×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Inside 2016

Inside 2016


Elke dag zie je de man een stukje bij beetje aftakelenIn het begin was het een vrolijke volle man. In het begin zag je dat het eten lastiger ging maar we waren te blind om het te zien. Hij kon de pijn goed verstoppen. Daarna kreeg hij steeds meer pijn en kon hij het niet meer verstoppen. Hij ging naar de dokter maar wat de dokter zei zette de tijd stop en hij hoorde niks meer. Alle woorden die de dokter zei over een verzachting of een vertraging gingen als wind langs hem heen. Hij kwam thuis en zijn vrouw zag meteen dat er iets mis was. Hij vertelde het haar en hoe vreselijk het nieuws ook was ze hield zich sterk. Geen plek voor zwakte nu. De vrouw vertelde het haar ouders maar verzweeg het nog voor hun kinderen. Een kind was bijna jarig en ze wilde dat niet verpesten. Een van haar kinderen was niet thuis.Ze ging haar meteen halen en vertelde het op de 25ste December.Er was geen geneesmiddel en de dokters hadden gezegd dat hij volgend jaar niet meer zal redden. Wallen onder zijn ogen werden groter,  zijn gezicht uitgehold maar een blik in zijn ogen dat hij nog niet klaar is met dit leven. De dagen op school werden moeilijker en op het laatste huilde ik elke dag en wilde ik niet meer naar school. Ik bleef gaan ookal pilte ik niks op deed ik mijn best en haalde de goede cijfers. Om mijn geliefde vader blij te maken. Zijn beste vriend is helemaal uit polen gekomen om hem nog voor een laatste keer te zien. Dat was een van de vele die hij wilde zien. Hij wilde niet horen van hoe gaat het nou met je?  Iedereen wist dat het klote ging en hij wilde zich niet zwak voorstellen door uit te barsten. Toen zijn vriend wegging na een weekend gebleven te hebben zijn mijn vader met tranen in zijn ogen " see you in a next life" Zijn poolse vriend wilde eerst komen met het paasweekend maar gelukkig kwam hij nu. 15 maart 2016 In de avond maakte ik me klaar om naar ehbo les te gaan. Hoe lastig dat ook was ik had bijna examen. Mijn vader zag mijn vriend als "niet goed genoeg" omdat hij geen school of werk had. En vroeg mij hem te dumpen. Ik zei om mijn vader blij te maken dat ik het zal doen maar het deed pijn want ik wist dat mijn vriend mij gelukkig maakt. Hij zei ook met tranen in zijn ogen dat hij wist dat hij zijn verjaardag niet zal halen.Dat is de eerste keer in achttien jaar dat ik mijm pa zie huilen dacht ik. Mijn moeder kwam de kamer binnen en het werd weer stil. Ik ging naar ehbo en kwam weer terug terwijl ik terug liep zong in met woede en verdriet mee met liedjes op me telefoon. Avenged sevenfold -seize the day. Ik kwam thuis en zei weltrusten en ging douchen.Na het douchen hoorde ik mijn ouders praten in hun slaapkamer. Ik hoorde mijn vader zeggen Als sophia wil komen praten dan kan ze. Ik was te moe en ging naar mijn bed. Ik zei nog tegen mezelf missien is dit de laatste kans om te praten. Maar mijn ogen vielen dicht. De schreeuw van mijn ma om de hulp van mijn broer in het midden van de nacht hoor ik nog in mijn nachtmerries. Ze riep 3x maar mijn broer sliep diep en hoorde niks. Ik kwam uit bed met mijn hart bonkend in mijn keel. Ik klopte op mijn broers deur en zei Tony!!  Mama heeft je nodig Tony: voor wat?  Ik: Ik denk dat er iets is met vader.Ik liep naar beneden naar de tuin kamer en zag mijn vader op de grond liggen. Hij was overleden aan het gevolg van een longbloeding. Ik zal u de details besparen, maar het was veel bloed. Mijn ma zei dat ik mijn zus moest bellen. En ik ging naar boven en in alle stress kon ik het nummer niet vinden. Ik pakte mijn ma der telefoon en belde haar. Met eva Ik: Ja...  Hi....  Met sophia. Er is iets met pa Eva: wat is er dan. Ik: kan je alsjeblieft zo snel mogelijk komen? Eva: Kom eraan *Klik*De avond verliep alsof we dit ingestudeerd hadden.Op automatische piloot
Ingeborgenzwerm
Wat een heftig verhaal, maar goed omschreven
17-02-2017 00:44
17-02-2017 00:44 • Reageer