×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
2017-2018


31 december 2017. Nog net 2017, maar toch al bijna 2018.

Zoals elk jaar wordt er vanavond gefeest en zoals elk jaar doe ik gezellig mee.
Maar net zoals de laatste paar jaar helemaal tegen mijn zin. 

Uitgaan doe ik niet zo graag, beetje vreemd voor een jongvolwassene, niet?
Ik vind het nu eenmaal niet leuk om heel de avond naar 'slechte' muziek te luisteren (de muziek van deze tijd ligt mij gewoon niet) en roepen om mezelf verstaanbaar te kunnen maken vind ik ook niet tof, ik begrijp überhaupt niet wat mensen daar wel fijn aan vinden? Omgeven door vreemden.. Jongeren maar ook volwassenen helemaal van de wereld door de drank, drank die overigens vééééél te duur is. Nee al die drukte is toch echt niets voor mij.

Maar dit jaar heb ik zelfs geen zin om gewoon wat met vrienden te eten en wat bij te kletsen. Ik heb mijn vrienden graag en vind ik ook fijn om ze te zien, maar met Nieuwjaar heb ik er gewoon geen zin in. Ik zou gewoon liever gezellig thuis blijven, filmpje of serietje kijken en gaan slapen. Al die feesten hoeven niet.

Ik heb al vaak nagedacht over waarom ik er zo tegenop zie dit jaar. Dacht eerst dat het door het verlies van een dierbare kwam. Ben in de afgelopen drie jaar twee mensen verloren op 1 januari en denk er op dit feest natuurlijk wel aan, maar hoe meer ik nadenk, hoe meer ik besef dat dit niet de reden is.

Ik ben gewoon ongelukkig, ja dat is het. Maar waarom dan? Wel, geen idee. Ik heb bijna alles wat mijn hartje wensen kan. Het zijn alle kleine dingetjes. Alle kleine dingen die voor de meesten van geen belang zijn, die kleine dingetjes draaien rond in mijn hoofd en maken me ongelukkig. Kleine dingetjes die onrechtstreeks een heel groot effect hebben op hoe ik mijn leven leid. Die er soms zelfs voor zorgen dat ik mijn leven niet meer wil leiden. Al die kleine dingetjes maken me boos en ongelukkig en zorgen ervoor dat ik nergens meer zin in heb.

Maar wat doe je eraan? Wist ik dat maar.. De meeste mensen begrijpen me niet als ik ze het probeer uit te leggen. "Trek het je toch allemaal niet zo aan, Stephje". "Het komt allemaal wel weer goed." "Geniet gewoon van het leven."
Kon ik dat allemaal maar. Ik geloof sterk in het principe dat alles wel weer goed komt, maar momenteel is het gewoon te veel.

In 2018 moet en zal ik dit oplossen. Ik doe normaal niet aan 'goede voornemens', maar voor deze ene keer maak ik een uitzondering. Mijn goed voornemen is dat ik gelukkig ga zijn! Gelukkig zijn om wie ik ben, wat ik doe en wat ik kan. En dat is een voornemen voor 2018, 2019 en alle jaren die daarop volgen.

Stoort er iets me, dan zeg ik er iets van. Is er iets dat ik wil doen, dan doe ik dat ook gewoon. De tijd om iedereen gelukkig te houden ten koste van mezelf, die is voorbij. De tijd is gekomen om eens aan mezelf te denken.

Met deze woorden sluit ik 2017 af en ga ik proberen te genieten van deze dag. Tijd om gelukkig te zijn. :)

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts