×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Tussentijdse bloedingen/lichtroze afscheiding (Vrouw)

Tussentijdse bloedingen/lichtroze afscheiding (Vrouw)


''Mijn klachten zorgden voor maandenlang een tal aan GGD en huisarts-afspraken. Op de uitslag van mijn uitstrijkje voor baarmoederhalskanker wacht ik nog.''

Drie jaar terug begon het gedonder. Ik kreeg veel meer last van mijn menstruatieperiodes, soms wel zo erg dat ik de eerste dag op bed lag van de pijn. Enorme steken in mijn onderbuik, zowel links als rechts afwisselend, en ook de krampen werden heviger. Dit kwam, dacht ik, door het gebruik van een andere anticonceptiepil dus ik dacht er verder niet aan.
De schrik kwam pas toen ik pijnsteken in de onderbuik begon te ervaren, buiten de menstruatieperiode om en tussentijdse bloedingen kreeg in de vorm van; Lichtroze afscheiding. Hier had ik vaker over gelezen (ik studeer biologie- en medisch onderzoek). Ik dacht bij mezelf, ik ben óf zwanger óf heb een SOA.
Na een x aantal zwangerschapstesten (negatief) en 4x verspreid over 2 jaar een SOA test bij de GGD (negatief) te hebben uitgevoerd, viel alsnog het kwartje niet bij me.  

IK GA WELLICHT VAAK NAAR DE DOKTER MAAR UH; Preventie is beter dan behandelen & snel erbij zijn, beter dan telaat..

Silentium

Baarmoederhalskanker kon ik niet hebben, want ik had een vaccinatie tegen HPV gehad op mijn 16e jr, dacht ik. Toen de klachten erger begonnen te worden, begon ik me toch zorgen te maken en besloot ik toch maar langs de huisarts te gaan. Emotioneel gezien sloopte me het ook enorm.. Bij de huisarts werd naar mijn baarmoeder gekeken, waarna ik meteen een uitstrijkje heb moeten nemen voor, jawel, mogelijke baarmoederhalskanker. 
Mijn klachten zorgden voor maandenlang een tal aan GGD en huisarts-afspraken. Op de uitslag van mijn uitstrijkje voor baarmoederhalskanker wacht ik nog. 

Lees de feiten, fabels en symptomen verder op de pagina of ga direct naar mijn volgende blog voor de uitslag van mijn uitstrijkje.

Feit: Veel seksueel actieve jonge mensen lopen HPV op. Dat verloopt meestal zonder klachten. Het lichaam ruimt de infectie in meeste gevallen zelf op. Sommige HPV varianten kunnen zorgen voor genitale wratten. Ook zijn er HPV varianten die baarmoederhalskanker kunnen veroorzaken. Een uitstrijkje van de baarmoederhals laat zien of je misschien baarmoederhalskanker of een voorstadium ervan hebt.

Een bloeding is meestal het eerste merkbare verschijnsel. Deze bloeding kan ontstaan:

  • Vlak na geslachtsgemeenschap.
  • Tussen twee menstruaties.
  • Na de overgang. Dit wordt niet altijd herkend, omdat vrouwen denken dat dit een plotseling terugkerende menstruatie is. Toch is de kans klein dat de menstruatie terugkeert als deze al een jaar afwezig is geweest.

Fabel: Als je ingeënt bent tegen het HPV-virus is het onmogelijk om besmet ermee te raken. Het vaccin beschermt namelijk tegen de virussen die verantwoordelijk zijn voor 70 procent van de gevallen van baarmoederhalskanker. De andere 30 procent van de gevallen hebben dus een andere oorzaak.
LivingThaGoodLife
Heftig, sterkte ik hoop dat het toch geen hpv is
08-04-2017 19:54
08-04-2017 19:54 • Reageer
tomorotjuh27
Jeetje wat heftig dit. Geen idee hoe jong je ben maar ik hoop op het allerbeste en wil je veel sterkte toewensen. Ik zelf heb ook veel menstruatie klachten bij mij was het god zij dank maar een cyste
07-04-2017 17:15
07-04-2017 17:15 • 1 reactie • Reageer
Silentium_Schrijft
23 jaartjes jong. Ik weet het dus niet zeker maar de huisartse leek wel te zien dat het geïrriteerd was. Ik hoor t (hopelijk) maandag en zal er nog over posten!
07-04-2017 19:29
07-04-2017 19:29 • Reageer
Steph_Lifestyle
Tijdje ook last van roze afscheiding gehad, maar dat was altijd rond mijn eisprong en dus niet de hele maand. Ben benieuwd naar de uitslag, sterkte meid!
07-04-2017 15:52
07-04-2017 15:52 • Reageer
Jaded Adonis
Wow; ik vind het ontzettend indrukwekkend en knap van je dat je hier zo over praat. Vandaag de dag vlucht men liever weg voor zulke onderwerpen, maar jij gaat er echt inhoudelijk op in!
07-04-2017 15:26
07-04-2017 15:26 • 1 reactie • Reageer
Silentium_Schrijft
Ja tis ook een beetje een awareness :) mensen denken vaak, ah tis vast niets. en het gaat vast over. Maar als iets aanhoud of er ook wat aan de hand is, is dat kort huisarts-bezoekje waar men tegenopziet in principe je meer dan lief
07-04-2017 15:31
07-04-2017 15:31 • Reageer