The Writing Notebook

The Writing Notebook


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Afgelopen week ontving ik echt zo’n ontzettend leuk persbericht. Ik ben er echt helemaal enthousiast over. Ik was zelfs zo enthousiast, dat ik de uitgever gemaild heb voor meer informatie. Ik werd aangenaam verrast, toen mij verteld werd, dat ze wel een boekje wilde opsturen, zodat ik alle benodigde informatie direct bij de hand had. Graag vertel ik jullie meer over dit bijzondere notitieboekje.


Een boek schrijven met The Writing Notebook


Er zijn velen, die er over nadenken om een boek te schrijven. Sommige lukt het, maar anderen juist helemaal niet. Wellicht ben je zelf al een aantal keren begonnen en weer gestopt. Of je weet nog niet zo goed hoe je moet beginnen? Vanaf nu is The Writing Notebooker om je een handje te helpen. Deze fungeert als het ware als een gids en werkboek in één.You’re about to embark on a book. Or maybe you’ve started already, even more than once, and got lost or overwhelmed or couldn’t find time to get beyond a certain point. Maybe you put the book aside until you were ready to tackle it again. Maybe you’re ready now!

Image title


The Writing Notebook inhoud


Zodra je het boekje opent, wordt er eerst uitleg gegeven over wat The Writing Notebook is. Daarnaast wordt er ook uitgelegd wat The Writing Notebook niet is. Het notitieboekje geeft je suggesties en richtlijnen voor bepaalde opdrachten en genoeg plaats om jouw eigen verhaal te schrijven. Dit boekje zorgt ervoor dat je al jouw creativiteit rijkelijk kunt laten vloeien.Making lists is a way of brainstorming and is a stocktaking of the resources at our disposal. They are a reminder that we’re never without something to write about, that we’re resourceful just as we are, and that we have both curiosity and endless potential to learn.


De oefeningen helpen je om een betere kijk te geven op de keuzes die je maakt. Van het verwoorden van een zin, tot het creëren van ‘the big question‘ over hoe je het verhaal vertelt en vanuit welk opzicht. Elke keuze die je maakt heeft invloed op het uiteindelijke verhaal. Dit helpt je dus om een rode draad te maken, zodat het een samenhangend verhaal wordt. Klinkt goed, niet?


The Writing Notebook opmaak


Image title


Het notitieboekje is echt ontzettend leuk opgemaakt. Zo vind je op verscheidene pagina’s een aantal leuke en mooie illustraties. Niet teveel natuurlijk, want dan is er geen plek meer om jouw verhaal te schrijven. Daarnaast vind je om de zoveel pagina’s ook een nieuwe opdracht om je verder op weg te helpen. De ruimte tussen de regels is lekker breed, zodat je genoeg plek hebt om te schrijven.

Image title


Uitgaves The Writing Notebook


Dit stukje kopieer ik even uit het persbericht. Aangezien de tekst zo duidelijk is, dat ik daar weinig aan toe te voegen heb. Elk notitieboekje heeft een ander onderwerp:


1. The Writing Notebook: Family helpt met het ontrafelen en tot leven brengen van een familiedrama. Vind de inspiratie om je eigen familiegeschiedenis te hercreëren, om een grote familiesage te schrijven, of om het verhaal te vertellen van een dysfunctioneel gezin.


2. The Writing Notebook: Food leid je in het schrijven van een boek over elk culinair onderwerp, of het nu een kookboek, een kookdagboek, een boek over een specifiek ingrediënt of een smakelijk verhaal is.


3. The Writing Notebook: City biedt je de mogelijkheid om te schrijven over jouw tijd in een stad naar keuze, een verhaal over een echte of denkbeeldige stad of een boek over een specifieke plek, zoals Parijs, Mumbai of Buenos Aires.

Image title


Mijn keuze


Jullie snappen natuurlijk wel dat ik voor The Writing Notebook City uitgave gekozen heb. Met mijn liefde voor reizen, kon dat ook bijna niet anders. Of ik ooit probeer om er een boek mee te schrijven? Geen idee. Ik heb er eigenlijk nog nooit echt over nagedacht om dat te doen. Maar het lijkt me wel ontzettend leuk. Natuurlijk kan niet iedereen dat zomaar. Wie weet leer ik nog wat van dit boekje. In januari staat er een reisje op de planning, waarbij ik dit wel eens zou kunnen testen. Dus who knows?


Waar koop je jouw Writing Notebook?


Je kunt de Writing Notebooks aanschaffen via Bispublishers. Ze kosten € 14,95 per stuk en je kunt deze binnen Nederland gratis laten verzenden. Ik moet zeggen dat ik dit een erg schappelijke prijs vindt voor een werk- en notitieboek in één. Laat je me weten als je er zelf eentje koopt en gaat beginnen aan jouw verhaal? Vind ik leuk!


Heb jij er al eens over nagedacht om een boek te schrijven?


Liefs,

Simone

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Kan nooit kwaad om zo,n boekje aan te schaffen. Zelf heb ik diverse cursussen gevolgd. Belangrijkste tips die ik kan meegeven zijn: Zorg dat je veel plezier hebt tijdens het schrijven. Geloof in jezelf en in je verhaal. Laat het idee varen dat je er rijk van zult worden. Het kost jaren eer je naam hebt opgebouwd en dan nog is het afwachten. Hard werken dus voor weinig, maar wel ontzettend leuk om te doen en ja als je boeken eenmaal gaan verkopen is dat een fantastisch iets. Heel veel succes
| 09:11 |
Wat een leuke tips, dank je wel Arno! En plezier hebben is inderdaad het belangrijkste! :)
| 09:26 |
Mocht je nog vragen hebben, Sim's Cup of Tea, schroom niet
| 09:32 |
Ja kan handig zijn voor de liefhebber, maar boek schrijven heb ik geen kaas van gegeten, en zal met dat boek dus ook geen bestseller worden, dus ik laat het aan de liefhebbers :-)
| 20:23 |
Dat kan ook. En het lezen van de boeken van anderen is gelukkig ook heel leuk! :)
| 09:26 |
Ik had deze een tijdje terug gelezen, een boek schrijven lijkt me tof. Toevallig gisteren zo'n stom quizje op Facebook gedaan en daar kwam uit dat ik auteur moet worden haha.. Misschien toch maar een carriereswitch maken?! ;-)
| 09:24 |
Ohhh wat gaaf. Dan is dit boekje wel een mooie eerste stap! ;-)
| 09:30 |
Ik heb dezelfde test gedaan Lafemme, maar bij is het wel uitgekomen hahaha
| 09:09 |
Gaaf, heb je al boeken geschreven?
| 09:27 |
Ja. Twee. Waarvan de tweede "Wraak " op dit moment goed loopt. Voor alle duidelijkheid: Ik schrijf thrillers
| 09:33 |
Ohhh gaaf! Ik houd van thrillers. ik houd het in gedachten. Ik moet eerst nog een aantal andere boeken lezen om te recenseren! :)
| 10:42 |
super zeg. dank je wel
| 10:59 |
Jaaaaaa, schrijf maar een boek. Ik ben je eerste fan, haha.
| 09:26 |
hey wat leuk, bedankt vd tip! ik ben dus ook met schrijven bezig, ga hierna op zoek
| 09:13 |
Ohhhh fijn. In het artikel zelf vind je de link naar de website waar je het kunt kopen! (Nee, daar krijg ik niks voor, haha)
| 09:30 |
bedankt om deze interessante informatie neer te schrijven en te delen! Super!
| 09:12 |
Dank je we, Tom. Fijn dat je tevreden bent.
| 09:31 |
Wat een leuk boekje !
| 09:09 |
Dank je wel, Valisha!
| 09:31 |
Dat is echt een leuk boekje!
| 20:04 |
Wauw, wat gaaf zeg! Ik wil ook nog heel graag een keer een boek schrijven hihi!

Liefs
| 10:26 |
Wat een handig boekje zeg!
| 12:53 |
Ja, ik ben er super blij mee!
| 15:05 |
Ik ga het overwegen. Een van mijn dromen is ooit een boek te schrijven. Niet zozeer voor publiciteit maar om mijn liefhebberij voor schrijven om te zetten. Ik kon me -met name vroeger- beter op papier uitdrukken dan mondeling. Tegenwoordig gaat het me allebei even goed af.
| 11:26 |
Wat goed, Ingrid. Dan is dat zeker wel leuk om te doen. Kun je alles lekker van je af schrijven.
| 14:56 |
Ik wil niet beweren dat ik een topschrijver ben hihi, doe het gewoon graag en weet -volgens anderen ook- goed onder woorden te brengen wat ik bedoel.
| 15:09 |
Ach, zolang je er plezier aan beleeft. En meestal kijk je naar jezelf te kritisch. Tenminste, dat heb ik altijd. Ik leg de lat veel te hoog.
| 15:06 |
Heel herkenbaar!
| 17:04 |
O wat leuk. Bedankt voor het delen
| 21:08 |
Geen dank hoor! :)
| 15:06 |
Leuke blog goed dat je dit deelt
| 17:32 |
Dank je wel!
| 14:56 |
Wat klinkt dat handig zeg!
| 15:49 |
Yes, ik vind het echt een topidee.
| 14:56 |
Yes, vind ik ook! :)
| 14:56 |
wat leuk dat je dit met ons deelt!
| 12:31 |
Graag gedaan! :)
| 14:55 |
Leuke post. De Writing notebook over food wil ik gaan bestellen.
| 11:29 |
Echt top om te zien hoe enthousiast jullie allemaal zijn. Heb je het boekje al besteld?
| 14:55 |
Nee zo snel ben ik ook weer niet... Had nog iets anders in de bestelling..
| 15:08 |
heel interessant aangezien ik met schrijven bezig ben
| 11:17 |
Oh gaaf, wat schrijf je?
| 14:55 |
ja ik denk er nog steeds over na om een kort verhaal te schrijven

| 10:54 |
Oh gaaf, dan kan dit boekje je miss wel helpen! :)
| 14:54 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen