×

Yoors


Inloggen
×

YoorsEen leven zonder sociale media

Een leven zonder sociale media


Na jarenlang twijfelen is het vandaag eindelijk de grote dag, eindelijk vrij. Al mijn sociale media accounts zijn gedeactiveerd.

Geen tijdlijn rommel meer, geen overaanbod aan foto's van gezellige avonden, geen melige mensen die willen dat heel de wereld weet hoeveel ze van elkaar houden, geen 'facebook-vrienden' meer. Heb er genoeg van en ga ervanuit dat de mensen die er daadwerkelijk toe doen wel in je leven.

Dit is ook een van de grote redenen waarom ik alles weg gedaan heb. Ik postte er sowieso al niet veel op omdat de mensen die me 'volgen' geeneens echte vrienden zijn, ik ken ze wel allemaal, maar dat wil toch niet meteen zeggen dat ik ze wil toelaten in mijn leven.

Hoewel het allemaal tot 'sociale' media behoort word je er toch echt niet socialer van. Ik heb dit heel erg bij mezelf gemerkt. Ik ben van nature uit geen grote prater, maar als het op schrijven aankomt, gaat het allemaal vlotjes. Chatten heeft er dan zo weer voor gezorgd dat het allemaal makkelijk werd, praten werd ineens geen probleem.. Tot er gepraat moet worden in het echt, dan blokkeert er iets, kan mijn mening niet uitdrukken, mijn gevoelens niet weergeven, helemaal niks, ik lijk wel een bloempotje die maar gewoon overal bijstaat.

Ik heb genoeg van deze onzin, ik hoef niet alles te weten van iedereen, wat ze doen, wat hen op het hart ligt,... Als ik wat wil weten of moet weten, dan hoor ik het wel en krijg ik nog eens de kans om aan mijn sociale vaardigheden te werken.

Fingers crossed dat ik het kan volhouden en niet overhaald word om toch terug te 'joinen'.