×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
het pds (het prikkelbaar-darmsyndroom) mijn ervaring

het pds (het prikkelbaar-darmsyndroom) mijn ervaring


Hallo iedereen,


Jullie hebben vast in mijn vorige blog kunnen lezen wat pds is. Het is een syndroom van de darmen een heel erge prikkelbare syndroom. Ik ga nu mijn ervaring erover vertellen.


Het was in de nacht rond 2:30 ik was heel erg diep in slaap tot dat ik in een keer wakker schrok. Met heel veel pijn in mijn onderbuik. Ik dacht dat het eerst de menstruatie was. Ik bleef schreeuwen van de pijn (natuurlijk niet te hard) mijn ouders werden er wakker van. Mijn moeder vroeg van Manuela kan het wat stiller er liggen ook nog andere mensen te slapen, maar ik zij zo van nee dat gaat niet ik heb zo veel pijn. Mijn moeder kwam omlopen naar mijn kamer toe en deed het licht aan en kwam bij mij zitten op bed. Ze vroeg van waar heb je dan pijn? ik zij van in mijn onderbuik. Mijn moeder zij zo van ik weet wel misschien wat het kan zijn. Het kan waarschijnlijk de menstruatie zijn, (maar ik was pas 9) (dus dat kan normaal eigenlijk nog niet). Mijn moeder ging naar beneden (ik zat nog steeds te schreeuwen van de pijn) paracetamol pakken en water, ze kwam terug naar boven en slikte de paracetamol in. Mijn moeder zij zo van probeer nu maar verder te slapen en dan kijken we morgen wel hoe het gaat en heb je dan nog pijn, dan bel ik de dokter even. Ik zij zo van oké is goed. Ik pakte mijn knuffel en probeerde verder te slapen ik heb die nacht maar 4 of 5 uurtjes geslapen. Ik werd rond half 7 uur wakker en ja hoor nog steeds flinke pijn. Ik liep naar beneden naar de wc. En geen bloed. Ik dacht van hu en ik heb veel pijn aan mijn onderbuik maar het bleek dus niet de menstruatie te zijn. Mijn moeder kwam een kwartier later naar onder ik zat nog steeds op de wc. En in een keer voel ik iets borrelen in mijn onderbuik en in een keer diarree. mijn moeder belde de huisarts voor een afspraak. We konden pas om 12:00 uur terecht. Ik heb nog paracetamol geslikt maar de pijn ging niet meer weg. Inmiddels was het 12 uur en ik zat bij de dokter. De dokter vroeg van en waar heb je pijn en wat heb je ingenomen. ik vertelde het hele verhaal en vertelde ook tot ik paracetamol had geslikt maar tot de pijn daar toch doorkwam. ik moest op dat bedje gaan liggen bij de dokter. Maar gaan liggen deed al pijn want ik moest mijn buik strekken , maar ik zij ze van nee dat gaat niet ik heb zo veel pijn. Maar ja het moest toch dus deed ik het hee voorzichtig. Hij voelde en bleef duwen in mijn onderbuik. hij wist niet zeker wat het was en gaf me een medicatie (weet niet meer hoe die heet) maar ik moest het in een glas doen en water erbij doen en roeren. Het was zo vies maar het help te niet dus gingen we terug naar de dokter en ja hoor nu wist hij wat het was. Hij vroeg van heb je ook diarree en steken. En ja hoor dat had ik. Oke zij hij dan weet ik wat het is je hebt pds. pds? wat is dat nou weer vroeg ik hem. hij zij dat is een prikkelbare-darmsyndroom. Hij legde het helemaal uit wat het was en hij had me opnieuw een soort poeder gegeven wat ik ook moest oplossen in water maar daar kreeg ik nog meer pijn van dus heb ik het maar gelaten en toen heb ik yakult gekocht bij de winkel of ja mijn moeder haha. En dat help te wel ik had na 1 tot 2 weken al veel en veel minder pijn dan eert, maar ik heb wel bijna 1 maand school moeten missen. maar gelukkig wisten we uiteindelijk wat het was. Maar wat wel jammer is je komt er nooit meer vanaf.


Dit is mijn verhaal over pds (prikkelbare-darmsyndroom).

Groetjes Manuela

 



R/M Taxi Maastricht
Heel goed verwoord Manuela , Ik hoop dat er nog eens een goed medicijn voor komt . Wat jou en heel vele andere mensen doen helpen .
29-08-2016 08:39
29-08-2016 08:39 • 1 reactie • Reageer
manuelalodewick
Ja ik hoop het ook!
29-08-2016 12:08
29-08-2016 12:08 • Reageer
RedM92
Persoonlijker kan het niet, mijn complimenten! Nu zullen de reacties over het algemeen ook stukken positiever zijn :).
28-08-2016 23:53
28-08-2016 23:53 • 1 reactie • Reageer
manuelalodewick
dankjewel!
29-08-2016 00:42
29-08-2016 00:42 • 1 reactie • Reageer
Tien
Wat goed dat je meteen een nieuwe blog hebt geschreven, Manuela. Wel heel naar natuurlijk dat je last hebt van dit syndroom. Gelukkig is er met goede voeding heel goed, en vrij probleemloos, mee te leven. Ik hoop dat je een arts hebt die je goed kan helpen met voedingsadviezen enzo.
28-08-2016 22:48
28-08-2016 22:48 • 1 reactie • Reageer
manuelalodewick
dankjewel, ik heb een hele goede arts zelfs hij is echt een plagertje maar het is echt een top dokter
28-08-2016 23:03
28-08-2016 23:03 • 1 reactie • Reageer