee begon dacht ik 'gewoon genoeg oefenen, komt de rest vanzelf wel'. Was me dat een illusie. Na een paar sessies met men vriend, vond hij toch maar dat ik naar de rijschool moest, want hij voelde zich niet bekwaam genoeg. Dat heb ik dan uiteindelijk gedaan, en ik heb ook 1x een examen afgelegd. Maar toen ging het fout bij het parkeren en was dus ook direct gebuisd. Nadien heb ik geprobeert nog wat te oefenen met mijn vriend, maar omdat onze zoon volgens de wet niet in de auto mag tijdens die momenten, werd die tijd al gauw gereduceerd tot amper en uiteindelijk kwam het er helemaal niet meer van.

Nu kan ik volgende week terug beginnen werken, waar ik ontzettend blij om ben, maar men werkplaats ligt redelijk afgelegen en dus is het best wel een gedoe om met trein of bus te gaan. Niet dat het niet lukt, maar toch. Dit geeft me een nieuwe boost om dat leren autorijden toch weer op te nemen. Alleen... ik ben als de dood om alleen te rijden. Weet ook niet waarom, maar het idee dat ik straks alleen die weg op moet maakt me al op voorhand nerveus. Wat als ik het even niet meer weet, dan is er niemand naast mij om instructies aan te vragen. Ik weet dat iedereen ooit die drempel over moet, maar op dit moment lijkt die voor mij zo onoverkomelijk.

Mijn vriend en ik hebben alvast besloten om dit weekend weer wat te gaan oefenen, maar of ik alleen ga durven weet ik niet. Zijn er nog mensen die dit herkennen? En hoe ging dat bij jullie?

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
g33rt89
Ja ik ben best laat aan mijn rijlessen begonnen. Ik denk dat ik 23 was maar tegen die tijd had ik er wel spijt van dat ik er nooit eerder was aan begonnen. De theorietest viel me zwaar en ben vaak terug gemoeten. Op dit moment van schrijven heb ik zelf nog maar 1 keer snelweg gereden omdat ik dat nog best spannend vind. Het inparkeren zit er ook nog niet echt ingebakken bij me. Maar ik geef niet op. Mijn praktijk had ik wel 1 keer gehaald mede ook omdat ik op de helft een pauze kreeg en me gedachten kon resetten.
29-06-2018 13:27
29-06-2018 13:27 • 1 reactie • Reageer
Saar
Wat jij laat noemt, ik ben er pas aan mijn 30ste aan begonnen. Had ervoor gewoon geen geld voor. En men vriend reed toen ook niet lang genoeg om te mogen leren, maar het blijft een opgave. Ik denk eraan om gewoon een brommertje aan te schaffen en daar een rijbewijs voor te halen, is makkelijker ;)
03-07-2018 18:52
03-07-2018 18:52 • Reageer
dodoke
Ik herken het deels wel. Ik heb mijn rijbewijs 8 jaar. De gekende wegen is geen probleem voor mij. Maar vanaf dat ik weet dat ik op de snelweg of onbekende wegen zal moeten rijden, zoek ik een alternatief of geef ik mijn sleutels af. Ik hoop ooit ook eens van die angst af te raken. Veel succes nog!
05-06-2018 16:01
05-06-2018 16:01 • Reageer
Soberana
Nee, nooit gehad, maar dat komt omdat ik op heel jonge leeftijd heb leren rijden. Als je eenmaal volwassen bent, zie je overal gevaren: je mist dan het roekeloze dat bij tieners 'normaal' is. Blijf oefenen; het gaat je lukken, als duurt het wat langer.
01-06-2018 20:12
01-06-2018 20:12 • Reageer
Hans van Gemert
Ik heb er zelf geen moeite mee, maar ik ken mensen in mijn omgeving die hetzelfde hebben. Autorijden is voor een groot gedeelte ook gewoon doorzetten. Maar daarnaast moet het wel een beetje 'je ding' zijn.
01-06-2018 19:38
01-06-2018 19:38 • Reageer
Sanne
Ik kreeg voor mijn 18de verjaardag als cadeau dat ik mijn rijbewijs mocht behalen... Nooit gaan lessen, omdat ik het "te eng" vond en ik dacht dat ik alles lekker kom blijven doen veilig op mijn fietsje.... Op een dag een keer met mijn buurman gaan praten die rij instructeur is en samen met hem besproken hoe ik met voelde (over het rijden). Toen in begin december gaan lessen en alles meteen in 1x gehaald na 30 lessen.... En ik zal je zeggen ik rij nu als een speer, parkeer overal en nergens en het kost me 0 moeite en totaal geen angst meer! Je moet alleen de juiste persoon vinden die jouw je zelfverzekerdheid geeft die je nodig hebt en je angst weg kan nemen! Succes komt vast goed
01-06-2018 13:02
01-06-2018 13:02 • 1 reactie • Reageer
Saar
Dat is wel een beetje de ambetantigheid hier in België. Lessen zijn hier vrij duur en pakketten van 30 kennen ze niet, het max is 20 en daar betaal je al meer dan €1000 voor. Vandaar dat het voorlopig terug met men vriend ipv een rij instructeur. Als je maar hier en daar kan werken is het allemaal best duur.  Ik denk nu ook net hetzelfde, dat ik lekker kan blijven gebruik maken van bus en trein. Maar besf ergens ook wel dat het met de auto veel tijdsbesparender zou zijn. Het rijden zelf lukte me vorige keer ook wel, maar het idee dat ik het in men eentje moet gaan doen is gewoon beangstigend. Nooit gedacht dat ik hier zo'n moeite mee zou hebben...
01-06-2018 14:23
01-06-2018 14:23 • Reageer
Sonja
Ik was 27 toen ik de eerste keer rijles kreeg cadeau voor mijn verjaardag ik wist van niets en moest wel maar wou niet ik had zo vaak nee gezegd durfde niet. Praktijk heb ik lang over gedaan ik meen bij de vierde keer ben ik met veel geluk geslaagd. In het begin angst maar door doen krijg je ervaring en met ervaring zakt de onzekerheid  Inmiddels rij ik goed en graag auto tot voor mijn ongeluk zelfs met de trailer en boot of caravan erachter, in Frankrijk en busjes en kleine vrachtwagentjes. Mijn buurman zei ooit jij rijdt ook in alles met 4 wielen. Gewoon blijven oefenen, niet opgeven als ik dat kan kan jij dat ook!!
01-06-2018 12:46
01-06-2018 12:46 • Reageer
frieke
ik denk dat het allemaal in orde komt als je voldoende ervaring hebt op gedaan, mijn grootste angst toen ik begon te rijden was autostrade, nu rij ik 1000de kilometers tijdens de vakantie, van die angst is niks meer te merken
01-06-2018 11:38
01-06-2018 11:38 • Reageer
Loes van Essen
Ik heb er ook lang over gedaan om het te leren maar ben nog altijd blij dat ik doorgezet heb
01-06-2018 10:56
01-06-2018 10:56 • Reageer