Marktplaats, leuk of leed!

Marktplaats, leuk of leed!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Marktplaats, ik kan er uren op struinen, en soms loop je tegen dingen aan dat je denkt JA! dat wil ik. Zo heb ik mijn naaimachine en lockmachine van marktplaats. En omdat ik workshops ga geven is een extra naaimachine nooit weg natuurlijk. En ja hoor ik zag een naaimachine van Pfaff, hetzelfde merk dan ik nu heb. En ik ben verknocht aan mijn pfaffje. Er stond alleen bij : bieden, verzenden mogelijk. Dus ik bracht een bod uit, al snel had ik een mail terug, dat vond ik, gezien de machine best gedateerd is, teveel. Dus weer een tegenbod, en ze ging akkoord. Ik blij, adres gegeven zij haar rekening nummer ik meteen overgemaakt, en een bewijsje gestuurd. Maandag kreeg ik een bericht, uw geld is ontvangen, na mijn werk breng ik de machine naar het postkantoor, ik zal u de code sturen. Maar de code kreeg ik niet. Toen ik dinsdag mailde met de vraag of ze de machine naar het postkantoor had kunnen brengen, en of ze de code had kreeg ik terug " de machine is onderweg" . Dus geen code, dus ik vroeg woensdag ochtend nogmaals naar de code, en sindsdien is het stil. En ik vrees het ergste, geld weg, en geen machine. Hoe nu verder?
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Voornamelijk ga ik voor 'leuk'!
| 13:40 |
Beter via paypal betalen, als ze niet op sturen , krijg je tenminste je geld terug. En er word gelijk een notie geplaatst fraude aan de adres van de verkoper.
| 20:10 |
Dat was helaas geen optie. Maar het is een leer voor de volgende x ( als die er al komt)
| 10:42 |
Ohh voor mij zeker weten leed!! Ik ben 145 euro kwijt geraakt aan iemand van Marktplaats! stelletje PIEP daar. Heb je al aangifte gedaan?
| 19:05 |
Ja aangifte gedaan marktplaats en mijn bank en bank ontvanger geïnformeerd. Nu maar afwachten. Ondertussen stuur ik Oplichter iedere half uur een mail. En bericht via zijn of haar bank.
| 19:10 |
Goed zo! Ik heb dit ook allemaal gedaan ;-)
| 19:30 |
ooit je geld terug gekregen?
| 19:32 |
Ehh nee..maar dit is van afgelopen December..dus nog even geduld
| 19:34 |
ok. mag ik vragen wat je gekocht had. en hoe je het aangepakt hebt, want als ik bij mijn bank aanklop zeggen ze we kunnen dat niet terug halen. oplichters bank zijn nu een onderzoek gestart. Marktplaats doe helemaal niets behalve gebruiker blokkeren.
| 19:37 |
Ok, luister..
Heb jij je al oplichting via deze site doorgegeven? www.opgeletopinternet.nl/
Die gaan dus ermee aan de slag. je moet ook daar alles invullen.
En nee, Marktplaats doet helemaal niets. Ik heb wel zelf de bank gebeld en die gingen dat nummer natrekken en als blijkt dat het inderdaad over frause etc gaat, sluiten ze dat account.
Ik had zelf tickets gekocht..en ik was niet de enige, er waren honderden mense nbij betrokken, dat geeft mij dan nog een beetje troost
| 19:50 |
Ja ik heb het daar ook gemeld. En p marktplaats een advertentie gezet over die verkoper. daar door kwam ik in contact met 2 anderen .
| 19:54 |
Ja, dat heb ik toen ook gedaan, en alle namen (de valse dus) neergezet, en alle bankrekeningnummers erbij gezet dat andere mensen dit zouden opmerken, en ik heb toen heel wat mensen hun geld in hun portemonnee weten te houden ;-)
| 19:57 |
Marktplaats mailen en je geld terug halen via de bank. dat je het naar de verkeerde persoon heb verstuurd..zou ze persoonlijk zelf gaan vinden.
| 10:33 |
Je geld krijg je niet terug van de bank, want je hebt zelf gestort. Eigen verantwoordelijkheid.
| 19:31 |
Wat jammer zeg...
| 21:48 |
Melding maken bij marktplaats en eventueel naar de politie wegens oplichting
| 16:36 |
Marktplaats is geinformeerd. politie doe ik maandag ik geef ze nog even de tijd. ik heb vanaf dinsdag al 10 berichten gestuurd denk ik.
| 16:45 |
Goed zo
| 16:54 |
en ik geef niet op voordat ik of mijn geld of de machine heb.....ik heb nu me aan gemeld bij bunq bank, daar heb ik het geld naar toe gestort, daar kan je berichten sturen naar bunq gebruikers, de afgelopen paar uur heb ik ieder kwartier een bericht gestuurd. als ze willen sollen hebben ze deze x echt de verkeerde
| 16:59 |
Gelukkig maar pak ze maar aan
| 17:24 |
he, bah! Ik heb dat ook gehad.. Ik heb aangifte gedaan en een melding gemaakt via forum internetoplichting..
| 11:57 |
Dat is zo jammer! Vervelend dat je dit mee moet maken. Dat maakt het voor eerlijke verkopers nog moeilijker. Ik moet wel zeggen dat ik steeds minder op marktplaats aan bied, ook omdat je steeds vaker moet betalen om een advertentie te betalen. Dan wij ik uit naar speurders, maar ook daar zitten neppers tussen.
| 11:43 |
Ik wist niet dat je steeds vaker moet betalen om een advertentie te zetten. Het is inderdaad jammer. Mocht ik maandag nog niets gehoord hebben ga ik aangifte doen.
| 11:45 |
Zeker doen. Ja, ik weet niet hoe het bij alle rubrieken zit, maar watersport moet vaak betaald worden, dan wijk ik uit naar speurders. Zo ook met auto materialen. Vaak moet je meer betalen dan het oplevert! En dat gaan we natuurlijk niet doen. Afgelopen zomer had ik 4 velgen van een auto, wil de ik er op zetten, moest ik iets van 25 euro betalen, de velgen vroeg ik 60 voor. Toen heb ik ze gratis op speurders gezet en binnen een dag was ik ze kwijt. Dan ga ik natuurlijk niet bij MP betalen.
Ben trouwens geen voorstander van verzenden, je weet niet of het betrouwbaar is en of mensen echt zijn. Ik probeer altijd zelf op te halen. Lukt dat niet, kijk ik eerst even of ik iemand in de buurt weet die het kan halen en anders laat ik het vaak schieten. Jammer dat het zo moet, maar ja...
| 11:52 |
Dank voor je reactie, het stomme is, dat ik van te voren nog gekeken heb of het email adres ergens bekend was....opgelicht op internet enzo....Ik baal er zo van. En het was echt niet te mooi om waar te zijn ofzo. Stieken hoop ik dat er een vertraging was en dat de post vandaag aan de deur staat ( al is dat ijdele hoop denk ik.
| 11:38 |
ja, die bedoel ik!
| 11:58 |
Tja er zitten heel veel oplichters op marktplaats. Echt heel veel.
| 11:36 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen