×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Een besloten facebookgroep

Een besloten facebookgroep


Sinds kort hebben we een Golden Retriever pup. Ze draagt de naam Blondy en is vernoemd naar mijn vorige Golden Retriever Blondie, die weer vernoemd was naar de groep Blondie met zangeres Debbie Harry.

Ach, dan heb je zo’n pup en dan wil je weleens wat delen, maar ook kijken hoe anderen het doen. Je kunt van elkaar leren, dus sloot ik, maar ook mijn man zich aan bij de besloten groep van Golden Retrievers vrienden Nederland.

Nou als dat zich vrienden noemen, dan is Rutte mijn vriend ook! Ik heb daar al heel veel ruzies gezien en nu was ik ineens het pispaaltje!

Ik zag dat veel mensen hun hond in bad hadden gedaan, net als wij. We hadden ook een goede reden, want toen we haar haalden had ze nogal wat vlooien. We hebben haar ervoor behandeld, maar de neten bleven zitten. Het was er onmogelijk met borstelen en kammen uit te halen en je wilt ook de huid niet beschadigen.

Blondy was bij de fokker nog nooit in bad geweest, hij dompelde haar weleens in een emmer als ze vies was. En ondanks alle inentingen en ontwormingskuren had hij weinig aan vlooienbestrijding gedaan. 

Nu wist ik dat je met afwasmiddel vlooien en neten dood, maar dat die ook gemakkelijker te verwijderen zijn. Dus had ik Dreft klaargezet. Maar ook een fijne hondenshampoo met een lage ph waarde.

Het was voor Blondy een avontuur en leuk vond ze het niet, maar na een paar keer haar naar het water gelokt te hebben ging ze er dan toch in, maar wilde er aan de andere kant weer uit, dus hield ik hem aan zijn halsbandje vast. Ze liet het wat gelatennover zich heenkomen en had de staart tussen de benen, maar hoe langer ik met haar bezig was, hoe meer plezier ze erin had. Met een grote gieter lekker warm water sproeiden we haar schoon en in een lekkere grote handdoek wreef ik haar zo goed mogelijk droog. 

Maar ze ontglipte me en met een vaart snelde ze de ruin in en rolde door het droge zwarte zand! Ik schoot in de lach, het was iok zo komisch, mijn man vond het minder leuk! Maar na nog een spoelbeurt en nog een keer droogwrijven hebben we haar maar even vastgezet en lekker in haar mandje laten drogen, niet in de zon, maar op een fijne plek waar ze bij haar drinken kon en uit de wind lag.

Ze ziet er weer mooi schoon en wollig uit. Ze is niet bang, juist enthousiast, maar wat kunnen mensen je naar beneden halen zeg!

Van het hele gebeuren zijn er twee hele korte filmpjes gemaakt en die dacht ik te moeten delen op die site, anderen deden het immers ook? Nou daar had ik snel spijt van!

Ik mishandelde het dier door het aan de halsband vast te houden, waarom ik het dier in vredesnaam met Dreft waste, dat was hartstikke slecht, misschien nog wat azijn na om de vacht zachter te laten aanvoelen en nog meer van die afkrakende reacties. 

Ik dacht mezelf te moeten verdedigen en legde nog renpaard dingen uit, ik heb immers ervaring met een Golden Retriever en ik heb bij een dierenartsenkliniek gewerkt. Tevens ken ik de puppycursus van Martin Gaus uit mijn hoofd en die heeft ook prima gewerkt bij mijn vorige hond. 

Dat was een schat van een beest en dit is ook een schat, maar ik wil wel een opgevoede hond, een hond die luistert en niet blaft om elk wissewasje, als de bel gaat, geen geblaf en niet springen tegen mensen op, behalve als daarom gevraagd wordt. Lief zijn met kinderen en andere dieren die hier wonen tolereren. Ik wil mijn huisraad heel houden en uiteindelijk zal ze altijd met ons meegaan, behalve als we naar een ziekenhuis moeten, we hebben immers een camper die je op plaatsen uit de zon zet en waar de hond de ruimte heeft om zich te verplaatsen, hoewel ze nu het liefst slaapt als ze even alleen in de camper is.  

Nee, als het 24 oh 25 graden is laten we haar niet alleen in de camper, dan doet een van ons de boodschappen en de ander blijft dan buiten met Blondy.

Ach, het is een heel verhaal, maar ik dacht bij de vrienden van Golden Retrievers Nederland te horen. Dat had ik goed mis. Ik heb uitgelegd waarom ik me daar niet prettig voel en sluit me aan bij een open groep. Nu kunnen ze nog even over me roddelen, ik kan het toch niet lezen. Tot ze weer een nieuw slachtoffer hebben.

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Ben
Trek je van een ander niets aan. Sommige mensen beschouwen hun huisdier als mens. En daar gaat het fout.
27-06-2018 09:46
27-06-2018 09:46 • 1 reactie • Reageer
Stieny Koopmans
Klopt.
27-06-2018 11:18
27-06-2018 11:18 • Reageer
Loes van Essen
Facebook groepen bestan vaak uit "ervaringsdeskundigen maar ik vind het ook altijd vervelend dat er dan zo belerend of boos op elkaar gereageerd wordt
29-05-2018 11:16
29-05-2018 11:16 • 1 reactie • Reageer
Stieny Koopmans
Dat deskundigen kun je wel weglaten, het zijn mensen met ervaring in een ziekte, of iets met dieren, maar ze zijn niet direct deskundig hoor! Ze denken vaak dat ze alles weten, maar dat is echt niet zo! Ervaringen kun je met elkaar delen en je kunt advies geven, maar dat mensen je gelijk gaan be- en veroordelen of zeggen wat je wel of niet moet doen, dat gaat me te ver! Daar heb je de echte deskundigen voor!
29-05-2018 12:13
29-05-2018 12:13 • Reageer
Betina
Herkenbaar, al was 't dan niet in de Golden Retriever groep, maar in een andere groep ............ jammer genoeg zitten overal van die alles beter weters tussen, zelfs bij hobbygroepen op facebook zijn die te vinden. En ook van die lui die supersnel geraakt zijn en op hun teentjes getrapt zijn. Zit je een live workshop te kijken, schrik je je wezenloos doordat er een van die lui, die dus ook meezit te kijken, in een keer allemaal scheldwoorden en aanvallen op de maker zit te uiten .............. dus helaas zijn er overal gekkies tussen te vinden. Blijf gewoon doen, waar jij je goed bij voelt, en wat een ander daarover vind ............ dat vinden zij, ;-) Jij weet waarom je handelt zoals je handelt.
27-05-2018 18:52
27-05-2018 18:52 • 1 reactie • Reageer
Stieny Koopmans
Precies, dat doe ik ook, maar bij deze groep ben ik weg, ik hou er niet van dat zelfs de beheerders niet ingrijpen. Dan maar 2 leden minder, ze zullen me vast niet missen!
27-05-2018 19:13
27-05-2018 19:13 • 1 reactie • Reageer
Daphne
Wat jammer! Vooral met huisdieren en kinderen weet iedereen het altijd beter en niks is tegenwoordig meer goed. Oja en alle overheidsinstanties afkafferen, daar zijn ze ook goed in. Je krijgt de ruimte niet eens meer om een fout te maken, wat volgens mij erg menselijk is (niet dat ik vind dat jij ook maar iets fout hebt gedaan hoor!).  Elke hond en elke eigenaar is anders. Wij zitten op een besloten Facebookgroep voor Sint-Bernards en daar gaat het gelukkig erg goed. Over het algemeen krijg je positieve feedback of goed antwoord op je vragen. Er zitten wel een paar flinke betweters tussen, maar echt minimaal. Erg zonde en jammer dat de besloten groep voor Golden Retrievers dan zo anders is.  Jouw lieve hondje is in ieder geval weer lekker wollig en vlooivrij! Mijn hond vindt het ook niet leuk als ik de koude sproeier op z'n kop zet, maar hij wordt soms echt chagrijnig van het warme weer, daarna voelt die zich weer kiplekker. Ben ik dan ook m'n hond aan het mishandelen?
27-05-2018 12:22
27-05-2018 12:22 • 1 reactie • Reageer
Stieny Koopmans
Nee, natuurlijk niet, je doet het beste voor je beestje. Er zijn nog 2 groepen van Golden Retrievers, heb me daar bij aangesloten. Die zijn openbaar en hebben niks te verbergen. Hopelijk voel ik me daar beter bij. Dank je voor de lieve reactie
27-05-2018 19:16
27-05-2018 19:16 • Reageer
Schorelaar
ik heb geen verstand van honden maar wat je doet klinkt mij heel logisch in de oren, ik zet mijn kleinkinderen ook vast in de wandelwagen bijvoorbeeld. Ik heb ook wel eens iets gepost op een imkerpagina, nou, dat was ook eens maar nooit meer, geen adviezen, alleen maar afkraken. Niet onze stijl😊
27-05-2018 10:49
27-05-2018 10:49 • 1 reactie • Reageer
Stieny Koopmans
Inderdaad, wij houden van positief!
27-05-2018 19:18
27-05-2018 19:18 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Zoveel mensen - zoveel deskundigen. Trek het je niet teveel aan. Op fb zitten veel mensen heel beschermt achter hun schermpje te blaatschapen. Als Dreft werkt tegen vlooien dan gewoon doen. Het is al slecht dat ze met vlooien van de fokker kwam.  Ik ben ook fan van de Martin Gaus methode. Heb ik ook gevolgd voor mijn mopshondje. Ik heb veel geleerd hoe honden zijn. Gekscherend noem ik het weleens: ik heb hondentaal geleerd. Deze methode is vele malen beter dan die van Cesar Millar.  Stap lekker uit die groep om jezelf te beschermen tegen die lieden. Sterkte en veel plezier met Blondy. 
27-05-2018 09:26
27-05-2018 09:26 • 1 reactie • Reageer
Stieny Koopmans
Dankjewel, dit is een fijne reactie, ik ben uit de groep gestapt! Mijn man trouwens ook, die was ook meteen verontwaardigd over de manier hoe ze daar met je omgaan.
27-05-2018 10:26
27-05-2018 10:26 • 1 reactie • Reageer
Hans van Gemert
Het zou zoveel helpen als mensen zonder verstand van zaken zich zouden beperken tot het stellen van vragen in plaats van wijsheden te spuien. Maar in sommige FB-groepen zitten (te) veel zelfbenoemde experts, helaas ...
27-05-2018 08:55
27-05-2018 08:55 • Reageer
DiaantjesLife
Jammer dat het zo moet verlopen op een speciale groep en het gebeurt helaas vaker op FB. Ik ben vaak erg terughoudend op groepen en lees eerder mee als dat ik reageer. Je zou van elkaar dingen kunnen leren inderdaad, maar er wordt zoveel afgekraakt op diverse groepen, dat het plezier al snel over is. Gelukkig is Yoors er ook nog, daar is het altijd leuk. Soms ook wel een akkefietje, maar totaal niet te vergelijken met FB groepen. 
27-05-2018 08:19
27-05-2018 08:19 • 1 reactie • Reageer
Stieny Koopmans
Inderdaad, ik ben niet zo’n Facebookgebruiker meer, maar ik heb mijn gal hier kunnen spugen en Facebook wel gebruikt om het te verspreiden!
27-05-2018 10:31
27-05-2018 10:31 • Reageer