×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Een besloten facebookgroep

Een besloten facebookgroep


Sinds kort hebben we een Golden Retriever pup. Ze draagt de naam Blondy en is vernoemd naar mijn vorige Golden Retriever Blondie, die weer vernoemd was naar de groep Blondie met zangeres Debbie Harry.

Ach, dan heb je zo’n pup en dan wil je weleens wat delen, maar ook kijken hoe anderen het doen. Je kunt van elkaar leren, dus sloot ik, maar ook mijn man zich aan bij de besloten groep van Golden Retrievers vrienden Nederland.

Nou als dat zich vrienden noemen, dan is Rutte mijn vriend ook! Ik heb daar al heel veel ruzies gezien en nu was ik ineens het pispaaltje!

Ik zag dat veel mensen hun hond in bad hadden gedaan, net als wij. We hadden ook een goede reden, want toen we haar haalden had ze nogal wat vlooien. We hebben haar ervoor behandeld, maar de neten bleven zitten. Het was er onmogelijk met borstelen en kammen uit te halen en je wilt ook de huid niet beschadigen.

Blondy was bij de fokker nog nooit in bad geweest, hij dompelde haar weleens in een emmer als ze vies was. En ondanks alle inentingen en ontwormingskuren had hij weinig aan vlooienbestrijding gedaan. 

Nu wist ik dat je met afwasmiddel vlooien en neten dood, maar dat die ook gemakkelijker te verwijderen zijn. Dus had ik Dreft klaargezet. Maar ook een fijne hondenshampoo met een lage ph waarde.

Het was voor Blondy een avontuur en leuk vond ze het niet, maar na een paar keer haar naar het water gelokt te hebben ging ze er dan toch in, maar wilde er aan de andere kant weer uit, dus hield ik hem aan zijn halsbandje vast. Ze liet het wat gelatennover zich heenkomen en had de staart tussen de benen, maar hoe langer ik met haar bezig was, hoe meer plezier ze erin had. Met een grote gieter lekker warm water sproeiden we haar schoon en in een lekkere grote handdoek wreef ik haar zo goed mogelijk droog. 

Maar ze ontglipte me en met een vaart snelde ze de ruin in en rolde door het droge zwarte zand! Ik schoot in de lach, het was iok zo komisch, mijn man vond het minder leuk! Maar na nog een spoelbeurt en nog een keer droogwrijven hebben we haar maar even vastgezet en lekker in haar mandje laten drogen, niet in de zon, maar op een fijne plek waar ze bij haar drinken kon en uit de wind lag.

Ze ziet er weer mooi schoon en wollig uit. Ze is niet bang, juist enthousiast, maar wat kunnen mensen je naar beneden halen zeg!

Van het hele gebeuren zijn er twee hele korte filmpjes gemaakt en die dacht ik te moeten delen op die site, anderen deden het immers ook? Nou daar had ik snel spijt van!

Ik mishandelde het dier door het aan de halsband vast te houden, waarom ik het dier in vredesnaam met Dreft waste, dat was hartstikke slecht, misschien nog wat azijn na om de vacht zachter te laten aanvoelen en nog meer van die afkrakende reacties. 

Ik dacht mezelf te moeten verdedigen en legde nog renpaard dingen uit, ik heb immers ervaring met een Golden Retriever en ik heb bij een dierenartsenkliniek gewerkt. Tevens ken ik de puppycursus van Martin Gaus uit mijn hoofd en die heeft ook prima gewerkt bij mijn vorige hond. 

Dat was een schat van een beest en dit is ook een schat, maar ik wil wel een opgevoede hond, een hond die luistert en niet blaft om elk wissewasje, als de bel gaat, geen geblaf en niet springen tegen mensen op, behalve als daarom gevraagd wordt. Lief zijn met kinderen en andere dieren die hier wonen tolereren. Ik wil mijn huisraad heel houden en uiteindelijk zal ze altijd met ons meegaan, behalve als we naar een ziekenhuis moeten, we hebben immers een camper die je op plaatsen uit de zon zet en waar de hond de ruimte heeft om zich te verplaatsen, hoewel ze nu het liefst slaapt als ze even alleen in de camper is.  

Nee, als het 24 oh 25 graden is laten we haar niet alleen in de camper, dan doet een van ons de boodschappen en de ander blijft dan buiten met Blondy.

Ach, het is een heel verhaal, maar ik dacht bij de vrienden van Golden Retrievers Nederland te horen. Dat had ik goed mis. Ik heb uitgelegd waarom ik me daar niet prettig voel en sluit me aan bij een open groep. Nu kunnen ze nog even over me roddelen, ik kan het toch niet lezen. Tot ze weer een nieuw slachtoffer hebben.

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties