Wat hamsters nodig hebben


Hallo, leuk dat je dit leest!

Toen ik nog klein was en ik ook een hamster had, wist ik niet goed hoe ik hem goed kon verzorgen. 

Er is tegenwoordig veel informatie te vinden over deze diertjes, en deze deel ik graag met jullie!

Ik heb zelf ook weer een hamster, 

zijn naam is Hammie.

->Eten en drinken

-Als je voer koopt voor je hamster, zorg dan dat het ook echt voer is voor hamsters. Konijnenvoer is vaak iets te groot. Het kan per hamster verschillen welk hamstervoer hij lekker vindt. Sommige hamsters eten niet alles van het voer, en dat is ook zonde. Dan kun je dus soms nog beter een duurder merk kopen, waar je dan langer mee kan. 

-Ik geef mijn Russische dwerghamster per 2 dagen een handje vol. 

-Als je een grotere hamster hebt, moet je hem vaker voer geven. Daarbij geef ik hem ook af en toe een soort van snoepje. Deze lekkernijen zijn in de dierenwinkel te koop. Ook zijn hamsters gek op fruit of groenten als paprika.

-Hamsters drinken over het algemeen niet veel. Als je een flesje hebt van 150ml kan hij hier lang mee. Zorg wel dat je om de paar dagen er schoon water in doet. 

Verzorging


-Zorg ervoor dat je 1 keer per week de kooi verschoond. (soms kan iets langer ook wel) 

-Geef de hamster een bakje met zand, in de dierenwinkel is er chinchillazand te koop. Hierin wassen hamsters zich, en gaan de parasieten van zich af

-Geef de hamster een rad. Dit is nodig zodat de nageltjes slijten. Deze nagels groeien hun hele leven door. (er zijn ook silent spinners te koop, deze maken geen lawaai ;) 

-Ook is het goed om iets te geven waar de hamster op kan knagen. Hiervoor zijn speciale takjes te koop. Deze zijn eetbaar voor de hamster, en zorgen ervoor dat de tandjes slijpen. Ook de tandjes groeien hun hele leven.


Tot slot

-Geef je hamster genoeg aandacht, zo blijft hij tam.

-Zorg ervoor dat je hamster genoeg bodembedekking heeft. Bodembedekking kun je in verschillende soorten kopen. Zorg ervoor dat hij kan graven

-Deel ook jouw ervaring met hamsters of andere knagers in de reacties. 

Bedankt voor het lezen van dit blog!

Ik hoop dat je er veel van geleerd hebt.

Ik zal meer bloggen over mijn ervaring met mijn hamster, mocht je geïnteresseerd zijn.

Keimenna