Boeken die ik wil lezen voordat ze in 2016 verfilmd worden #1

Boeken die ik wil lezen voordat ze in 2016 verfilmd worden #1


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Jaarlijks worden er ontzettend veel goede boeken verfilmd. Een filmpje is snel en makkelijk. Toch wil ik vanaf nu proberen om eerst de boeken te lezen. De enige boeken waarbij me dat tot nu toe gelukt is, zijn: The Green Mile, alle Harry Potter boeken en The Fault In Our Stars.


Ik moet zeggen dat ik alle bovenstaande boeken absoluut niet slecht verfilmd zijn. Het enige wat ik bij Harry Potter echt mis, zijn bepaalde details uit het verhaald. Maar goed, een film duurt nu eenmaal niet zo lang als een boek, dus er zal wat geknipt moeten worden. Buiten boeken die verfilmd worden, zijn er ook boeken waar een serie uit voortvloeit. Ook daar wil ik wat meer mee gaan doen. Vandaag zal ik alvast enkele titels delen die in 2016 pas verfilmd zullen worden. Of waar een serie van gemaakt wordt. Dan heb ik tenminste nog even de tijd om te lezen! Mijn to-read-list wordt met de dag groter en groter. Kunnen we geen 48 uur in een dag stoppen?


Juliette Trilogie – Tahereh Mafi


Shatter Me Trilogy


Ik heb zoveel goede verhalen over deze boeken gehoord. Het wordt bestempeld als een trilogie, maar op Kwante in Wonderland las ik dat er in totaal vijf boeken zijn. Deze trilogie zal ook verfilmd gaan worden. Ik heb voor mezelf besloten dat ik deze absoluut niet mag kijken, zolang ik deze vijf thrillers nog niet gelezen heb.


‘Je kunt me niet aanraken,’ fluister ik.
Ik lieg, maar dat zeg ik niet.
Hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.

Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.

Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Klinkt ontzettend spannend, toch? Ik ben er in ieder geval ontzettend benieuwd naar. Op de to-read-stapel ermee dus! Mocht je ze zelf nog niet in huis hebben, dan kun je ze aanschaffen via Bol.Com!


Fantastic Beasts and where to find them


Fantastic Beasts and where to find them


Als echte Harry Potter fan kan ik het natuurlijk niet laten om dit boek te gaan lezen. Het leuke hieraan is, dat er in de Harry Potter boeken ook een fictief boek van ‘Fantastic Beasts and where to find them‘ bestaat. Ze ontvangen dit boek in hun eerste leerjaar. In het derde leerjaar krijgen ze les over fabeldieren. Deze lessen worden gegeven door Hagrid. Herinneren jullie bovenstaande scène nog? Op de foto zie je Harry en Scheurbek. Scheurbek is een voorbeeld van een fabeldier: een hippogrief. Het grappige uit deze scène is, dat Draco aangevallen wordt door Scheurbek, nadat hij hem beledigd heeft. Het fictieve boek is geschreven door het fictieve personage Newt Scamander. Het echte boek is door J.K. Rowling zelf geschreven, maar ze doet wel alsof het boek door Newt Scamander geschreven is. In het boek zelf vind je ook allerlei aantekeningen van Harry, Ron en Hermelien. De film wordt verwacht op 18 november in 2016. Ook deze scoor je bij Bol.com!


Divergent Trilogy


Divergent Trilogie


In maart 2016 zal het derde en laatste deel verfilmd worden. Het is wel zo, dat ze het laatste deel weer in twee opsplitsen. Dit zie ik steeds vaker gebeuren. Wat ik aan de ene kant wel goed vind, anders zouden we waarschijnlijk teveel details missen. Ik heb eerste film gezien, maar nog geen enkel boek gelezen. Dat vind ik erg jammer. Dus voor deze serie geldt ook, dat ik eerst alle boeken wil lezen en de films niet mag zien van mezelf. Ken je de serie niet? De boeken vallen onder hetzelfde genre als the Hunger Games. Ik vond de eerste film ontzettend goed, dus ik ben er van overtuigd dat ik de boeken en overige films ook leuk zal vinden.

Dit was het eerste deel van de boeken die ik wil lezen voordat ze verfilmd worden in 2016. Er staan heel wat meer nieuwe boekverfilmingen op de planning voor 2016, dus ik zal binnenkort een nieuwe update plaatsen! Check them out atBol.Com!


Welke boeken willen jullie lezen, voordat de film uit gebracht wordt?


Liefs,

Simone

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.6 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dank je wel voor de tip, Anneloes! :)
| 10:57 |
Mooie en interessante blog .
| 23:41 |
Leuke post! Ik raad je ook aan om Looking For Alaska van John Green te lezen voordat deze verfilmd wordt. Nu The Fault In Our Stars en Paper Towns ook verfilmd zijn, zal deze ook wel snel volgen.
| 12:04 |
Wat een leuke lijst heb je gemaakt! Suc6 met het lezen!
| 18:07 |
Veel boeken gelezen die ook verfilmd zijn. Wat ik vaak zelf ervaar is dat het boek vaak vele malen beter is! Op een paar uitzonderingen na natuurlijk. Het fijne van een boek is dat je er zelf helemaal in kan verdwijnen.
| 16:44 |
Ik lees meestal boeken over een interessant onderwerp, dan dat ik echt verhalen lees.
| 16:22 |
Ik heb de boeken van 'the selection' gelezen , het zijn op dit moment 4 boeken en er komt nog een 5e deel aan!
Ik heb gehoord dat Warner Bros deze boeken gaat verfilmen, ik kan niet wachten! Heerlijke boeken!
| 00:00 |
Aahh ik heb weer wat boeken om op mijn nog-te-lezen-lijstje te zetten! Thanks for sharing! XO
| 21:28 |
Ik dacht dat ik alles had gelezen wat met Harry Potter te maken had.. Schijnbaar niet dus nu een nieuw boek aan mijn lijstje toegevoegd!
| 19:38 |
Goede info maar ik lees liever een boek want de verfilming valt vaak later tegen omdat je jezelf niet goed in kan leven in die personage
| 18:48 |
Dank je wel!! Ik ga oefenen, haha.
| 18:18 |
Leuke post! Deze boeken moet ik inderdaad ook maar eens gaan lezen, ik ben een groot voorstander van de 'het-boek-voor-de-film-moraal'.
| 17:51 |
Grey wil ik graag lezen!
| 17:15 |
Omg! Kan niet wachten tot Allegiant verfilmd wordt, aaaah!
| 17:08 |
Ik hoop het ook. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!
| 16:50 |
Er staan wel wat boeken bij die ook op mijn lijstje staan. Ik hoop dat ze goed verfilmd worden :-)
| 16:26 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen