Nieuw begin, in het Kersenrood.

Nieuw begin, in het Kersenrood.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Als chronisch werkloze, chronisch zieke, beland ik van tijd tot tijd, tussen de interimjobs en kraamperiodes door al eens bij de gtb.
Zo één van die Belziekse vdabclubkes waar ze mensen met om het even welke arbeidslastigheidjes aan een job helpen. Op eender welke manier.

Vorige keer viel het grote woord er uit: onbetaalde stage.

Om een uitkering te kunnen behouden die ongeveer een vierde van een deftig voltijds loon bedraagt, zouden ze mij dus voltijds willen laten werken.
"Maximum 3 maanden", daarna zou de werkgever dan kunnen kijken of ze me –betaald- aanhouden of niet.
Kan je al even indenken dat werkgevers maar al te graag van dit soort slavernij profiteren.

Vandaag kreeg ik dan het telefoontje om de afspraak met de jobcoach in te plannen die me naar een stageplaats zou leiden.
Zo gezegd zo gedaan. Afspraak ingepland, en dan onderweg naar sollicitatie nummer 27 van de week.
En zowaar. Vijf minuten na de sollicitatie had ik mijn contract al in handen.

Volgende week woensdag begin ik dus. Betaald!

Weliswaar geen 38u contract, maar de eerste week alleen al gaat toch al om 25u, wat al meer loon zou opleveren dan mijn fulltime uitkering.
En het beste van al: Ik hoef er mijn hele agenda niet voor om te gooien wat ziekenhuisafspraken en dergelijke betreft. Plus ik heb enkel dagen op mijn rooster staan, waarop ik sowieso opvang heb voor de kinderen zonder ze naar een crèche te moeten sturen!
Iets waar werkgevers hier niet meteen voor openstaan. Geen flexibiliteit wilt namelijk over het algemeen zeggen: geen job.
En met het minimum aan vaste crew daar aanwezig hoort ook het neervallen geen probleem te vormen.

Dus woensdag starten.

Meteen jobcoach gebeld om afspraak af te blazen xD
Jobcoach verwacht wel nog feedback. Uiteraard. Die wilt gewoon weer een werkgever gelukkig maken met een gratis werkkracht.

Weer even gered door een toevalstreffer ;)

Btw. Had ik al gezegd dat mijn allerliefste schoonzus gisteren mijn haar heeft gekleurd? In kersenrood xDBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Gefeliciteerd en succes!
| 11:41 |
Dank je :D
| 17:23 |
een hele mooi kleur staat goed
| 02:29 |
Dank je :)
| 12:37 |
Gefeliciteerd. En veel sjans op je nieuwe werk. Kersenrood, het is vast jouw kleur. :)
| 20:38 |
Bedankt xD yup ik vind het wel wat hebben :D
| 21:24 |
:)
| 21:28 |
Gefeliciflapstaart met je nieuwe kleur. En van harte gefeliciteerd met je baan.
| 13:19 |
Bedankt :) - en terwijl is het grijs weer even gedekt -
| 13:20 |
Proficiat en alvast veel succes!
| 08:20 |
Dank je :)
| 11:05 |
Kortom, allemaal mooie berichten
| 23:47 |
Tuurlijk datte ;)
Afwisseling doet leven
| 23:57 |
Mooie nieuwe start in het werkcircuit, zeg! Ik ken het gedoe met gtb maar al te goed. Niet voor mij persoonlijk, maar voor mijn vriend. Hij loopt bij zowel gtb als Synkroon en begint op 12 april aan zijn tweede onbetaalde stage... Ben eens benieuwd.
Het kersenrood lijkt me een prachtige kleur, trouwens!
| 23:41 |
Dank je
Tja, ik ben syncopaal, en heb meer thuisverplegingsafspraken en ziekenhuisafspraken in mijn agenda staan dan onderbroekenwissels - bij wijze van spreken -
Al duurt het maar een maand of drie (tegen de zomer val ik toch weer 20x per dag neer doordat de warmte nu eenmaal dat effect op mij heeft en is het werk me toch beu) - dan vlieg ik erna toch terug op de wachtlijst... en dan beginnen we weer volledig opnieuw he ;)
| 23:44 |
Pfoe moet ook niet makkelijk zijn, zeg! Een ex-klasgenoot van me was ook syncopaal. Ik kan me een klein beetje inbeelden hoe lastig dat soms moet zijn!
Mijn vriend heeft juist zijn laatste onderzoek naar autisme achter de rug, dus binnenkort weten we wat hij precies heeft op psychologisch vlak, maar hij heeft collitis ulcerosa, waardoor hij gemiddeld twee uur per dag op de porseleinen troon doorbrengt, op slechte dagen meer. Werkgevers zijn daar natuurlijk niet zo blij mee...
| 23:48 |
Heb me er enkele jaren geleden even voor op de ziekenkas laten zetten - is emotioneel ook niet altijd alles zo neervallen op het werk... - maar daar werd ik gauw weer afgeflikkerd omdat die bewustzijnsuitvallen hoop en al een minuut werkonbekwaamheid per keer meebrengen... zelfs op slechte dagen is dat "maar" een half uur verlies kreeg ik daar te horen.
Brrrr ik hoop dat jullie 2 toiletten in huis hebben. De maatschappij is gek. Der is nochtans niet genoeg werk voor iedereen... enkel voor ouderen en zieken...
| 23:56 |
Pff verschrikkelijk hoe de maatschappij tegenwoordig omgaat met chronisch zieken. Ik werd gediagnosticeerd met chronische depressie en misschien binnenkort nog met CVS ook nog en ik kan op niks begrip rekenen van de ziekenkas. Al zeker niet van de arbeidsgeneesheer. Hij heeft me een keer gezegd dat ik "me niet moet aanstellen". Daar sta je dan, met je mond vol tanden.
Ja, gelukkig hebben we hier twee toiletten, anders zou het problemen opleveren, vrees ik...
| 23:59 |
Ben al met heel wat andere extraatjes gediagnosticeerd ook hoor.
Maar meh, de maatschappij draait zijn eigen malle rondjes.
En wij hebben als carrouselpaardjes maar mee te draaien ;)
| 00:03 |
Ja zo is dat zeker. Ik vrees dat we niet veel anders kunnen doen.
| 09:30 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen