×

Yoors


Inloggen
×

YoorsTheelabel Quote 16; Sprookje

Theelabel Quote 16; Sprookje


Hallo koffiewereld, ik ben een theejunkie! Zo dat is eruit!
Ik lust geen koffie, terwijl het merendeel van mijn familie, schoonfamilie en vrienden echte  koffieleuten zijn...
Bij verjaardagen en dergelijke krijg ik dan ook regelmatig opmerkingen over mijn theeconsumptie te horen, zoals bijvoorbeeld:

  • thee is voor zieke en/of oude mensen. - O, oké! Nou dan heeft mijn astma toch nog een voordeel!
  • als je alleen thee drinkt (en geen koffie lust) dan word je nooit volwassen! - Dat verklaart een hoop en het kind in mij is daar dan ook super blij mee.
  • alle thee smaakt naar kamelenpies... - Ieuw, ik wil er niet bij nadenken hoe ze dat zijn te weten gekomen (sorry, ik ben een beelddenker 😇 )

Nu vind ik de vragen die op de labels van bijvoorbeeld Pickwick theezakjes staan, erg leuk om over na te denken. Daarom kwam ik op het idee om hier 30 dagen lang elke dag een vraag te plaatsen, met mijn (eerlijke) uitgebreide antwoord erop.  

Doe je mee door ook de vraag te beantwoorden? Het moet natuurlijk niet, maar ik zou het wel erg leuk vinden.

De vraag van vandaag:
Wat is jouw favoriete sprookje?

Mijn antwoord:
Toen wij klein waren hadden onze ouders de serie sprookjesboeken van Lekturama voor ons gespaard. Dat waren sprookjesboeken in combinatie met een cassettebandje. Alle sprookjes zaten erbij zoals bijvoorbeeld Heidi, De wolf en de zeven geitjes, Repensteeltje, Hans en Grietje, Roodkapje, Assepoester en Sneeuwwitje. Ik was dol op deze sprookjes, maar het sprookje van Duimelijntje was (en is) toch echt verreweg mijn favoriet. Duimelijntje is een lief, zorgzaam meisje, zo groot als een duim en ze is geboren uit een bloem. Nou hoeveel bloemen ik ook plante, een Duimelijntje kwam er jammer genoeg nooit...Ik fantaseerde vaak over hoe het zou zijn om een vriendinnetje te hebben die zo klein was als Duimelijntje. Ze zou dan in mijn poppenhuis wonen, en overal met me mee naar toe gaan. 

Duimelijntje is een sprookje waarin allerlei emoties en gevoelens voorkomen zoals geluk, verdriet, angst vertrouwen, vriendschap en liefde. Het laat zien dat hoe moeilijk je het ook hebt, en hoe uitzichtloos alles ook lijkt, het altijd weer goed komt. Als je er maar op vertrouwd...

Lees hier het sprookje van Duimelijntje.

En, wat is jouw favoriete sprookje?

©2018, EJKtV 

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Bedankt voor het lezen van mijn post.
Omdat jij deze post te bekijkt, krijg ik Yoorspunten. Deze Yp zijn euro's waard, die ik kan laten uitbetalen.
Een reactie achterlaten en/of zelf Yoorspunten sparen kan alleen als je lid bent van Yoors.
Jezelf aanmelden is helemaal gratis en kan heel eenvoudig door op deze link  te klikken, zo bezorg je ons allebei 125 Yp. 

Dat is mooi meegenomen toch!