×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Challenge me - nooit te oud om te leren

Challenge me - nooit te oud om te leren


Hoewel ik mezelf inmiddels wel ervaren kan noemen op haakgebied, is er toch nog veel wat ik wil leren. Ik besloot een lijstje te maken met challenges voor mezelf die ik graag in 2017 uit zou willen voeren. Een soort goede voornemens dus, maar dan anders. Lees je mee? Enne, voor alledrie mijn challenges zijn tips en tricks van harten welkom!

Challenge 1: (Goed) leren breien

Haken gaat me inmiddels goed af, maar breien blijft niet my cup of tea. Recht en averecht gaat prima, maar dan houdt het wel op. Erg jammer, want ik zie vaak de meest prachtige patronen voorbij komen op een van de vele facebookgroepen. *Kwijlmodus aan*, dat wil ik ook kunnen! Daarom heb ik besloten dat ik in 2017 wil leren breien. Er lopen enkele projecten om deze challenge te volbrengen! Eén daarvan kan ik jullie al onthullen.

 

Wol & Co is wat mij betreft de autoriteit op breigebied. Ze brachten dan ook de serie Draad! uit. Deze serie bestaat uit drie boeken die je in volgorde alle basisbeginselen van het breien aanleert. In Draad! 1 begin je bij het begin. Alle belangrijke steken worden uitgelegd en dit kun je gelijk toepassen in leuke projecten. Draad! 2 gaat over rondbreien, want daarmee maak je naar mijn mening toch de mooiste projecten. Ten slotte komt binnenkort Draad! 3 uit, die volledig in het teken staat van kleur, wat gelijk een mooi bruggetje vormt naar mijn volgende challenge :-). De komende drie maanden ga ik deze boeken reviewen. Jullie gaan hier dus nog véél meer van horen!

Challenge 2: Me verdiepen in de kleurenleer.

Zoals jullie weten is het kiezen van kleuren niet mijn sterkste kant. Daar baal ik van, want zo weet ik de meest prachtige patronen grondig te verpesten. Het zorgt er ook voor dat ik voor een cal vaak op safe speel, en ga voor een vaststaand pakket. Ik zou me graag wat meer verdiepen in de kleurenleer, om zo niet halverwege een project teleurgesteld te raken. Regelmatig gebeurt het nu dat een project steeds verder wegzakt in mijn haakmand, om uiteindelijk verbannen te worden naar zolder. En geloof me, daar wil je als haakproject niet terechtkomen!

Challenge 3: Een eigen ontwerp.

Ik denk dat dit een stiekeme droom is van iedere haakster. Inmiddels weet ik heel goed wat ik mooi vind, en vooral ook wat niet. En stiekem heb ik al wel een idee voor een ontwerp. Wat het gaat worden, vertel ik lekker nog niet. Of het ooit online gaat komen, geen idee! Maar hoe tof zou het zijn om een echt siets-aan-de-haak-project te hebben. Wie weet... ooit. Wat zouden jullie dan graag willen zien? Challenge me!

Dit waren ze dan, mijn challenges voor 2017. Daag jij jezelf ook vaak uit? Wat staat er op jouw wishlist voor 2017?
Josje Creatief
Leuke blog! Ben zelf ook een haakster. Heel veel succes en neem eens een kijkje bij mij. Gr josje
15-03-2017 20:39
15-03-2017 20:39 • Reageer
riekblogt.nl
Lijkt me leuk om ook kleding te maken voor de kids maar inderdaad even de tijd voor maken. Heb zelf ook al een hele lijst. Leuke blog trouwens.
30-01-2017 10:35
30-01-2017 10:35 • Reageer
Ramona Vroom
Ik heb wel een lijst maar er geen tijd voor Ik wil leren kleding te maken Haken Piano spelen en beter gitaar En zo zijn er nog wat dingetjes
28-01-2017 03:31
28-01-2017 03:31 • Reageer
kippepootje
leuke blog heel veel succes
27-01-2017 22:22
27-01-2017 22:22 • Reageer
notifications_noneadd
02-11-2018 14:11
8 volgers , 43 antwoorden
43 antwoorden
notifications_noneadd
04-11-2018 19:23
1 volger , 0 antwoorden
notifications_noneadd
24-10-2018 19:04
9 volgers , 9 antwoorden
9 antwoorden
notifications_noneadd
17-10-2018 14:12
1 volger , 1 antwoord