Mijn eerste blog

Mijn eerste blog


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik hou van schrijven en ik hou van blogs, dus ik besloot een paar weken geleden om zelf ook een blog bij te gaan houden. Nooit gedacht dat zo’n eerste blog zo lastig zou zijn om te schrijven. Ik ben al een aantal keer begonnen, om hem vervolgens weer te verwijderen. Want tja…wat schrijf je zoal in een eerste blog? Ik heb dus maar gewoon besloten om in deze eerste blog mezelf even kort voor te stellen:

Ik ben Sonja, 40 jaar, ik ben getrouwd en heb 2 kinderen: een zoon van 13 en een dochter van 8. Vier jaar geleden ben ik er achter gekomen dat ik Hoog Sensitief ben en momenteel ben ik herstellende van een burn out.

Eén van de redenen van mijn burn out is dat ik van jongs af aan geleerd heb om mijn gevoelens min of meer te negeren en altijd mijn focus gericht te houden op anderen: rekening houden met anderen, zorgen voor anderen, het anderen naar de zin maken..... Als het met anderen goed ging, ging het met Sonja ook goed. Ik heb nooit geleerd om mijn eigen grenzen echt goed te voelen, laat staan deze aan te geven. Dit kon natuurlijk niet voor altijd goed blijven gaan en een half jaar geleden stortte ik in. Ik kreeg last van flinke paniekaanvallen, hyperventilatie, hartkloppingen en héél veel stress en oververmoeidheid. Ik kón niet meer. Inmiddels krabbel ik op uit het diepe dal, met de nodige hulp van verschillende mensen. Mijn gevoelens uiten en mijn grenzen aangeven blijven best moeilijk voor mij, vandaar deze blog. Ik hoop dat het schrijven voor mij een fijne uitlaatklep kan zijn.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.5 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat fijn om te lezen dat je uit het dal aan het krabbelen bent! Leuk hé bloggen
| 08:38 |
Hoi Sonja, welkom en veel plezier hier! Ik ga je volgen je lijkt me interessant, ik ben zelf ook hsp is niet altijd makkelijk ik ga er binnenkort nog eens iets over schrijven. Misschien heb je op t moment nog wat aan mijn blog houden van jezelf
| 22:34 |
Dank je wel! Ik ga je blog lezen
| 09:30 |
Pff klinkt heftig fijn dat je dit hebt gevonden succes
| 22:53 |
Dank je wel. Ja het is ook wel heftig soms, gaat met ups en downs
| 23:08 |
heel veel succes
| 19:24 |
Schrijven helpt absoluut. Dus Sonja, dat gaat helemaal goed komen :-)
| 16:46 |
Dat denk ik ook!
| 17:22 |
Veel succes en plezier met schrijven hier! Hopelijk is het inderdaad de goede uitlaatklep voor je :)
| 16:42 |
Dank je wel
| 17:22 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen