Viva La Dumping

Viva La Dumping


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Nog zo'n fijn (not) bijkomend fenomeen van een gastric bypass is de dumping. Dat zou je krijgen als je te vet of te calorierijk zou eten. Maar in de werkelijkheid kun je het van alles krijgen, zelfs van een glas water. En helaas is hier geen pijl op te trekken. De ene keer kan het eten nog zo goed gaan en de andere keer wordt je zo beroerd als een kanarie. Het gevoel van een dumping is het idee dat je hartstikke dood gaat... Je wordt moe en gaat extreem gapen, je krijgt koorts, wordt enorm rillerig, licht in je hoofd en koud. Hoofdpijn, zweet aanvallen.. Gewoon omdat je, nu in mijn geval, een simpel broodje kaas probeert te eten. Vanmorgen ging het nog goed, 4 uur later zegt m'n lichaam... NEE! Ik zit hier dus fijn op mijn werk, strondberoerd en te gapen als een malle. Net alsof ik door heb gehaald tot nu met oud en nieuw. Ik ben zelfs nog op een zeer christelijke tijd naar bed gegaan op 1 januari, want ik moest gewoon werken.

Maar goed, ik ben inmiddels wel wat gewend. Want een dumping krijg ik te pas en te onpas. De eerste keer dat ik een dumping op het werk kreeg, ben ik naar huis gegaan want het scheelde niet veel of ik moest over m'n nek (sorry voor de mensen die hier niet tegen kunnen, maar het is nou eenmaal zo). En dat over mijn nek gaan, dat kan niet meer.. want is het eenmaal mijn maagje uit, dan is het 'gone forever'... Naja, het kan iig niet meer omhoog komen, het gaat eerder omlaag. En die weg omlaag, daar zit het hem nou juist in. Mijn darmen werken vorlijk mee aan het dumping effect. Want ze ontrekken vocht en bloed aan de rest van mijn lichaam om het broodje kaas te verwerken of het liefst nog zo snel mogelijk het lichaam uit te werken. Nou dit duurt gelukkig maar een half uur, maar je zit wel op je werk en je kan niet zomaar ff op de bank gaan liggen of ergens zielig in een hoekje met jezelf. Dus tandjes op elkaar en maar weer door. Ik mag eigenlijk niet klagen, want er zijn mede-bypassers die (de eerste tijd) op letterlijk alles dumpen. Ik heb het standaard van fruitachtige kwart en yoghurt. Dat is echt een no-go, maar verder is het afwachten en als het dan zo ver is, stiekem puffen als een hoogzwangere vrouw die aan het bevallen is. Echt waar, viva la dumping! Maar niet heus :(.Beoordeel

Reviews en Reacties:

3.8 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hey Sanne,
Ben blij jouw omschrijving te hebben gelezen van dumping, tot hier toe nog geen last van gehad en echt al allerlei dingen geprobeerd nee ik zit er zeker niet op te roepen dus hoop dat het blijft zoals het is.
Veel succes verder
groetjes Frieke
| 11:39 |
Ik ken het niet uit ervaring bij mezelf maar wel bij iemand die ik heel goed ken en inderdaad een naar probleem. :-)
| 18:03 |
Jup.. ik wou dat het er niet was..
Maar goed.. die gedachte heb ik ook over overgewicht :P
| 18:06 |
:-)
| 10:01 |
Wat een ellende allemaal. Sterkte
| 15:50 |
Dankjewel Johan. Gelukkig duurt het maar een half uurtje..
Dus ik ben nu weer kiplekker in orde :)
| 17:22 |
Oke ja maar blijft wel lastig denk ik
| 17:23 |
ja idd dat wel. Maar goed, voor de rest van m'n leven met 50 kilo te veel is nog lastiger ;).
Het komt allemaal wel goed :P
| 17:32 |
Ik mag hopen dat je hier wel voorlichting over hebt gehad voor de operatie? ik wist het niet, heb wel eens een operatie overwogen, maar ga toch maar weer dapper aan de slag met weight watchers. Sterkte met dit vervelende bijverschijnsel.
| 15:24 |
ja, daar wordt je van te voren over ingelicht. Ik heb me sws helemaal ingelezen en de voors tegen de tegens gelegd. Maar toch.. het is ondanks de vervelende dingen het wel waard. Maar een verheerlijking is het nog steeds niet.
| 17:22 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen