×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Earth hour 2018

Earth hour 2018


Earth hour is de grootste internationale campagne van het Wereld Natuur Fonds dat zowel particulieren als bedrijven oproept om de verlichting en andere elektrische apparaten een uurtje uit te zetten. Het doel van Earth hour is energiebesparing en de koolstofdioxide-uitstoot te verminderen. Sinds 31 maart 2007 is het een jaarlijks terugkomend evenement dat altijd valt in het weekend dat de zomertijd ingaat. 

 Ik hoorde er in 2007 over van mijn vriendin die in Australië woont (waar men is begonnen met Earth hour), en besloot gelijk om mee te doen omdat ik het een top initiatief vond. Mijn omgeving vond/vind mij maar raar, want als maar een paar mensen meedoen, wat heeft het dan voor nut?! Tja ik dacht/denk maar zo, beter iets dan niets... Maar het mooie was dat er meer dan 2.2 miljoen mensen meededen en er gemiddeld 2,1% tot 10,2% minder energie werd gebruikt dan normaal. 

Hier gaat in ieder geval sinds 2007 elk jaar met Earth hour om 20:30 de verlichting en de meeste elektrische apparaten uit sowieso minstens een uur uit (soms vergeten we het gewoon om weer aan te doen omdat we te druk zijn met de bordspelletjes... Het is nog gezellig ook met waxine lichtjes ;-) 

Earth Hour is voor mij een mooie gelegenheid om toch iets te kunnen doen voor de aarde, al is het maar iets kleins... Het heeft in ieder geval ook bij man en zoonlief gezorgd voor bewustwording.

Doe jij ook mee aan Earth hour?

Neem eens een kijkje op WNF 
Bron afbeelding Pixabay

©EJKtV

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Bedankt voor het lezen van mijn post.
Omdat jij deze post te bekijkt, krijg ik Yoorspunten. Deze Yp zijn euro's waard, die ik kan laten uitbetalen.
Een reactie achterlaten en/of zelf Yoorspunten sparen kan alleen als je lid bent van Yoors.
Jezelf aanmelden is helemaal gratis en kan heel eenvoudig door op deze link  te klikken, zo bezorg je ons allebei 125 Yp. 

Dat is mooi meegenomen toch!
Karin van der Straaten
Natuurlijk  doe ik mee. top..bedankt voor de reminder
30-03-2018 14:51
30-03-2018 14:51 • Reageer
The Original Enrique
Dat denk ik ook, dat 'Earth hour' meer is bedoeld voor een stukje bewustwording. Of het uur op zich helpt weet ik niet; kolencentrales gaan vast niet minder 'stoken' voor dat ene uur denk ik... maar misschien ook wel... In elk geval heb ik meegedaan door een paar lampen uit te doen maar eigenlijk ben ik altijd al energiebewust geweest. Natuurlijk ook om de financiële kant. Het is een goed initiatief in elk geval!
28-03-2018 20:37
28-03-2018 20:37 • Reageer
Schorelaar
Goed idee, alle beetjes helpen.
23-03-2018 17:34
23-03-2018 17:34 • Reageer
DidI'Ms world
https://y.is/hBUvz. Het begint bij een paar en dan hopen op het domino-effect.
23-03-2018 16:41
23-03-2018 16:41 • Reageer