×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Theelabel Quote 3; Problemen...


Hallo koffiewereld, ik ben een theejunkie! Zo dat is eruit!
Ik lust geen koffie, terwijl het merendeel van mijn familie, schoonfamilie en vrienden echte  koffieleuten zijn...
Bij verjaardagen en dergelijke krijg ik dan ook regelmatig opmerkingen over mijn theeconsumptie te horen, zoals bijvoorbeeld:

  • thee is voor zieke en/of oude mensen. - O, oké! Nou dan heeft mijn astma toch nog een voordeel!
  • als je alleen thee drinkt (en geen koffie lust) dan word je nooit volwassen! - Dat verklaart een hoop en het kind in mij is daar dan ook super blij mee.
  • alle thee smaakt naar kamelenpies... - Ieuw, ik wil er niet bij na denken hoe ze dat zijn te weten gekomen (sorry, ik ben een beelddenker 😇 )

Nu vind ik de vragen die op de labels van bijvoorbeeld Pickwick theezakjes staan, erg leuk om over na te denken. Daarom kwam ik op het idee om hier 30 dagen lang elke dag een vraag te plaatsen, met mijn (eerlijke) uitgebreide antwoord erop.  

Doe je mee door ook de vraag te beantwoorden? Het moet natuurlijk niet, maar ik zou het wel erg leuk vinden.

De vraag van vandaag:
Waarvoor kwam je vroeger vaak in de problemen?

Mijn antwoord:
Er waren eigenlijk twee dingen waardoor ik vaak in de problemen kwam.
Ten eerste hield/houd ik niet van stiekem gedoe; bijvoorbeeld als iemand mij onder de tafel een klap gaf, dan kreeg hij/zij die boven de tafel terug. Als ik op school iets had gedaan waar een ander de schuld van kreeg, dan sprong ik in door eerlijk te zeggen dat ik degene was die het had gedaan. Helaas waren niet al mijn klasgenoten zo...
Ten tweede was/ben ik nogal een flapuit die zegt wat ze denkt. Aangezien niet iedereen hiervan was gediend, kreeg ik regelmatig huisarrest en werd ik er op school vaak uitgestuurd.  Als ik nadien besefte dat ik iets ook op een andere manier had kunnen zeggen, kwam ik er wel altijd even op terug. Het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand bewust te kwetsen...

Helaas luisteren volwassenen niet altijd naar wat een kind heeft te zeggen. Zo woonde er bij ons in de straat een meneer die altijd zijn handen op mijn schouders of rug legde, iets wat ik totaal niet fijn vond. Ik had deze meneer al een paar keer gezegd dat ik dat niet fijn vond en dat hij niet aan mij moest komen. Na de zoveelste keer was ik het zat en begon op hem te mopperen/schelden, wat erin resulteerde dat meneer naar mijn ouders ging om te klagen over mijn grote mond. Toen ik later thuiskwam, kreeg ik van mijn moeder te horen dat ik huisarrest kreeg omdat die meneer over mij had geklaagd. Aan mij werd niet gevraagd waarom ik zo uit mijn slof was geschoten, een grote mond tegen een volwassene hoort nu eenmaal niet...

Nog een voorbeeld.
Als kind had vaak buikpijn op donderdag, juist op de dag dat we schoolzwemmen hadden. Op een gegeven moment nam mijn moeder me mee naar de huisarts. Daar gekomen zei de huisarts dat ik mijn broek moest laten zakken. Ik zag daar het nut niet van in want mijn buik zat niet in mijn broek immers, dus ik weigerde. Mijn moeder schaamde zich rot voor mijn gedrag en de huisarts stuurde me naar school. Mijn moeder bleef achter om met hem over mij te praten. Volgens de huisarts was ik gewoon schoolziek omdat ik geen zin had om te zwemmen, terwijl dat in mijn ogen onzin was omdat ik gek was/ben op zwemmen. Toen ik getrouwd was ben ik bij een andere huisarts gegaan en kregen we het erover dat ik vaak buikpijn had/heb. Hij vertelde mij dat buikpijn een reactie van mijn lichaam kan zijn als ik iets spannend vind. Ook bleek er achteraf toch een medische oorzaak te zijn, maar daar wijd ik nu even niet verder over uit.

Kortom; Als ik er iets uit flap wat ik helemaal niet kwaad bed, kan dat bij de ander helemaal verkeerd overkomen. De laatste jaren leer ik beetje bij beetje dat ik dingen ook anders kan formuleren, en dat het misschien beter is als ik eerst even nadenk voordat ik reageer. 

En, waarvoor kwam jij vroeger vaak in de problemen?

©2018, EJKtV

signup

Bedankt voor het lezen van mijn post.
Omdat jij deze post te bekijkt, krijg ik Yoorspunten. Deze Yp zijn euro's waard, die ik kan laten uitbetalen.
Een reactie achterlaten en/of zelf Yoorspunten sparen kan alleen als je lid bent van Yoors.
Jezelf aanmelden is helemaal gratis en kan heel eenvoudig 
door op deze link te klikken, zo bezorg je ons allebei 125 Yp. 

Dat is mooi meegenomen toch! 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts