×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
#30dagenchallence ~ Mijn favoriete film

#30dagenchallence ~ Mijn favoriete film


Mijn favoriete film? 


Oei, ik heb er heel veel.  Echt heel veel, dus dan moet ik daar uit gaan kiezen? Als ik er nu dan over na denk blijf ik toch bij de film  "The Sixth Sense"  uit 1999

De hoofdrollen werden gespeeld door Bruce Willis en Haley Joel Osment

Dit was een jongen waar ik een zwak voor had. Bruce is natuurlijk ook een fantastische acteur.

Dat is een film die mij enorm heeft bezig gehouden.  Misschien bij vele van ons. Ik heb die film meerdere malen gezien, en ik ontdekte steeds weer nieuwe dingen, die mij dus niet eerder was opgevallen. 

Er zat ook zin in die film die mij geraakt had en nooit meer ben vergeten

Quote

I see dead people

Haley Joel Osment

Bij die tekst kreeg ik kippevel van hier tot en met Tokio..Sort of speak. WoW! En die tranen in zijn ogen toen hij het uitsprak? Jeetje! 

Waar gaat de film over?

Psycholoog Malcolm Crowe wordt gevraagd de zorg op zich te nemen voor het stille introverte jongetje Cole Sear. Hij lijdt vermoedelijk aan psychoses  want hij zegt dode mensen te zien. Coles alleenstaande moeder Lynn houdt zielsveel van hem, maar weet zich totaal geen raad meer met de constante angstaanvallen van haar zoontje en de totale sociale isolatie van zijn leeftijdsgenootjes die zijn gedrag met zich meebrengt.

Crowe probeert bevriend te raken met Cole zodat die hem wellicht op den duur in vertrouwen durft te nemen over wat hem bezighoudt. Wanneer hij voor het eerst diens angstaanvallen van dichtbij meemaakt en Cole hem zijn geheim vertelt (I see dead people) gelooft Crowe dit niet. Naarmate hij meer inzicht krijgt in de psyche van de jongen en verschillende van zijn getuigenissen erg goed blijken te rijmen met het feitelijke verleden van de plaatsen waar hij deze doet, begint hij te twijfelen.

En dan begint het! Een film waarin je vast geketend zit aan je stoel en niet meer kan stoppen met kijken. 

Hayley heeft ook nog in Forrest Gump gespeeld als de zoon van Forrest Gump.

Zo ziet Haley Joel er nu uit.

Heb jij de film "The Sixth Sense" nog niet gezien? want dat kan, dan "moet" je dat zeker gaan doen. Dit is een film die je raakt en je gaat het nooit meer vergeten! 
kippepootje
mooie blog groetjes An
29-01-2017 16:06
29-01-2017 16:06 • Reageer
johan_jongedijk
Gewoon een goeie film
29-01-2017 14:18
29-01-2017 14:18 • Reageer
Annet de JoJo
ik geloof dat ik hem wel gezien heb maar is duidelijk minder van blijven hangen dan bij jou. Ik ga hem nog eens terugzien misschien kijk ik nu anders
29-01-2017 13:32
29-01-2017 13:32 • 1 reactie • Reageer
sylbibj
Ja echt eens doen als je dat wil. Bij mij heeft hij echt indruk gemaakt ;-)
29-01-2017 13:46
29-01-2017 13:46 • Reageer