Melk is goed voor elk

Melk is goed voor elk


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Melk bevat een aantal nuttige stoffen die goed zijn voor de gezondheid. Zo bevat melk veel eiwitten, B-vitamines en calcium.

Deze voedingsstoffen hebben mogelijk een gunstig effect heeft op hart- en vaatziekten, en vooral beroertes. De calcium in melk kan ook de bloeddruk verlagen.

Het vaker drinken van melk heeft een gunstig effect op het lichaam. Natuurlijk moet je niet overdrijven. Drink niet meer dan is aanbevolen.

Ik kan helaas niet meer tegen melk. Ik ben er van thuis uit mee opgegroeid, maar helaas. Ik krijg er een allergische reactie van. In het begin vond ik het verschrikkelijk dat ik het niet meer kon drinken, maar ben er nu wel aan gewend en drink nu Alpro. Ook daar moest ik aan wennen, en nog heb ik zoiets van..hmmm. Maar ik wil toch wel melk binnen krijgen.

Nu de tips met melk wat je daarmee kan doen ipv drinken. 

Melk op de planten. Dit had je zeker niet verwacht, maar melk is goed voor de planten die je binnen en buiten houdt. Het maakt ze groener en is veel gezonder dan de schadelijke chemicaliën die je in de winkel haalt. Mix een beetje water met melk in een spuitfles en spuit dit vervolgens op je planten. Dit houdt ook schimmels tegen. Ik weet nog dat mijn Oma dit altijd vroeger deed. Ik doe dit nu ook, en het is waar, het blad is veel groener en glanst veel meer. 

Pittig eten

Heb je iets gegeten dat achteraf gezien te pittig bleek te zijn. Drink meteen een glas melk. Melk neutraliseert het branderig gevoel in de mond. Je krijgt dit effect dankzij de vetten die in melk zitten.

Melk op zilverwerk

Met zure melk kun je zilverwerk poetsen. Wellicht is dit geen bekende tip. Zure melk bewaren is tenslotte niet iets dat je makkelijk doet. Toch is het een eenvoudige manier om je zilverwerk weer glanzend te krijgen.

Ik heb hier ook bestek van zilver wat van mijn schoonmoeder is geweest. Ik gebruik het niet, maar poest het wel eens op met melk en een zachte doek. Ook dit deed mijn Oma vroeger altijd en mocht ik ook altijd helpen. 

Have a great milkday 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Interessant om te lezen!
| 22:20 |
Wat een tips zeg handig
| 08:35 |
Aub :-)
| 09:35 |
Leuk geschreven!mijn zoontje lust geen melk wat ik hem dan geef is soja melk banaan.dat lust hij wel..
| 12:09 |
Ja die van banaan vind ik ook lekker. Die met cocos is minder. Bijna geen smaak aan, en met de chocolade krijg ik ook een allergische reactie. Zal het toch de chocolade zijn?
| 12:11 |
Dat zou heel goed kunnen..
| 12:13 |
Ik ben er nu zo op aan het letten. Maar ik kan wel tegen gewone chocolade...Yam yam..weird is het wel
| 12:15 |
Ja best wel raar...ik lust graag pure chocola!
| 12:18 |
Hmm nee ik juist weer niet, maar weet ook wel dat dit best wel goed is, dus heel af en toe pikken van mijn hubby, hij is er wel dol op
| 12:34 |
Haha..
| 12:39 |
;-)
| 12:43 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen