×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Slapen?! Deze blog heb ik tijdje geleden geschreven nu hier openbaar.

Slapen?! Deze blog heb ik tijdje geleden geschreven nu hier openbaar.


Daar lig ik dan te draaien en te malen. Ik kan de slaap niet vatten, de klok slaat 12u.

Naast mij ligt m'n lieve dochtertje heerlijk te slapen en ben een beetje jaloers.

Ik heb pijn, last van mijn restverschijnselen, verdriet om mijn beste vriendinnetje mijn hond die 19januari helaas overleden is, en ik ben moe zo moe en toch kan ik de slaap niet vatten.

Ik ben boos en verdrietig omdat ik ergens in juli 2014 een dag heb gehad die niemand wil meemaken.
Die ene dag vrijdag ochtend in 2014 voelde ik me niet best en ben daarom naar m'n moeder toegegaan met mijn toen 3 jarige dochtertje.

Ben gaan slapen op de bank en werd wakker gemaakt door mijn dochtertje,.

Ik werd ontzettend boos en dat is niks voor mij, mijn moeder keek ook al vreemd.

Hup naar de wc en wat voelde ik mij raar alsof ik hartstikke dronken was. Dokter gebeld die had vakantie dus vervangende arts gebeld kan later die dag pas komen maar na aandringen van m'n moeder konden we gelijk terecht. De rotzak, zei er is niks mis gewoon een griepje en ik kon al niet eens meer uit mijn woorden komen. Gelukkig heeft mama aangedrongen om naar het ziekenhuis gegaan, meneer de dokter belde naar Groningen en maakte een rotopmerking: weet niet meer precies wat hij zei weet alleen dat het erop neer kwam dat m'n moeder bezorgt was om niks.

Dat ziekenhuis had  geen plek dus is mama met mij naar de spoed gereden in Assen, ik ben daar naar binnen gestrompeld vrouwen hielpen mij naar de spoed, daar aangekomen waren mama en m'n dochtertje er ook alweer en kwam er een arts in opleiding (geloof ik) en die vroeg wat en rende meteen weg... en vanaf dat moment ben ik alles kwijt.

Ik werd "wakker" op een slaapzaal heb wel vlagen meegekregen dat ik op een ziekenhuis bed ben vervoerd en ik schijn scans en weet ik veel wat te hebben gehad. Ik lag aan het infuus en was bek af, zo moe dat ik nog steeds niet uit mijn woorden kon komen voelde me erg slap.

Ik lag op de "stroke-unit" daar kreeg ik een behandeling die propjes in mijn bloedvaten zou verwijderen en ik knapte idd op, ook mocht ik 24 of 42 uur niet van bed af aangezien ik dus die behandeling kreeg.

Neuroloog komt bij me en verteld dat ze denken aan een hele zware migraine aanval, ik zei al nee dat geloof ik niet daar krijg je dit toch niet van? Jawel zei ze, dat kan voorkomen. En ze zei ook het kan ook een herseninfarct geweest zijn.. Hoezo een herseninfarct dat gebeurt bij jongeren toch niet? Maar diep van binnen wist ik dat dat het geweest was.

Ik heb een heel weekend op de stroke afdeling gelegen geen tv geen boek lezen geen telefoon, ik was zo moe. Daarna naar een andere zaal overgeplaatst en de hele week gebleven en zoveel onderzoeken gehad, zou niet weten wat allemaal maar ben helemaal 'gekeurd'. En ook was ik begonnen met revalidatie, ergotherapie fysiotherapie en ik zou zelfs spraaktherapie krijgen. 

Ik kan  me niet veel van die week  herinneren eerlijk gezegd, alleen dat ik zo ontzettend moe was en niet goed kon lopen en moeite had met praten en lezen, eigenlijk met alles, zelfs normaal eten met mijn rechterhand was niet goed mogelijk.

Toen ik uiteindelijk de definitieve uitslag van de arts kreeg en eindelijk naar huis mocht schrok ik toch van haar antwoord dat ik idd een herseninfarct had gehad.. 

Nog steeds voel ik verdriet maar ook woede dat die rottige vervangende huisarts dit niet gezien heeft terwijl alles overduidelijk was, nog steeds heb ik moeite met praten en luisteren vooral als er veel andere geluiden om me heen zijn.

Nog steeds ben ik altijd ontzettend vermoeid, en heb ik last van restverschijnselen. Maar dat ga ik nog wel uitleggen.. 

Voor nu hoop ik dat ik slapen kan, dat dit schrijven heeft opgelucht

zonnebloem
Leven kan toch zo hard en oneerlijk zijn, hopelijk nu beetje beter met je.
13-04-2017 16:04
13-04-2017 16:04 • Reageer
_PetitCorbeau_
En hoe gaat het nu?
13-04-2017 15:09
13-04-2017 15:09 • Reageer
Hans van Gemert
Ja, dit zijn heftige dingen om mee te maken
13-04-2017 11:39
13-04-2017 11:39 • Reageer