×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
het waarom

het waarom


Het is wel een beetje beangstigend. Meteen al tig reacties krijgen op een in 30 seconden aangemaakte ''introductie pagina'', waarvan ik dacht... daar kom ik later wel op terug, niemand leest dat toch?
Maar ook hartversterkend! Het lijkt me leuk als dit een echt interactieve blog zou worden, anders dan de 10 blogs die ik eerdere keren heb aangemaakt. Om Oscar Wilde te quoteren, ''the pure and simple truth is rarely pure and never simple.''

Het Waarom van dit blog.
Al een tijd probeer ik mijzelf te motiveren en te activeren om weer mijn interesses actiever te volgen. Twee jaar terug ben ik gestopt met mijn studie, en hoewel ik nu een nieuwe studie op het oog heb, is de weg ernaartoe helaas nog lang.
Mijn huidige werk als schoonmaakster, hoewel dit een interessante ervaring is van de positie van de (doorgaans op neer gekeken) working class, levert een monotoon bestaan op. Ik merk dat, hoewel dit werk mij sterkt in mijn wereldbeeld en mij een veel realistischer kijk geeft op wat daadwerkelijk belangrijk is in het leven, mijn algehele mentale ontwikkeling een stagnatie heeft bereikt. Veel vrienden, waar ik goede gesprekken mee kan voeren kan ik niet dagelijks spreken en zie ze ik helaas weinig. Om een gebrek aan interessante en leerwaardige input te compenseren leek het mij een goed idee om wellicht mijn gedachten op te schrijven.  Het zal met name mijn eigen mening zijn over verschillende onderwerpen in de samenleving, af en toe gespekt met wat persoonlijke ervaringen en idealistische twijfels over waar de wereld eigenlijk heen gaat.  Hopelijk leid het tot meer activiteit voor mijzelf, en wellicht spreekt het anderen ook nog aan.

Afijn, we zullen zien... 

on y va!

Vul hier je titel in

Haal deze tekst weg en vul hier je tekst in.
Alexanderplatz
Aha, kijk eens aan; Wat is dit een lekkere binnenkomer. Je hebt een fijne stijl om te lezen, en naar het zich laat aan zien, onderwerpen genoeg om over te schrijven. Je bied nu al zelfinzicht en onderzoek. Je begint gewoon bij het begin, je eigen belevings- wereld. Helemaal goed. Zelf tuf ik al wat jaartjes mee, en ook ik heb schoonmaak werk gedaan ,en vakken gevuld om brood op de plank te krijgen. Maar ook kom ik in deze wereld veel in contact met zg hoger geplaatsten in de maatschappij. Geloof mij maar, dat de meest simpele mensen een zeer waardevolle boodschap met zich mee dragen. Van hen kunnen we vaak veel meer leren over het leven, dan van hen die kapitalen op hun rekening hebben staan. Maar overal ook vind je de uitzonderingen die de regel bevestigen. Iets is nooit zwart of wit, maar wel alles er tussen. Leef je uit op dit medium.... Niet om vet geld te scoren, maar gewoon om jezelf te onderzoeken en te ontwikkelen. De rest volgt zichzelf. en dat is geen taal fout.
16-01-2017 20:18
16-01-2017 20:18 • Reageer
Annet de JoJo
Een goeie start gemaakt met deze blog, je schrijft makkelijk lezend dat je zal je ongetwijfeld veel interactie opleveren en ik wens je daar veel plezier en succes bij. Van je af schrijven werkt in veel gevallen heel goed dus hoop ook voor jou, Verder sluit ik me aan bij de voorgaande reacties, Volg je hart en blijf jezelf !!!
16-01-2017 19:43
16-01-2017 19:43 • Reageer
Hans van Gemert
Wie zich wil ontwikkelen vindt altijd wegen. En schrijven (en lezen) is een prima start.
16-01-2017 19:24
16-01-2017 19:24 • Reageer
johan_jongedijk
Maar zonder schoonmakers zou de working class zoals je dat noemt omkomen in de troep wan ze kijken dan mischien wel op je neer maar zonder de schoonmakers waren ze allang begraven in hun troep want opruimen laat staan schoonmaken hebben ze nog nooit gedaan
16-01-2017 15:46
16-01-2017 15:46 • 1 reactie • Reageer
sterre
Dat klopt helemaal, ik heb er dan ook veel meer trots in dit werk, zeker nu ik een aantal jaar ervaring heb. Toch verbaasd het mij hoe kortzichtig mensen kunnen zijn en in hun eigen bubbel en gewenning blijven zonder na te denken over hoe de ervaring van een ander misschien is. En hoe belangrijk maatschappelijke status en opleiding toch is, zelfs in een land als Nederland waarvan je zou verwachten dat men een wat nuchtere kijk op dingen hebben.
16-01-2017 18:44
16-01-2017 18:44 • 1 reactie • Reageer
Soberana
Ik sluit me aan bij de reactie van Dewaputra.
16-01-2017 15:00
16-01-2017 15:00 • Reageer
Dewaputra
Volg met zelfvertrouwen je hart, wat houd je tegen? En leef in het moment van 'nu' want alleen daar beleef je je ervaringen. Je eigen, persoonlijke ervaringswereld waar je directe ervaringen met het leven hebt. 'De' wereld die door de media wordt getoond, levert je alleen maar gekleurde, indirecte ervaringen en bepalen de stemming van 'het volk'. Er is maar één wereld die er werkelijk toe doet en dat is je eigen, persoonlijke, directe ervaringswereld.
16-01-2017 14:26
16-01-2017 14:26 • Reageer
LWAlmanak
Interessant, benieuwd wat voor opleiding je op het oog hebt. Je blik verbreden, dan zit je hier wel goed. Ik ga je volgen benieuwd naar jou visie op het grote geheel.
16-01-2017 14:20
16-01-2017 14:20 • Reageer