×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Mijn eerste stagedag ervaring op de basisschool- groep 6

Mijn eerste stagedag ervaring op de basisschool- groep 6


Afgelopen donderdag was mijn eerste stagedag op de basisschool in groep 6. In dit blog vertel ik over wat ik allemaal beleefd heb en wat ik allemaal gedaan heb.

Kennismakingsles

Toen de dag begonnen was en de kinderen te horen kregen wat ze die dag gingen doen, kreeg ik tijd voor mijn spel. Over dit spel heb ik jullie al verteld in één van mijn vorige blogs. Als je hier nog geïnteresseerd in bent kun je die hier lezen: https://yoo.rs/spiritgirl/blog/kennismakingsles-maken-voor-groep-6-1486921687.html?Ysid=34108


Ik had niet veel tijd over voor mijn kennismakingsles. Ik dacht 20 minuten te hebben, maar al gauw werden het ongeveer 15. Eerst vertelde ik nog kort iets over mijzelf, en gaf ik ze de keuze om mij nog vragen te stellen. Er waren niet veel kinderen met vragen. Wel vroeg een of ik ook huisdieren had, en wat mijn lievelingskleur was.

Daarna hebben we het spel gespeeld. Er werden voor het spel begon, 5 kinderen uit de klas gehaald. Ze kwamen midden in het spel binnen. Ik legde ze nog snel even kort de bedoeling van het spel uit. Dit vond mijn coach heel goed gedaan. Ook hield ik mij aan de tijd. Ik liet ze op een gegeven moment stoppen met de eerste ronde van het spel, zodat ze ook nog een andere ronde konden doen. Hierbij moesten ze de pittenzak overgooien en diegene naar wie ze gooien een vraag stellen. 

De kinderen gooiden alleen naar elkaar en niet naar mij, dit vond ik eigenlijk wel een beetje jammer. 

Gym

Vervolgens gingen de kinderen gymmen. Dit doen ze twee keer per week, samen met nog een groep 6 van dezelfde school. In totaal gingen er dus 42 kinderen mee naar de gymzaal. Dat is een aardig eindje lopen. Ik liep samen met een aantal meisjes, en het was heel erg leuk. 

Mijn coach mag zelf geen gymles geven, aangezien je op de PABO niet standaard dat meer leert. Het is dus een keuze. De meester van de andere groep 6 geeft dus altijd gym. Dit keer mochten de kinderen vrij spelen. Alle jongens gingen voetballen, met enkel wat meisjes. De meisje bouwden een eigen hut van kasten en verschillende matten. Of ze gingen turnen of bij het klimrek wat doen. 

In de hutten speelden ze alsof ze dieren waren. In de hut was dus een soort tehuis. De kinderen hadden grote fantasie en het erg naar hun zin. Ze waren paarden die door de zaal renden, of ze waren hondjes en zelfs een paar hamsters. Super schattig!

Lessen

De kinderen hadden verschillende lessen. Ze mochten eerst kort even lezen. Ze lazen verschillende boeken. Ook een aantal lazen boeken over de oorlog. Ook waren er kinderen die totaal andere boeken lazen, vooral fantasie.

 De kinderen hadden die dag spelling, rekenen, begrijpend lezen, Engels en ook nog Fries!

Heel wat lessen dus! En ze werken allemaal met een tablet. Hierop maken ze bijvoorbeeld rekensommen, en gebruiken daarbij nog wel een schriftje. Wel hebben ze nog methodeboeken. De tablet is een beetje als extra

Continurooster

Mijn stageschool heeft het continurooster. Dit houdt in dat ze tussen de middag alle kinderen op school eten. Ze hebben kort even etenspauze en mogen even naar buiten en gaan dan gelijk door met de lessen.

Ze hebben dan les vanaf half 9 tot en met half 3. 

Leuke momenten 

- Toen ik samen op het plein stond met een aantal meisjes vroegen ze mij allemaal dingen, en waren ze alsnog geïnteresseerd. Ze waren jaloers op mijn mooie roze Adidas schoenen, die wouden ze ook wel! 

- Ik liet de kinderen hun namen op een briefje schrijven. Een jongen dacht grappig te zijn met het opschrijven van: neeNYK. Ik vond het een aparte naam en vond het maar een beetje raar. Totdat ik mij besefte dat er nog een Yannick in de klas zat... Oohh... neee/ja niek.. origineel! De jongen bleek achteraf gewoon Nyk te heten ;)

- Een meisje vroeg naar mijn tweede lievelingskleur. Ik zei dat is paars. Van dat lichte paars. Toen pakte ze een paarse stift. Zoals deze?? Ik ja... uhh nee iets lichter. Later was ze met een wit potlood over haar paarse naamletters aan het kleuren. ''Kijk Juf, lichtpaars!'' Haha, daarom wilde ze mijn lievelingskleur weten. Leuk! :)

- Ik stond op het plein en er kwam een meisje naar mij toe lopen, ze vroeg mij wat ik vanavond ging eten.. Ik dacht na en wist het niet. Ik zei dus: ''Ik weet het nog niet'' En toen schreeuwde ze: ''Stampottt'' en rende weg... Och die reclame op TV....

- Ik had een goede band met de kinderen uit de stageklas en heb ze goed kunnen helpen met een aantal lessen. 

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties