×

Yoors


Inloggen
×

YoorsTheelabel Quote 30; Op je gemak voelen

Theelabel Quote 30; Op je gemak voelen


Hallo koffiewereld, ik ben een theejunkie! Zo dat is eruit!
Ik lust geen koffie, terwijl het merendeel van mijn familie, schoonfamilie en vrienden echte  koffieleuten zijn...
Bij verjaardagen en dergelijke krijg ik dan ook regelmatig opmerkingen over mijn theeconsumptie te horen, zoals bijvoorbeeld:

  • thee is voor zieke en/of oude mensen. - O, oké! Nou dan heeft mijn astma toch nog een voordeel!
  • als je alleen thee drinkt (en geen koffie lust) dan word je nooit volwassen! - Dat verklaart een hoop en het kind in mij is daar dan ook super blij mee.
  • alle thee smaakt naar kamelenpies... - Ieuw, ik wil er niet bij na denken hoe ze dat zijn te weten gekomen (sorry, ik ben een beelddenker 😇 )

Nu vind ik de vragen die op de labels van bijvoorbeeld Pickwick theezakjes staan, erg leuk om over na te denken. Daarom kwam ik op het idee om hier 30 dagen lang elke dag een vraag te plaatsen, met mijn (eerlijke) uitgebreide antwoord erop.  

Doe je mee door ook de vraag te beantwoorden? Het moet natuurlijk niet, maar ik zou het wel erg leuk vinden.

De vraag van vandaag:
Waar voel je jezelf het meest op je gemak?

Mijn antwoord:
Omdat ik faalangst heb en erg onzeker ben, voel ik me niet snel ergens op mijn gemak. Doordat ik een hooggevoelig persoon ben vermijd ik drukte bewust, dus ik hoef gelukkig niet vaak naar drukke gelegenheden zoals bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft of iets dergelijks. Als ik ergens echt niet onderuit kan, zit ik het liefst in een donker hoekje waar ik niet opval... 

 Vroeger was ik bij altijd bij mijn oma, als ik bij haar was voelde ik me altijd op mijn gemak, net als bij mijn lievelings tante trouwens. Bij mijn ouders, mijn sis en broertje en hun gezinnen voel ik me ook op mijn gemak, maar zijn er andere mensen bij dan kruip ik weer in mijn schulp en houd me afzijdig van alles. Bij mijn beste vriendin en haar vader voel ik me ook altijd op mijn gemak, maar nu zij weer een vriend heeft met wie ze samenwoont moet ik weer even door het ongemakkelijke gevoel heen. 

Bij mijn gezinnetje voel ik me pas écht op mijn gemak, bij mijn man en zoonlief mag en kan ik mijzelf zijn want ik weet dat zij mij nemen zoals ik ben. Ik ben nu eenmaal iemand met een gebruiksaanwijzing, en dat is voor mensen die mij niet kennen best een lastig iets. 

En, waar voel jij jezelf het meest op je gemak?

Dit was de laatste vraag in deze serie van 30 dagen Theelabel Quote's. Vanaf nu dus niet meer dagelijks, maar natuurlijk zal ik heus nog wel meer theelabel quote's gaan plaatsen. Tja, ik moet toch iets met mijn tijd doen toch... 

©2018, EJKtV

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Bedankt voor het lezen van mijn post.
Omdat jij deze post te bekijkt, krijg ik Yoorspunten. Deze Yp zijn euro's waard, die ik kan laten uitbetalen.
Een reactie achterlaten en/of zelf Yoorspunten sparen kan alleen als je lid bent van Yoors.
Jezelf aanmelden is helemaal gratis en kan heel eenvoudig door op deze link  te klikken, zo bezorg je ons allebei 125 Yp. 

Dat is mooi meegenomen toch!