×

Yoors


Inloggen
×

YoorsLaat me zijn wie ik ben...

Laat me zijn wie ik ben...


"Zo hebben wij je niet opgevoed! Ik weet niet van wie je dat zweverige en heksen gedoe hebt hoor, van ons zeker niet. Misschien van je tante José, die is net zo... Oh nee, zij is aangetrouwd dus dat kan niet.", mijn moeder kijkt me met een afkeurende blik aan. "Tante Carina en haar dochters zijn net zo, en dat kan wel want zij is een zus van pa." doet mijn zus een duit in het zakje. Pa zei niets, maar knikte instemmend.
Wat is er nu zweverig of hekserig aan om meer natuurlijke producten te gebruiken? Waarom zou ik mijn tanden poetsen met dure tandpasta als het ook kan met aleppo zeep? Waarom zou ik bijvoorbeeld muntthee in de supermarkt kopen als ik ook munt uit mijn tuin of in de natuur kan plukken? Waarom zou ik mijn lichaam volgooien met chemische rotzooi, als ik ook homeopatische geneesmiddelen die hetzelfde gewenste resultaat geven kan gebruiken? En waarom zou ik chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken tegen bijvoorbeeld ongewenste slakken of mieren al het ook op een natuurlijke manier kan? Ik ben niet zweverig of hekserig, ik ben me alleen bewust van het feit dat we zuiniger met de wereld om moeten gaan. 
"Ja maar jij vind ook dat dieren belangrijker zijn dan mensen." zuslief is blijkbaar niet van plan me met rust te laten. 

Ik zeg helemaal niet dat dieren belangrijker zijn dan mensen, ik vind alleen dat we ze beter moeten behandelen. Een koe hoort niet haar hele leven in de stal te staan, ze moeten ook de wei in kunnen. Kippen horen niet met honderden in een schuur en ook varkens hebben leefruimte nodig. En ja, ik vind het onnodig dat olifanten worden vermoord om hun slagtanden, dat de neushoorn wordt uitgeroeid voor hun hoorns, dat een leeuw wordt doodgeschoten omdat een idioot het leuk vind om er één als trofee te hebben. Dat hele bossen worden gekapt voor de landbouw met als resultaat dat de orang oetan steeds minder leefruimte krijgt en naar reservaten moeten  worden overgebracht. Dat jonge zeehonden worden doodgeknuppeld en dieren zoals bijvoorbeeld vossen en nertsen o.a. anaal worden geëlektocuteerd omdat er mensen zijn die zo nodig een bontjas of bontkraag op zijn/haar jas wil... 

"Nou dankzij mensen zoals jij mogen er geen leeuwen en olifanten meer meedoen in een circus!", mijn neefjes kijken me boos aan.
Tja, daar ben ik alleen maar blij om zoveel stress en leed dat een dier moest doorstaan om de mens te vermaken met allerlei kunstjes. En als er iets misgaat in zo'n act, dan is het dier meestal degene die het met de dood moet bekopen.

"Nou ik vind dat je alles maar erg zwart/wit ziet.", zegt mijn pa. 
Ja dat weet ik ondertussen wel, altijd als ik het niet eens ben met jullie dat ben ik een 'zwart-wit' kijker... Laat mij dat dan maar lekker zijn, ik heb nu eenmaal mijn eigen mening en nee ik ben nog steeds geen persoon die met anderen meepraat om maar ze maar te vriend te houden. Laat me gewoon zijn wie ik ben, oké?!

signup

Bedankt voor het lezen van mijn post.Omdat jij deze post te bekijkt, krijg ik Yoorspunten. Deze Yp zijn euro's waard, die ik kan laten uitbetalen.Een reactie achterlaten en/of zelf Yoorspunten sparen kan alleen als je lid bent van Yoors. Jezelf aanmelden is helemaal gratis en kan heel eenvoudig door op deze link  te klikken, zo bezorg je ons allebei 125 Yp. 

Dat is mooi meegenomen toch!