Kan je   eenzaam zijn......

Kan je eenzaam zijn......


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Kan je eenzaam zijn, terwijl je een gezin hebt, dit is een vraag die me bezighoud. Ik voel me namelijk enorm eenzaam. Terwijl ik toch getrouwd ben, 2 prachtige kinderen heb. Maar diep in mijn hart voel ik eenzaamheid. Helaas werk ik op dit moment niet dus zowat de hele dag spendeer ik thuis, ik ga wel 2x in de week naar school, en dan doe ik mijn "alles gaat goed ik heb een leuk leven" masker op. Maar zo leuk is het leven niet, mijn man is arbeidsongeschikt, en dus ook altijd thuis, ik ben na een operatie werkloos (ziektewet uitkering en hard werkend aan herstel).  We hebben elkaar niets te vertellen.

Ik heb geen broers of zussen, neven of nichten, soms voel ik me zo alleen. Ik weet alleen niet goed waar dat gevoel vandaan komt, want ik ben niet alleen.  Al heel mijn leven ben ik onzeker, dat ziet niemand aan me, maar het is er wel. Het lijkt bijna op ontevredenheid, ik kijk niet naar mezelf in de spiegel, want ik ben niet mooi genoeg. Wat ik maak of die is in mijn ogen nooit goed genoeg. Het is een rot gevoel, en ik kom er niet vanaf.

Mijn kinderen prijs ik iedere dag, omdat ik niet wil dat ze ooit hetzelfde gevoel ervaren.

Iemand tips om hier vanaf te komen?Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik zou ofwel professionele hulp zoeken zoals Albert ook zei, maar misschien kan je ook iedere dag wat vrijwilligerswerk doen als dat voorhanden is, als je mensen ziet en mee praat helpt dat ook soms, eventueel voor mensen die het niet zo goed hebben, dan kan je alles wat in perspectief plaatsen, maar eerst zou ik inderdaad eens met de dokter praten :-)
| 17:38 |
Ik zou zeker even met de huisarts gaan praten, je hebt depressieve gedachtes, niets om je voor te schamen.
Eenzaam kun je gemakkelijker zijn in een zaal vol met mensen dan alleen in een bos.
Sterkte.
| 12:07 |
Het is goed om daar over te praten, eventueel met je huisarts voor professionele ondersteuning.
| 11:06 |
Eenzaamheid is een gevoel dat je ook kan hebben met mensen om je heen. Ik ben toen ik 10 was mijn zusje (8) verloren. Daardoor voel ik, hoe veel lieve mensen ik ook om mij heen heb, altijd een soort eenzaamheid/gemis.
| 10:48 |
Oh dat is echt heel erg. Ik weet eigenlijk niet waarom ik het heb. En ik kan het ook niet plaatsen, en dat maakt het zo moeilijk.
| 10:50 |
Dank je wel voor je openheid en eerlijkheid! Je bent sterk als je je zwakte durft te laten zien..

Eenzaam zijn is erger dan alleen zijn. Eenzaam is een negatief gevoel, terwijl alleen zijn juist enorm fijn of zelfs bevrijdend kan voelen. ;)
| 10:43 |
Dat heb je mooi verwoord.
| 10:44 |
Soms trek ik het met andere om me heen ook even niet meer. Dan loop ik maar rondjes en heb ik het gevoel dat ik mezelf en andere in de weg zit. Dan pak ik een rugzak, drinken erin, eten erin, camera erin. Ik trek stevige schoenen aan en kleed me goed aan en ga ik gewoon op pad met mezelf. Ik loop langs huizen en zie dan van alles onderweg, ik loop naar een park of een bos of het meer en ga overal foto's van maken. Ik ben zo wel een tijdje bezig. Tijdens het lopen lijkt het alsof alles even helemaal van me af gegleden is en de wereld er even niet meer toe deed. Eenmaal thuis ga ik douchen en daarna lekker mijn foto's bekijken en bewerken. Moe en voldaan...

Het is een manier om van jezelf te houden, een manier om het eruit te lopen, een manier om even los te laten, een manier om tot rust te komen.

Meestal zit het probleem van eenzaamheid dieper en is die manier uiteraard tijdelijk, beetje vluchten is het ook wel, maar dan op een positieve manier.

Eerlijk zijn tegenover jezelf, wat maakt je eenzaam? Dat is uiteindelijk de kern waaraan je zou kunnen gaan werken.

Tot die tijd.... Verzet je gedachtes met positieve dingen doen. :) Veel geluk!
| 10:56 |
Jij bent wel mooi! Jij bent uniek, net als ieder ander. Kijk maar eens goed in de spiegel, elke dag weer! Zeg elke dag tegen jezelf als jij in de spiegel kijk " Ik hou van jou" In het begin denk je "Waar slaat dit op" Maar geloof mij, het werkt! Ik ben daar ook ooit geweest. Ik hou van mezelf nu. En ik ook moest altijd zo lachen als ik dat deed. Maar doe het! Het gaat werken voor jou.
Schrijf het van je af, hier, waar dan ook. Het gaat opluchten! Jij zit in een visuele cirkel nu, en daar moet jij uit komen. Begin met de spiegel! Laat mij eens weten over een week hoe jij je voelt, mag ook prive. Dikke warme knuffel voor jou!!
| 10:32 |
wat lief ( en fijn dat het herkenbaar is) dankjewel
| 10:38 |
Ja! Ik was daar ook eens, nu niet meer ;-)
| 11:31 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen