×

Yoors


Inloggen
×

YoorsIk zou weg gegaan zijn!

Ik zou weg gegaan zijn!


Hoe vaak ik dit gehoord heb als ik mensen mijn verhaal vertelde. Ik zou weg gegaan zijn en ik had hem een klap verkocht. Waarom heb je hem niet terug geslagen. Allemaal dingen die je te horen krijgt als je iemand verteld dat je 10 jaar lang met een man samen was die je sloeg, mishandelde, misbruikte.

Waarom krijg je deze vraag zou je denken. Nou simpel weg omdat mensen niet in die situatie gezeten hebben en zich niet in kunnen leven hoe dat geweest moet zijn. Ik moest elke dag vechten voor mij en mijn kinderen die toen nog zo klein waren. Ik zeg altijd tegen de mensen die zeggen ik had hem geslagen en was weg gegaan, van ja dat heb ik ook gedaan maar het hielp niet. Dan vallen ze stil en weten niet meer wat ze moeten zeggen.

Als ik dan verder ga en ze mijn verhaal vertel dan vallen hun monden open en zie je dat ze behoorlijk onder de indruk zijn of zelfs met tranen in de ogen.

Wat heb ik aan ik zou weg gegaan zijn. Ik kan hier niks mee want ik ben niet weg gegaan omdat ik dacht dat ik van hem hield. En dit dacht ik niet alleen dit was zo. Ik hield zielsveel van hem en kon er niet bij waarom hij me zo veel pijn moest doen. Waarom deed hij mij dit aan waar had ik dit aan verdient. Was ik dan fout. Mijn beslissing was toen ik moest hem helpen want hij had hulp nodig. Ja echt dat wat ze altijd zeggen dat vrouwen denken dat is echt zo. De grootste fout in mijn leven. Maar weg gaan wou ik niet. Ik zou zorgen dat hij beter werd. Natuurlijk weet ik nu dat dit niet ging en ook nooit zal gaan, maar ik geloofde er heilig in dat dit kon. Dus begon ik hulp voor hem te zoeken en dat lukte me. Nu moest ik nog zorgen dat hij ging. Ook dat lukte. Hij werd opgenomen voor een aantal weken en er kwam thuis rust. Hij kwam alleen de weekenden thuis en dat ging vaak fout. Door de rust thuis gingen mijn kinderen achteruit dacht ik toen. Eigenlijk gingen ze vooruit. Uiteindelijk heb ik hem terug moeten halen naar huis en begon de ellende opnieuw. Helaas heeft hij in de 10 weken die hij daar had niks uitgevoerd, en was er niks maar dan ook niks veranderd. Behalve dat hij iemand had leren kennen die hij wel heel belangrijk begon te vinden. Dit heeft uiteindelijk voor de scheiding geleid. De man waar ik 10 jaar lang alles voor had doorstaan zette mij gewoon aan de kant voor een ander.